8 9 ayda neler verilir ne kadar verilir aydınlatın lütfen 🙃

Lioo

Nede güzel olmuşsundur beyazlar içinde sen 🕊👶
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
2.833
2.695
22
Kızlar merhaba. 11 gün sonra 9 aylık olucak. Hala yemek konusunda düzen olusturamadim. Emiyor ve kaşık mama içiyor. Her 2 saatte emiyor hala bu süreç uzamadi. Mama içse dahi 2 saat sonra ağlıyor emmek için oysaki mama tok tutması lazım. Yemek olarak çorba veriyorum meyveli püre veriyorum. Yoğurt. Artık ana öğünü doyumluk olarak vermelimiyim. Beni bu konuda aydınlatın lütfen. Nasil düzen olsutururum.

Yine bu konu çocuğa bağlı doktoruyla görüşmeniz daha iyi olur ama doktorlardan duyduklarım hep şöyle. 9-12 ay arası katı gıdaya geçiş ve günde 2-3 öğüne çıkılabilir. Ana öğün yine anne sütüdür. 12 ay sonrası bebek ek gıda ile doymalı anne sütü desteklemeli. Bebeğim sizinki kadar büyük değil ama ben olsaydım artık onun yemesi için yiyecekleri kendi yesin diye teşvik ederdim. Sadece çorbaya alıştırmayın çiğnemeyi öğrenmesi lazım. Kendi yesin oturtun mama sandalyesine verin önüne sebze meyve artık nasıl bir listeniz varsa her gün iki defa üç defa deneyin yemeyi öğrenebilir artık. Kaşık mamayı azaltın onun yerine sizin hazırladıklarınızı yesin. Sizi emme isteği diş çıkardığı için de olabilir

Çorba sadece olmaz sebze yemeklerini yapıp zeytinyağlı çatalla ezip verin. Bezelye fasulye kabak bal kabağı mevsimi şuan çatalla ezip verebilirsiniz. Sebzelerden mücver yapıp önüne koyun sarımsaklı yoğurtla verin az eline verin kendi yesin. Ayrıca et sularının yanısıra artık kuzu eti tavuk balık da vermeye başlayabilirsiniz. Köfteyi bütün bebekler sever .Ben şehriye ile başladım kuskusla ,erişte , arpa şehriye ,makarna olarak yelpazeyi genişletmiştir. Böylece cignemeyide öğrendi.

X