• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 8,5aylık kızım hiçbir ek gıdayı yemiyor yardım ve öneri lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
anneler merhabalar
8,5 aylık kızım saadece milupa 2 nite ve milupa 3 içiyor günde toplam 200 300 cc kadar.sabahları o meşhur kahvaltı karışımından 4-5 tatlı kaşığı yiyor çok azsu içiyor 10 11 gibi bir büyük dilim meyve püresi yada yoğurt yiyor gerisi yok maalesef sürekli gece uyanıp mama içiyor biberondan.bütün ek gıda ürünlerinden aldım.kavanoz kutu yoğurt çorbası muhallebi sebze ço. hiçbirini sevmiyor.yerse 3 -5 kaşık yoğurt başkada bişey yemiyo yardım ederseniz sevinirim.:1no2:senağlamasenağlamasenağlamasenağlamacokacimcoookcokacimcoook:çok üzgünüm::çok üzgünüm::uhm::a015:

ek gıdaya ne zaman başladın yeni başladıysan alışması bir ayı bulur ayrıca mama tok tutuyor olabilir büyük ihtimallede öyledir. karnı açken vermeyi dene .

ek gıdaya geç başladıysan eğer muhtemelen ilk zamanlar yadırgayabilir bebeklerrr
pes etmeden yavaş yavaş zorlamadan çorba türü ve meyve püresini açken yedirmeyi dene istersen bide...

canım çocuğun biberonla beslenmeye alışmış,o yüzden yemiyor .biberonla beslenmeye alışan çocuklar çiğneme kabiliyetini bile çok geç öğreniyor bazen 2-3 yaşına kadar sürebiliyor katı gıdaları reddetmesi,süt mama butür şeyler iştahını kapatır.mamadan günlük vitamin ihtiyacını karşılıyor ama normal değilki,onun düzenli beslenmesi gerekiyor,sizin yerinizde olsam gündüz biberonu bırakırım.akşam yemeğinden sonra yatmadan önce tam biberon mama hazırlarım.yemek yediği için acıkmaz,hem normal yolla beslenmeyi öğrenir.ayına göre nekadar mama ihtiyacı varsa onu öğünlerini tamamladıktan sonra verin.

birde sanırım herşeyi hazırdan veriyorsun.. neden? kahvaltıyı bile hazır karışımlardan sunman neden? dr mu tavsiye etti?

anneler merhabalar
8,5 aylık kızım saadece milupa 2 nite ve milupa 3 içiyor günde toplam 200 300 cc kadar.sabahları o meşhur kahvaltı karışımından 4-5 tatlı kaşığı yiyor çok azsu içiyor 10 11 gibi bir büyük dilim meyve püresi yada yoğurt yiyor gerisi yok maalesef sürekli gece uyanıp mama içiyor biberondan.bütün ek gıda ürünlerinden aldım.kavanoz kutu yoğurt çorbası muhallebi sebze ço. hiçbirini sevmiyor.yerse 3 -5 kaşık yoğurt başkada bişey yemiyo yardım ederseniz sevinirim.:1no2:senağlamasenağlamasenağlamasenağlamacokacimcoookcokacimcoook:çok üzgünüm::çok üzgünüm::uhm::a015:

seni çok iyi anlıyorum. benim kızım da 8 ayını bitirdi. 4. aydan sonra yavaş yavaş başladım ek gıdaya onun dışında emiyordu. 6 aya kadar ek gıdaları reddetmiyordu. yolculuğa çıktık arkasında rahatsızlandı bir bıraktı ek gıdayı bir daha başlamadı. meyva yiyor biraz, arada muhallebi tarzı şeyleri yiyor. bir de taneli şeyleri seviyor mesela balık veriyorum elimle ezip 2-3 nohut kadar yiyor, ekmek kabuğu kemirmeyi seviyor, meyveleri de elimde ezip veriyorum. kahvaltısını da, ekmek, peynir vs elimle veriyorum, kuş gibi besleniyor anlayacağınız ve kuş kadar yiyor. kahvaltıda yediği bir ceviz kadardır. sebzeleri tükürüyor. sık sık emmek istiyor. gece sık kalkıyor. ben de bir çözüm bulamadım. kilo almıyor ne seviyorsa ondan vereceğim artık ne yapayım. Kolay gelsin, bir çözüm bulursan benimle de paylaşırmısın. benim bulduğum tek çözüm kaşık yerine elimi kullanmak.:kedi:

seni çok iyi anlıyorum. benim kızım da 8 ayını bitirdi. 4. aydan sonra yavaş yavaş başladım ek gıdaya onun dışında emiyordu. 6 aya kadar ek gıdaları reddetmiyordu. yolculuğa çıktık arkasında rahatsızlandı bir bıraktı ek gıdayı bir daha başlamadı. meyva yiyor biraz, arada muhallebi tarzı şeyleri yiyor. bir de taneli şeyleri seviyor mesela balık veriyorum elimle ezip 2-3 nohut kadar yiyor, ekmek kabuğu kemirmeyi seviyor, meyveleri de elimde ezip veriyorum. kahvaltısını da, ekmek, peynir vs elimle veriyorum, kuş gibi besleniyor anlayacağınız ve kuş kadar yiyor. kahvaltıda yediği bir ceviz kadardır. sebzeleri tükürüyor. sık sık emmek istiyor. gece sık kalkıyor. ben de bir çözüm bulamadım. kilo almıyor ne seviyorsa ondan vereceğim artık ne yapayım. Kolay gelsin, bir çözüm bulursan benimle de paylaşırmısın. benim bulduğum tek çözüm kaşık yerine elimi kullanmak.:kedi:

merhabalar yazdığınız için teşekkür ederim.valla aynen kuş misali bi,zimkide aynı yzadığınız şeki,l bir çözüm bulamadım henüz.a.s.:1hug::nazar:

benim oğlum da 8-9 aylıkken fazla bişey yemiyordu hatta çevre çok korkutucu oluyor bu konuda. yok şimdi yemezse sonra hiç yemezmiş vs. vs. üzülme düzelecektir . Ben genelde öğlenleri ve aparatif olarak o an ne yersem oğlumun yanında yiyordum alıyordum tabağımı yanına gidiyordum merak edip geliyordu ve ayrı bir kaşıkla ona da yediriyordum . Sizde böyle deneyebilirsiniz. şu an herşeyi yiyor , dönemsel olarak mevsimlerden dolayı da canının çektiği yediği şeyler yer değiştirebiliyor. Mesela muz ve yoğurdu çok yerken bir anda yemez oluyor sonra birlaç hafta sonra tekrar yemeye başlıyor vs.

Back