8 Aylık bebeğim tatlı hiçbirşey yemiyor!!!

8 ay baharatlı, tuzlu ve salçalı gıdalar için çok erken değil mi? Tatlı yemiyordan kastınız nedir?
Evet ama hiçbir şekilde yemiyor diğer türlü tatlıdan kastım meyveler dahil yemek istemiyor illaki tuzlu salçalı baharatlı olacak hamileyken ağzıma tatlı vurmamıştım beslenmem tektüktü ondan mi sevmiyor acaba tatlı bilemedim ki

Anladım, damak tadları çok değişiyor. Bi yediklerini sonradan yemez oluyorlar ya da tamtersi. Yemediği şeyleri değişik şekillerde sunmaya çalışın bence. Yemek saatlerinde gerçekten acıktığından da emin olmaya çalışabilirsiniz. Onunla birlikte de yemek yiyebilirsiniz, aynı şeyleri hatta. Meyve olarak avokado yer mi? Kabak, brokoli gibi sebzeleri iyice haşlayıp kendi yemesi için fırsat da verebilirsiniz. Belki istediği odur.

ya saglikli bir bebegin her seyi bu kadar dramatik olamaz. actiginiz butun konularda sanki basiniza felaket gelmis gibi davraniyorsunuz. sizinki belli ki secici yemek yiyen bir cocuk bunu boyle kabullenin surekli sorun aramak yerine. ben de oyleymisim bebekken, annem hicbir sey yemezdin diyor. simdi noldu kilo vermeye ugrasiyorum. cocuk tatli bir sey yemese de olur ama siz mutlaka bir psikolog destegi alin bence.

tatlı şeyleri yemesine gerek yok ki? sebzesiz olmaz ama meyvesiz olur. yogurdu, sebzeyi, yumurtayı, balığı, eti bir şekilde yiyen bir bebeğiniz varsa bebe bisküvisi yemiyor diye dertlenmek, dert aramak gibi.

Bebeğiniz hala tadım keşif aşamasında. Anne sütü/formül süt onun ana besini. Diğer gıdaları zorlamayın. Sinirleriniz bozmayın. Eline verin kendi keşfetsin ısırsın ihtiyacı kadarını yesin. Sonra mamayı verin. Yol uzun. Şimdiden böyle üzülürseniz işleri zorlaştırırsınız. Israr ters tepiyor.

Bundan 2 ay sonra da tam tersi olabilir her seferinde hayatı kendinize böyle zorlaştıracak mısınız?

Bebeğim henüz doğmadı bir süredir araştırma öğrenme aşamasındayım tecrübem yok şuan ama genel olarak gözlemlediğim kadarıyla anneler ek gıdaya başlayınca bebekler tıka basa yesin porsiyonları full bitirsin herşeyi hemen yesin reddetmesin istiyor. Ek gıda başlangıcı sebze meyveleri tadım aşaması hemen sevmeyebilir formlarını sevmeyebilir kimisi daha katı kimisi daha yumuşak falan yeni deneyimlemeye başlıyor illa ki dolu dolu da yemesine gerek yok ne kadar yerse zaten anne sütü ya da mama besleniyor aç kalmıyor bebek fazla germeyin kendinizi zorlamayın zorlayınca iyice reddeder agzına tıkıştırmaya çalışmayın ve acıkmadan vermeyin

Sizin konulariniza denk geliyorum. Artik yazmak istedim.
Beslenme konusunda cok takintilisiniz, bu yuzden hem zorlaniyorsunuz hem yanlis yoldan gidiyorsunuz.
  • 8 aylik bebek baharat tuketmemeli. Yemek yemiyor diye baharatli vermeye baslamissiniz. Halbuki siz verene kadar cocuk baharatli yemek ile baharatsiz yemek arasindaki farki bilmiyordu.
  • meyveleri cam rendede rendeleyerek verebilirsiniz. Hatta ben normal rendede elma rendeliyordum. Vitamini ölür vs diye düşünmeyin, cocugumda vitamin eksikligi yok belirteyim, takviyede almiyoruz artik.

Siz zorladikca cocuk yemekten kaciyor. Keciboynuzu pekmezi benim kizimda yemiyor. Dut pekmezi verin, bisey olmaz. Dunya uzerinde hicbir cocuk keciboynuzu pekmezi yiyemedigi icin vitaminsiz kalmamistir. Biraz rahat olun

Dogru olani budur. Zorlamamak. Birde baska bir tavsiye vereyim. Bebeginiz ek gidayi öğün haline getirdiği zaman yemek istemedigi bir besin olursa alternatifini yapmayin. Ayni yemegi yarim saatte bir önüne koyun. Aksi halde "ben bunu yemez, birde uzerine aglarsam annem baska yemek getirir" seklinde kodlaniyor.

Hepinize çok teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alıcam ilk bebek olunca böyle oluyor sanırım
Başlığı bilerek böyle açıyorum bu arada yoksa gerçekten yazan olmuyor bebeğim kendisi yemek istiyor bunu gözlemledim bugün. Kg alımı baya yavaşladı bundan taktım bu yemek meselesine sanırım annelik böyle birşey sanırım umarım sizi sıkmamışımdır

Evet çok teşekkürler bugün farkettim bende kendisi yemek istiyor

Hahaha teşekkürler düşünceniz için

Teşekkürler dikkate alıcam söylediklerinizi

Haklısınız zorlamıyorum bende zaten çok teşekkür ederim

Tatlı yemesin zaten faydası yok, tadıma göre gidiyorsanız henüz tadım sürecinde olmalı tadım da önce sebzeler biter ki tatlıyı tadıp diğerlerini tatsız bulmasın diye, baharatlı ve tuzlu da vermemelisiniz çok erken daha. Bu hafta sevdiğini öbür hafta yemez, ya da tam tersi olabilir, endişelenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…