Bebek Beslenmesi 8.5 aylık oğlum her öğünden sonra kaka yapıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_CrazY_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
140
1
Selam Kızlar,
8.5 aylık bi oğlum var ve 2.ayından beri kakası sümüksü,sıvı ve değişik renkte.Rengi askeri yeşil jöle kıvamında bişey düşünün tuhaf bişey yani
Bu zamana kadar doktora şikayetimizi dillendirdik.Gaita tahlili istedi ve kakası normal çıktı ama kafamda soru işaretleri var.8.5 aylık olmasına rağmen oğlum hala 8 kilo yani 2 aydır kiloda almamış.Zaten 2 haftadır hastaydı ishal ,kusma ,ateş vardı antibiyotikte kullandık.Kakası sıvıdan katıya bi türlü geçmedi.Görenler şimdiye kadar katı olmalıydı ve rengi düzelmeliydi diyorlar.Sizin bebişlerinki nasıl kızlar,benimle aynı sorunu yaşayan var mı?
Her öğünden sonra kakasını yapmaya başlıyor hemen.8.5 aylık olmamıza rağmen günde 6-7 defa kaka yapıyor .Bu sayı çok değil mi?
Zaten yemekte istemiyor ağzında tutuyor 10-15 dakika bekliyorum ki yutsun.
Acaba diyorum besin alerjisi yada çölyak falan mı ? Çünkü o tür rahatsızlıklarda da bu durumlar yaşanırmış.
Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

Canim benim iki numara boyleydi her mamadan sonra kakasini yapardi..tek bagirsak adini koymusdum ona ama cölyak degildi...kilo almazdi....sinirli ve huysuzmu huysuzduu....hala daha gunde 4-5 kere kaka yapar 12 yasinda...kilosu masalahh tosun ama metobalizmasi hizli calisiyormuss...sen yinede icini rahatlatmak icin doktora götür ben cok cektim pisikten hep piserdi kici guzumunn.Allah yardimcin olsun canim zorrr bilirim

seni çok iyi anlıyorum canım.bebeğim 5 aylık.2.ayında kaka tahliliyle dizanteri olduğunu öğrendik,2 şişe antibiyotikle geçti,kaka ondan aynen anlattığın gibiydi..fakat sonrasında tahliller normal olmasına rağmen kakanın özelliği aynıydı ve 5-6 kez yapardı..her kaka yapmasında merakla açıyodum nasıl diye..üşür dediler üşütüyosundur dediler..en son 2 hafta önce kakasında kan da gördüm az az da olsa..o günlerde de elma suyu ve mandalina suyu ve kan ilacı başlamıştım..hepsini kestim,dr a gittik tahliller gene normaldi..yanaklarında ve bacaklarında da kuruluklar vardı..4-5 gündür ki süt ve ürünlerini yumurtayı kestim,alerji testi negatif olmasına rağmen,yiyip içmiyorum hiçbirisini..3-4 gündürde yanakları kızardı o kuru olan yerler pütür pütür oldu..bugünde cildiyeye gittik,doğuştan alerjik dedi 2tane krem yazdı..yani ben yiyeceklerimden denicem artık,sen de dene istersen..bir de ben yemeklerime kimyon ekerdim kolay gazını çıkarsın diye..baharatıda kestim artık..hala emziriyorsan yediklerine ya da bebişine yedirdiklerinle ilgili olabilir bence..

benimkide 8aylik kilosu 8.200.
Gunde dort kere felan kaka yapar.
Doktor dis cikarmaya baslayinca kakasi sulanir hafiften sik yapar demisti.

Teşekkür ederim kızlar
İnanın rahatlattınız içimi
Bakalım yarın Samsun'a doktora götüreceğiz oğlumu
Doktor ne diyecek merak ediyorum yazarım

Kızlar dün götürdük oğluşumu doktora.Doktor günde bu kadar çok kaka yapmayı ve sümüksü kakayı normal bulmadı.İki şeyden şüphelendi korktuğum başıma geldi inek sütü alerjisi ve çölyak :2:
Kan,idrar,gaita tahlilleri yapıldı.Çölyak tahlili de Ankara 'ya gönderildi Pazartesi -Salı belli olacakmış.Oğluma süt ve süt ürünlerini kestik -Yoğurt,tereyağ,peynir-
Ben de yemeyecekmişim bıraktım bide böyle deneyecekmişiz alerji olup olmadığını.Bi de Milupa'nın özel alerjenik mamasından verdi ama kokusu da dahil o kadar berbat ki.Doktor söylemişti acı biraz diye ama biraz değil çok fena acı ve çok iğrenç.Nazlı bebeğim içmek istemiyor ağlıyor.Ne yapacağımı şaşırdım Cici Bebe çok zararlı onu da kes dedi.Onu da kestim.Off Allahım biza yardım etsin.Ve ilaçlar yazdı işte bakalım ne olacak

canim insallahh degigin seyler cikmaz tahlil sonuclarinda eger varsada yapacak birsey yok onunla yasamayi ogreneceksin hersey yawrularimiz icin .sonucu mutlaka yaz merak ederim simdi ben...izine gidicem 2 hafta sonra okurum yazdiklarini insallahh tez zamanda gecer..

Teşekkür ederim canım desteğin için
Tahlil sonuçlarında çölyak çıkmadı canım nasıl rahatladım bilemezsin
Ama inek sütü alerjimiz var mı yok mu belli değil doktorun kes dediklerini kestim ama verdiği özel mamayı içirmiyorum fena bişey içmiyor zaten oğluşum da.
Bakalım doktor 2 ay daha devam ederse gastroentroloji görsün dedi
inşallah bian önce geçer

bende 1 haftadır süt ve ürünleri tüketmiyordum,dün bir deniyim süt içeyim dedim,süt içtim ve yoğurt yedim..toplam 4 kez sulu kaka yaptı gene anladım artık alerjisi var diyorum..bugün gene kestim artık bi kaç gün sonrada yumurta için deniycem..ama şükür ki buğday vs tüketiyorum ona karşı bişeysi yok..sende böyle dene canım..ben dr filan götürmüyorum ,kandan alerji testi yaptırdığıma bile pişmanım bişey çıkmıyor bebeğim yorulduğuyla kalıyor..

bu arada yanaklarındaki egzamaları geçti ve bacağındaki döküntüler,bunlar demek alerjiye bağlıymış tam 5 aydır..bunada şükür diyorum ek gıdayla bunları direk vermeden farkettim diyorum en azından..umarım sende anlarsın bebeğinde olan değişiklikleri bir an evvel..

bende 1 haftadır süt ve ürünleri tüketmiyordum,dün bir deniyim süt içeyim dedim,süt içtim ve yoğurt yedim..toplam 4 kez sulu kaka yaptı gene anladım artık alerjisi var diyorum..bugün gene kestim artık bi kaç gün sonrada yumurta için deniycem..ama şükür ki buğday vs tüketiyorum ona karşı bişeysi yok..sende böyle dene canım..ben dr filan götürmüyorum ,kandan alerji testi yaptırdığıma bile pişmanım bişey çıkmıyor bebeğim yorulduğuyla kalıyor..

Canım ben süt ve süt ürünlerini hem bebeğime hem kendime kestiğim halde kakası aynı :2:
Mamasını da bebelac devam sütü ve aptamil kahvaltılık tahıl sanırım kesmem gerekiyor bi de öyle denicem
Bakalım inşallah bizde kurtuluruz bu dertten
Saol canım iletişimde kaldığın için
Allah bebişlerimize sağlık ve huzur versin :nazar:

Hadi sevindim gözün aydin cölyak degilmis.....sut alerjiside degil bence icini rahat tut... ay benim 2 numaranin yapdigi kakayi bir allah bilir bir ben her mamadan sonra her emmeden sonra valla kicinda acik yaralar vardi hic gecmiyen surekli micmakdan bende cahilmisim demkki hic dokdora filan goturmedim simdi masallah 12 yasinda minik bir ayicik oldu haladahada tuvalet olayi aynen devam

Hadi sevindim gözün aydin cölyak degilmis.....sut alerjiside degil bence icini rahat tut... ay benim 2 numaranin yapdigi kakayi bir allah bilir bir ben her mamadan sonra her emmeden sonra valla kicinda acik yaralar vardi hic gecmiyen surekli micmakdan bende cahilmisim demkki hic dokdora filan goturmedim simdi masallah 12 yasinda minik bir ayicik oldu haladahada tuvalet olayi aynen devam

Canım inşallah dediğin gibidir
Senin bebişin kakası nasıldı canım benim tarif ettiğim gibi vıcık vıcık sümüksü yapıda mı?
Sünüyo ya resmen sümük gibi bazen çok açık sarı bazen koyu ueşil renkte acaip bişey...
maşallah yavruşuna kocaman olmuş :KK70:

Canım inşallah dediğin gibidir
Senin bebişin kakası nasıldı canım benim tarif ettiğim gibi vıcık vıcık sümüksü yapıda mı?
Sünüyo ya resmen sümük gibi bazen çok açık sarı bazen koyu ueşil renkte acaip bişey...
maşallah yavruşuna kocaman olmuş :KK70:

canim izindeydim yeni geldim mesajina hemen cevap vereyim dedim aynen sumuksu ve vicik vicikdi bebekken cok fazla sivi alan bir bebekdi cok sut mama ve beni emerdi seninki nasil

X