Bebek Beslenmesi 8.5 aylık bebişimi meyve suyuna nasıl alıştırıcam

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ta_nem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
464
0
0
İstanbul
KIZLAR KIZIM emmiyor beni ek gıdayla besliyorum kafama takılan meyve suyunu içmiyor nasıl alıştırıcam?

meyve suyuna alıştırmak zorunda değilsin ki..
meyvenin kendisini yemesi daha besleyici çünkü lifini de almış oluyor..
suyunu illaki vermek istiyorsan muhallebi vs yiyeceğine katmalısın..
zaten ara öğün olarak verilen tek başına meyve suları var olan dişlerin çürümesine neden oluyor,yiyeceği ile beraber içmeli içecekse..hele ki biberonla meyve suyu hiç önerilmiyor,malesef diş çürüğünü artırıyormuş..
kısacası günlük alması gereken meyve porsiyonundan daha fazlasını kullanıyorsun meyve suyu yapmak için,fazla şeker emilemiyor ve gaz sancı olarak geri dönüyor..bu da başka bir yönü..

Son düzenleme:
meyva suyu yerine su icsin meyve suyu sagliksiz ilerde obeziteye davetye cikaran seker orani cok fazla olan
yiyecek iceceklerden uzak duralim cocuklarimizida uzak tutalim ,bol bol meyve yesin ,su icsin ,meyveyi evde kendiniz
püre seklinde hazirlarsaniz cocugunuza iylik yapmis olursunuz mis gibi katkisiz temiz sekersiz

benim kizim 1,5 yasinda iki aydir falan icmeye basladi.
oda bizim ictigimiz meyva suyundan vermiyorum cocuklar icin yapilmis dogal olan meyva silarindan veriyorum sekersiz.
bence alistirmak zorunda degilsin suanda su icmesi yeterli.nasil olsa akli kesince likir likir icmek isteyecek.

Meyve suyu yerine meyve ver daha iyi.Bizim doktor meyse suyu hiç vermedi meyvenin kendisini yesin dedi eğer yemiyosa meyve suyu verin dedi o da taze sıkılmış olanlarından hazırlardan değil tabii ki.Ben de bazen sabah kahvaltısında veriyorum.1 portakalı sıkıyorum.Makineye bile gerek yok limon sıkacağı veya elle.Ne kadar şeker ilavesiz olursa olsun hazır meyve suyu vermek bana gereksiz geliyo.TAzesini içirmek varken kutu meyve suyu biraz kolaya kaçmak bence.

evet kolay oluyor
ama organik veriyorum ben
burda herkes oyle

evet kolay oluyor
ama organik veriyorum ben
burda herkes oyle

Benim söylemek istediğim organik de olsa içine koydukları katkı maddeleri öyle olmasa zaten uzun süre dayanmazlar.Yanlış anlaşılmak istemem ben bildiğimi ve sağlıklı olduğunu düşündüğüm şeyi ve doktorumuzun önerisini sizinle paylaşmak istedim.Bebek sizin keyif sizin neyi nasıl isterseniz öyle verirsiniz tabi.

meyve suyundan kasıt cam rendede rendeleyip,
tülle suyunu sıkıyoruz.burda herkes öyle denince şaşırdım.
arkadaşın dediği gibi meyve suyunu sıkmak yerine kendisini,posasıyla vermen daha güzel olur.
bende hiç meyvenin suyunu sıkmayı tercih etmedim.kendisi daha faydalı hemde daha iyi tok tutuyor.
yani buna üzülmene gerektiren bişey yok bence,biraz daha büyüsün 1 yaşını geçsin daha rahat sıkar içirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…