Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğinin kilosu boyu normal canım 2 saat bir beslemek biraz fazla gibi ilk 6 ay o şekilde olabilir ama 6 aydan sonra ek gıdaya geçince 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslersen daha rahat yer sabah kahvaltısı öğle yemeği ve akşam yemeği aralarda meyve ve yoğurt alıyosa anne sütü
tatlım annenizi bilmem ama doktorlar hiçte öyle düşünmüyor 55. aylık bir bebeğin 1 su bardağı yiyebileceğini diyor yani bir kase ediyor kii benim kızım 8 aylık çevreme bakıyorum 2 kase yoğurt yiyor 7 aylık bebek ama genede tşkr tatlım görüşün için
maşallah ozaman o bebeklere
canım benimde 13 aylık bir oğlum var ve 7.aydan beri aynı miktarlarda yediriyorum neredeyse.
yani özetle 8 aylık bir bebek günde beş öğün yapar
doktorun dediğini söylüyorum.bizde her ay doktorumuza götürüp bilgi alıyoruz.
kahvaltı,öğlen bir kase çorba,akşam bir kase çorba yada muhallebi yaklaşık 200-250 cc eder buda.
ara öğün olarakta meyve ve yoğurt.bunları da yaklaşık 3-4 saat arayla veriyorduk
2 saat çok az bi zaman
merhaba, benim de 8 aylık bebeğim var. bana da 2 saatte bir beslenmesi biraz sık aralıkmış gibi geldi. ben her defasında yarım kaseden birz fazla veriyorum yiyeceklerini ki günde 3-4 öğünden çok vermiyorum. buna rağmen zorlanıyoruz. her bebeğin beslenmesi ve iştahı farklı, 2 kase yoğurdu ard arda yiyeni de var yarım kaseyi yiyemiyeni de. benimki kendine göre azcık fazla yese hemen kusuyor mesela. ayrıca benim oğlum da sabah kahvaltısını sevmediği için kaşığı görünce öksürüp öğürmeye başlamıştı. ben de yöntem değiştirdim. besleme sıklığını uzattım ve daha iyi yediği şeylere ağırlık verdim. biraz daha iyi şimdi. sağlıklar diliyorum tüm bebişlerimize:):)
Benimde 3 yaşındaki kızım 2 saatte bir bir kase yemiyor banada çok geldi.Kimi bebek az yer kiloludur kimi bebek çok yer zayıftır bebeklerinde metobolizmaları büyük insanlar gibidir kimininki hızlı kimininki yavaş çalışır o nedenle kilolu bebek çok yiyordur zayıf bebek az yiyordura katılmıyorum.Yedirirken zorluyormusunuz yoksa kendi isteğiylemi yiyor? sebepi buna göre değerlendirin eğer zorluyorsanız o nedenle o tepkiyi veriyordur
benimde 3 yaşında kızım var. bizimde yeme sorunumuz var ama ben 4-5 saatte yedirmeye çalışıyorum yarım kaseyi yedirirken bile akla karayı seçiyorum.2saatte bir beslemek çok sık oluyor bence.