8 aylık bebeğim çok iştahsız:((yardım?

maviada

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
181
12
298
37
İstanbul
arkadaşlar 8 aylık bebeğim çok iştahsız.zaten doğduğndan beri iştahlı bi bebek değildi.1,5 aylıkken emmeyi bıraktı,imkanı yok emmedi.ben de sütümü sağarak 5 ay verdim.sonra mamayla devam ettik.şu an bi seferde 100 cclik sütü bile içmiyo düşünün artık.
bi yemekten 3-4 kaşık alıyo ondan sonra kafayı çeviriyo,ağzını kitliyo.şimdi de ağzında lokma tutmayı keşfetti.bi lokmayı 5 dk tutuyo ne yutuyo ne tükürüyo,kafayı yicem ya.her yemek saati işkence oldu.kilosu 7.600.doktor normalden düşük olduğunu söyledi.ama yemezse ısrar etme dedi.ısrar etmezsem hiç bişi yemiycek.sadece yoğurda hayır demiyo,bi de yoğurtlu çorbaya.hep bunları yediremem ki.sebze,yumurta,et yemesi lazım.
offf ne yapmalıyım benle aynı durumda olan anneler sorunu nasıl aştınız?çocuk sonradan iştahlanıyo mu yoksa bu hep böyle işkence şeklinde mi sürecek((

kimse cevap yazmamış(bu konuyu açtığımda bebeğimin iştahı bu bi kaç güne göre çok daha iyiydi.şu an hiç bişey yediremiyorum,yoğurt bile mırın kırın ederek yiyor.bi kitap aldım-çocuğm yemek yemiyor.bakalım okumaya başladım,ısrar etmeyin diyo ama deneyip görcez.

slm canim benimde bebegim 10 aylik.. bebek reflüsü vardi dogdugundan bu yana yedigini ictigi hep cikardi...ben almanyada yasiyorum.. birgün eglendirmek icin.. parka götürdüm salincakta sallarim dedim.. orda hazir meyve püresi aldim belki acik havada yer dedim.. tabi verirken bir türk teyze yanimda oturuyordu,.. bakti kusma gibi seyler yapiyor.. ay kizim buda benim oglum gibi dedi.,.. almanyada götürmedigim dr kalmadi.. kussun yemesin sorun yok dediler ilac surup vermediler.. türkiyeye götürdüm dr zayif önce istah surubu ile baslayalim dedi.. oda 9- 10 aylikta baslamis... aslinda 1 yasindan sonra yaziyor .. birde nane kaynattim verdim cok acik sekilde dedi.. kusmasi falan durdu dedi.. istahi acildi.. bende dur istah surubu alayim evdede kuruttugum nane var bende deneyeym dedim.. tabi almanyada dr yazmazsa surup falan almak biraz zor... ama türk kizi ikna ettim aldim... 1 kasil degil yarim kasik her sabah verdim.. evdede iki gün nane kaynattim verdim.. allaha sükür o kadinla karsilastim... ve sonuc aldim... 10 gündür 1 kere kustu oda üst üste yedirdigim icin... hergün sabah öglen aksam kusardi.. istahi cok aham sahim degil ama yiyiyor en azindan... sükür dedim.. böyle olsun yine yeter.,.. günde tabiki 5-6 kez yemek yok.. sabah kahvalti oda bulamac tarzi öglen meyve veya yogurt hazir paketler püre... aksam da onun icin sebze yada büsküvili muhallebilr yesinde bunlari yesin dedim... yasamayan bilmez.. simdi okuyan arkadaslar yok sebze meyve evde yapilsin organik olsun deniliyor ama yemeyen cocuk icin bir kase hazir mama bile mutlu ediyor.. sevmedigi midesi bulandigi seyleri vermemeye calisiyorum-.- 10 aylik ama bazen pirinc tanesinden kusuyor düsün yani.. pütürlü yutma yeme yok.. elinde bisküvi ekmek versen hemen kusma.. cok zor bildigin gibi degil... arkadaslarimin bebekleri kase kase püreler icinde parcaciklar.. ama benim püre tamamenn,, ne yaptiysam kustu bende vazgectim sürekli kusmasindan sa disler cikana kadar böyle gidecek... cigneme ezme yok... ne yapayim allah kolaylik versin...

benim kızımda çok iştahsız sadece anne sütü içiyor hiç bir şeyi kabul etmiyo ve açlıktan sürekli ağlıyo şu anda 7 bitti 8 aylık olduk ve kilosu 5900 gr her gören 3 4 aylık sanıyo

canım yoğurdu seviyor demişsin diğer şeyleri yoğurtla vermeyi dene..örneğin yemek mi yedireceksin 2 lokma yoğurt ver arada 1 lokma yemek ver o şekilde kaynat..benimde bebeğim yoğurdu çok sevmiyor bende sevdiği şeylerin yanında yoğurt veriyorum bu şekilde işe yarıyor..

benim kızım bu aralar sıcaklardan yemiyor. iştahlı bir bebek aslında ama sıcaklardan hiçbirşey yemiyor. soğuk olduğu için (çok soğuk vermemeye çalışıyorum) bazen yoğurt yiyor bazen de muhallebi. ama allaha şükür sütü seviyor yemediğinde da bakıyorum olacak gibi değil biraz zaman geçince süt veriyorum. severek içiyor

gecmis olsun tatli seyler dene mesela pure seklinde ceviz ve incir yedirmeye calis cok kilo aldiriyor inciri hafif kaynat yumusasin..bende 2 3 alternatif yemek hazirliyorum yemese otekine geciyorum...canim yemek yedirmeden once ilik bir banyo yaptir bol bol masaj yap karni aciksin sonra tereyagli patatesi bebekler cok severmis az yogurtla kreme kivaminda yedir..surekli biseyler yedir birakirsan oda birakir yemegi..balik yagi kullan marka solgar veya zinco olabilir sevensea portakalli balik yaglari varmis istah aciyor...

he birde boyu uzayan cocuk kilo almasa bile saglikli olurmus bouyu uzuyorsa cokta dert etme..

öncelikle aynı kaderi yaşıyoruz.2940 doğdu kızım ve işdahsızlık her zaman sürdü şu an 3,5 yaşında yine aynı işdahsız.kızım 4,5 aylıkken bi doktora götürdüm işdahsız ve sürekli anne sütünü kusuyordu.doktor reflü olduğunu söledi doğuştanmış ve anne sütü ii gelmiyormuş damla ve şuruplarla biraz tedavi ettik ve anne sütünü bıraktı 5 ay zorla verdim ama nafile kesmek orunda kaldık mamalarla devam ettik ama keçi sütü çok ii geldi işdahını artırdı.sabırlı ol öle yada böle büyüyorlar sıkma canını

Dis cikarma da istahsizlik yapiyor sonrada o mizmizlik cogunlukla kaliyor Sabir gercekten biz 18 aydayiz hala istahsiziz varsa yoksa bi anne sutu aliyo biberonu sevmedi hic yogurt corbasini da seviyor belki degisik tatlar ariyorlar tereyagda yumurta ekmek iciyle rafadan yumurta gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…