• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 8 aylık ikizlerim hala dönmüyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

japangirll

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2008
46
0
286
46
Konya
merhaba arkadaşlar 8 aylık tek yumurta ikiz oğullarım hala dönmüyor,oturmaları gayet iyi ama ben endişelenmeye başladım sizinkiler ne zaman döndü

canım her bebek dönmeyebiliyor,benim oğlum da 8.5 aylık oldu ama yüzüstü dönmeyi hiç sevmiyor,dönmüyor da,ben döndrüsem de basıyo çığlığı :)) emekleyeceğini de sanmıyourm,zaten gelişiminde desteksiz oturmasını baz aldı hem sağlık ocağı hem doktorumuz bana emekliyor mu diye sormadılar desteksiz oturabiliyor mu diye sordu hemşire ve dosyaya onu işledi,yani emeklemeden ya da dönmeden yürüyen bebek de var,doktorun gelişimleri normal diyosa endişelenme.

aslında dönme gelişimin mihenk taşlarından biridir ama 3 aydan 9 aya kadar geniş bir zaman diliminde yapılması beklendiği için pek sorgulanmaz. yani her bebekte farklı farklı gerçekleşebilir. gecikmesi veya hiç olmaması illa ki bir problem olduğunu göstermez, bebekleriniz başlarını ve sırtlarını dik tutabiliyorsa,desteksiz veya az destekli oturabiliyorsa, yere konulan bir nesneye doğru ilerlemeye çalışıyorsa dönme aşamasını geçmiş demektir. ama bebeklerinizde bariz bir baş veya sırt kontrolunde (yani dik tutabilme) gerilik varsa hemen bir çocuk nöroloğuna danışmanızı öneririm...

merhaba arkadaşlar 8 aylık tek yumurta ikiz oğullarım hala dönmüyor,oturmaları gayet iyi ama ben endişelenmeye başladım sizinkiler ne zaman döndü

Benimkiler de 8 aylıklar ve ikisi de dönebiliyorlar ancak kızım uzanmak istediğine ulaşamadığı için hemen mzızıkçılık yapıyor:) Oğlum da komando misali yerde sürüklenerek odayı dolaşıyor istediği gibi. Bir de oğlum gayet rahat desteksiz otursa da kızımınki 3 5 saniyeyi geçmiyor ama bizim de doktorumuz oturma pozisyonunun önemli olduğunu ve bizimkilerin bu konuda anormal bir durumlarının olmadığını söyledi. Bazen yapamasak da hepsinin birbirinden farklı gelişim özelliklerine sahip olduklarını unutmamalıyız sanırım. Sıkıntı olmadıktan sonra sabırla beklemeliyiz.

Canım endişelenmedi eğer benımkiler gıbı senın ikizlerde erken doğduysam düzeltilmiş yasa göre bakman lazım benimkiler 5 aydan sonra dondüler şimdi 7 aylıklar bir tanesi yuvarlana yuvarlana evin içinde geziyor digeri o sabit yerinde kalıp emeklemeye calısıyor

Back