Biz üyenin kadın olduğunu teyit ettik, anlattıkları için bir şey diyemem ama öte yandan şu zamanda dahi 10 çocuk doğurup hepsini anam babam usulü büyütenler var maalesefAllah aşkına mune hanım, yokluktan olsa anlarım destek olmaya çalışırım, konu sahibi bilmediğini iddia ediyor. İsterse ona her gün için tarif yazarim buraya, ama banada asiri fake gibi geldi
O zaman nasıl kutu süt veriyorsunuz zeka geriliği olabilir biliyormusunuzEvet devam ediyo İstanbul'da tedavi goruyo ayda bir sefer kan alınıp takip ediliyo bu aylarda dalgalanma olabilir miş doktor öyle söyledi
Doktor takibinde her ay tedavi oluyo doktor suan için onlara gerek görmediEski konusunda fenilketonori den bahsediyor hastalık başlı başına beslenmeyle ilgili böyle bi şüphe varsa nasıl beslenmesini bilemez bu hastalık şüphesinde tamamen düşük proteinli beslenmeli yoksa zeka geriliğine sebep olur eğer gerçekse nasıl çocuğun hayatıyla oynayabiliyor ben uyarılmadığını bilgilendirilmediğini düşünmüyorum çünkü değerler yeniden yükseldi diye konu açmış teşhis konulmasa bile sırf şüphe duyulduğundan bilgilendirilmiştir kalkmış kutu süt vermiş
Doktor şunu vermeyin bunu vermeyin demedi eğer öyle bişey olsa doktor söylerdi diye düşünüyorumO zaman nasıl kutu süt veriyorsunuz zeka geriliği olabilir biliyormusunuz
Nasıl gerek görmedi o görmese bile zaten 8 aylık bebeğe süt verilmez ne gerek var bu riske girmeye rica ederim okumanız var yazmanız var açın iyice okuyun bir sürü video var bu tanıyı almış çocuklar anneleri ekmeği bisküviyi bile kendileri yapıyor siz hazır çorba süt veriyorsunuz yapmayın oynamayın çocuğun hayatıyla bu hastalık şüphesi bile tüm önlemleri almanız için gerekli zeka geriliği hafife alınacak bi durum değil gerekli diyet uygulanırsa okul birincileri 3 dil öğrenmiş çocuklar var lütfen dikkat edinDoktor takibinde her ay tedavi oluyo doktor suan için onlara gerek görmedi
Teşekkür ederim dikkat edecemNasıl gerek görmedi o görmese bile zaten 8 aylık bebeğe süt verilmez ne gerek var bu riske girmeye rica ederim okumanız var yazmanız var açın iyice okuyun bir sürü video var bu tanıyı almış çocuklar anneleri ekmeği bisküviyi bile kendileri yapıyor siz hazır çorba süt veriyorsunuz yapmayın oynamayın çocuğun hayatıyla bu hastalık şüphesi bile tüm önlemleri almanız için gerekli zeka geriliği hafife alınacak bi durum değil gerekli diyet uygulanırsa okul birincileri 3 dil öğrenmiş çocuklar var lütfen dikkat edin
Hiç açıp araştırmadınız mı doktor yaşına girmemiş çocuğa süt vereceğinizi tahmin etmemiş olabilir fakat yinede bilgilendirmeliydi siz mutlaka video ları izleyin yutuba hastalığın adını yazınca tanı almış çocuklar ve aileleri çıkıyor beslenmelerini mutlaka izleyin inşallah bebeğiniz sağlığına kavuşur ama dikkat ederseniz risk tamamen ortadan kalkarDoktor şunu vermeyin bunu vermeyin demedi eğer öyle bişey olsa doktor söylerdi diye düşünüyorum
Yazacaklarımı bir tavsiye olarak alın, çocuklarınıza hazır gıda vermeyin, bilmiyorsanız da artık hepimizin elinin altında internet var, akıllı telefonlarımız var, hazır gıdalar ne bebekler için ne yetişkinler için sağlıklı değil, ki fenilketonüri teşhisi konmuş çocuğunuz varmış, Google’a hastalığın sadece ismini bile yazsanız hastanelerin hastalıkla ilgili makale linkleri çıkıyor, doktor ve hastane makalelerini okuyarak öğreniyorsunuz, ona göre dikkat etme şansınız oluyor.Doktor takibinde her ay tedavi oluyo doktor suan için onlara gerek görmedi
Allah biliyor ya hiç bilmediğim bir hastalıktı, az evvel Google‘a yazdım bilindik hastanelerin hastalıkla ilgili yazıları çıktı.Hiç açıp araştırmadınız mı doktor yaşına girmemiş çocuğa süt vereceğinizi tahmin etmemiş olabilir fakat yinede bilgilendirmeliydi siz mutlaka video ları izleyin yutuba hastalığın adını yazınca tanı almış çocuklar ve aileleri çıkıyor beslenmelerini mutlaka izleyin inşallah bebeğiniz sağlığına kavuşur ama dikkat ederseniz risk tamamen ortadan kalkar
Benim kızımda şüpheli görüldü tekrar alındı o tahlil sonucu problem varsa 10 içinde haber geliyordu ben o sürede 10 günlük bebeğin büyüyüp ek gıdaya geçtiğinde nasıl ekmek yapacağımı bile öğrenmiştim çok şükür bizim ki yanlış bakılmış sıkıntı çıkmadı tabi hiç birimiz mükemmel anne değiliz ama bu hastalık hafife alınacak bir hastalık değil şüphesi bile önlem almayı gerektiriyor ki zaten tedavi sürecindeymiş ki demek ki tanı var ortada bu kadar cehaleti vurdumduymazlığı kabul edemiyorum zeka geriliği sonradan düzeltilebilecek bi rahatsızlık değil inşallah hiç bi yavru bununla karşı karşıya kalmasın ama doktor bişi demedi deyip araştırmadan devam etmeyi de kabul edemiyorum üstelik özel beslenmesi gerekirken hazır gıdaların verilmesi çok üzüldüm açıkçası gerçekten bunları bilmemiz anlamamız için çok eğitimli olmamıza gerek yok makalesi de var bunu yaşayan insanların röportaj ı da yani mutlaka birinden birinde anlıyorsun inşallah konu sahibi de araştırır çünkü izlediğim videoların birinde ki anne bazen normal değerde seyrettiğini bezende durup dururken yükseldiğini söylüyorduAllah biliyor ya hiç bilmediğim bir hastalıktı, az evvel Google‘a yazdım bilindik hastanelerin hastalıkla ilgili yazıları çıktı.
PrenseslerinAnnesi de epilepsi hastası, bilmiyorsa dahi öğrenmesi lazım bebeğine doğru beslenme programı uygulamazsa epilepsi görülme riski var, fenilketonüri ve epilepsi birbiriyle bağlantılı, hastalık kalıtsalmış ve genelde akraba evliliğinde görülüyormuş.
Bir epilepsi hastası olarak kendisinin de hastalığını tetikleyici gıdalardan uzak durması gerekiyor.
Tıp bilimine güvenelim ve inanalım, doktorlarımız ne derse onu uygulayalım ama hangi hastalığımız olursa olsun ona göre diyet yapmıyorsak sadece ilaçlardan da medet ummayalım.
Bebeğe hazır çorba mı bravo sizeTel şehriye bazen hazir çorba ne çorbasi olursa evde onu veriyorum
Neyi öğrenmeye çalışıyorsunuz ? İlk çocuğunuz mu evinizde internet yok mu ? Çocuk doktoruna gitmiyor musunuz ? Dağın başında mağarada mı yaşıyorsunuz ? İnsanı delirmeyin ya . Kendim bile hazır çorba yemiyorum siz nasıl yaşıyorsunuz ? Böyle insanlar anne olmasın gerçekten bıktıkÖgrenmeye çalisiyorum suçmu
Teşekkür ederim sizin dediginizi araştırıp öyle yapacamYazacaklarımı bir tavsiye olarak alın, çocuklarınıza hazır gıda vermeyin, bilmiyorsanız da artık hepimizin elinin altında internet var, akıllı telefonlarımız var, hazır gıdalar ne bebekler için ne yetişkinler için sağlıklı değil, ki fenilketonüri teşhisi konmuş çocuğunuz varmış, Google’a hastalığın sadece ismini bile yazsanız hastanelerin hastalıkla ilgili makale linkleri çıkıyor, doktor ve hastane makalelerini okuyarak öğreniyorsunuz, ona göre dikkat etme şansınız oluyor.
Rica ediyorum lütfen 2 çocuk annesi bir kadın olarak büyüklerin söylemleriyle değil tıp biliminin ışığında çocuk büyütün çünkü söz konusu çocuklarınızın sağlığı, bilmemek tabii ki ayıp değil fakat bu çağda elimizin altında teknoloji varken araştırmamak ayıp.
Belki hastalığınız sebebiyle arada kafa karışıklığı yaşıyorsunuzdur, doğru-yanlış algınız değişiyordur bilemiyorum fakat çocuklarınızı nasıl beslemeniz gerektiği, sağlık sorunlarında yapmanız gerekenler gibi konularda uzman yazılarını araştırıp okumayı, bir hastalığın teşhisi sonrası yapmanız gerekenleri öğrenin, Kadınlar Kulübü yalnızca bir derdim var bölümünde evlilikler üzerine yorum yazdığınız bir platform değil çok daha fazlası, araştırmaya, öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye katkısı olan bir site.Teşekkür ederim sizin dediginizi araştırıp öyle yapacam
İyi ki konu açmış.yanlışlarını gördü iyi oldu. Umarım bu günden itibaren doğru besler bebeğini.bebeklerde beyin gelişimi 3 yaşa kadar tamamlanıyor neredeyse. Omega takviyesi de gerekiyor dr önerisiyle. Herkes güzel tarifler de verdi. Umarım dikkate alır.Belki hastalığınız sebebiyle arada kafa karışıklığı yaşıyorsunuzdur, doğru-yanlış algınız değişiyordur bilemiyorum fakat çocuklarınızı nasıl beslemeniz gerektiği, sağlık sorunlarında yapmanız gerekenler gibi konularda uzman yazılarını araştırıp okumayı, bir hastalığın teşhisi sonrası yapmanız gerekenleri öğrenin, Kadınlar Kulübü yalnızca bir derdim var bölümünde evlilikler üzerine yorum yazdığınız bir platform değil çok daha fazlası, araştırmaya, öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye katkısı olan bir site.
KK’nın bu özelliğinden faydalanın, hem kendiniz için hem çocuklarınız için hem hepinizin sağlığı için.
Kendinize ve çocuklarınıza iyi bakın, sağlıklı kalın
İnşaallah öğrenecek, kendini geliştirecek ve çocuklarını ona göre büyütecek.İyi ki konu açmış.yanlışlarını gördü iyi oldu. Umarım bu günden itibaren doğru besler bebeğini.bebeklerde beyin gelişimi 3 yaşa kadar tamamlanıyor neredeyse. Omega takviyesi de gerekiyor dr önerisiyle. Herkes güzel tarifler de verdi. Umarım dikkate alır.
Amin. Valla bu sitede cildimi doğru temizlemediğimi bile öğrendim. Güneş kremi su bazlı temizleyiciyle çıkmazmış yağ bazlı da gerekliymiş bilmiyordum bunca yıl. Sağlık lazer cilt bakımı çocuk eğitimi aile ilişkileri vs bir çok konuda bilgilendim bu sitede. Ha arada dedikodu da yapıyoruz kendimize engel olamayıp maalesef . Ama site cidden derya deniz bilgi dolu doğru kullanana.İnşaallah öğrenecek, kendini geliştirecek ve çocuklarını ona göre büyütecek.
Doğru kullanır, araştırdığınız konularda işin ehli insanların yazılarını görüşlerini okursanız internet aslında önümüze serilen bir velinimet, eskiden insanlar kime soracak da öğrenecekti, annesine kayınvalidesine vs soruyordu onlarda neyi ne kadar bilirse, o zamanın insanları kendini geliştiremediyse kınayamam ama bugün bu şartlarda araştırmıyorsanız ayıplarım.
Gayet gerçekçi bir şey yazayım, kimse kimsenin derdi hastalığı için kendisi kadar üzülüp kaygılanamaz zira herkesin derdi kendine büyük, gün sonunda hepimiz kendi derdimize odaklanırız, öğrensinler bilinçlensinler diye verdiğimiz tavsiyeleri kulak arkası yapanların çocukları ihmal sebebiyle hasta olunca ben veya sizler değil ömür boyu kendi çeker üzülür.
Allah herkese sağlık versin, çocuklarını sağlıkla büyütmek nasip olsun.
Hepimiz sitede yeri geliyor dedikodu yapıyoruz geyik yapıyoruz, her dakika bilgi aktarıp ciddi ciddi yazamayız sıkılırız ama öğrenmeye açıksak hepimiz mutlaka bir şeyler öğreniyoruz, insan kendi hayatında görüp duymayınca varlığını bilemiyor, doktor vs değiliz ki bilelim, bilmediğin şeyi de böyle bir şey var mı deyip araştıramıyorsun, ben sitede bir sürü hastalık öğrendim, nasıl bir hastalıkmış diye hem buradaki yazıları okudum hem netten araştırdım, yeni değişik ve bilmediğim bir kelime okuyorum ne demekmiş diye bakıyorum.Amin. Valla bu sitede cildimi doğru temizlemediğimi bile öğrendim. Güneş kremi su bazlı temizleyiciyle çıkmazmış yağ bazlı da gerekliymiş bilmiyordum bunca yıl. Sağlık lazer cilt bakımı çocuk eğitimi aile ilişkileri vs bir çok konuda bilgilendim bu sitede. Ha arada dedikodu da yapıyoruz kendimize engel olamayıp maalesef . Ama site cidden derya deniz bilgi dolu doğru kullanana.
İnanır mısınız, yeğelerim şuan.
Çünkü gerçekten büyük şok yaşıyorum.
Benim hassas noktam o ayrı ama çocuğunuzun iyi ki alerjisi yokmuş, geri dönülemez yollara girerdiniz verdiğiniz bu besin adı altındaki şeylerle.
Bu da benim gözümde istismardır, sağlığı tehlikeye atmak fiziksel şiddete denktir, ihmal değil bunun adı.
Bazı alerjiler öldürücüdür, bilemezsiniz.
Bakın bunca üye bir sürü şey yazdık, çok basit aslında.
1 yaş öncesi ne verilmez yazın Google a, ss alın bitti gitti.
Birçok sitede tarifler var, burada da verildi.
Yahu geçtim tarifi, 3 sebze haşla 1 tırnak kıyma at, çatalla ez zeytinyağı dök yedir, bu kadar.
Al yarım litre çiğ süt, kaynat limon ya da sirke ile kestir, o peyniri koy kahvaltısına yesin, alt kalan peynir altı sularını da sakın dökme, bu sebze pürelerinin içine koy buzlukta saklayıp, çok vitaminli o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?