- 18 Aralık 2022
- 100
- 28
- 18
- 30
- Konu Sahibi Mavilianne
-
Emiyor mu? Emmek için kalkıyor olabilir? Şöyle; bebekler nasıl uyursa, uykuya devam etmek için onu isterler. Sallayarak uyutursanız uyku geçişlerinde tekrar uykuya dalmak için onu arar. Bir de uyku saatini geçirince bebek huysuzlanip uykuya geç dalıyor. 1 yaş çocuğu gündüz 2 uyku yapıyor ortalama. 2. Uyku akşam saatlerine denk gelmesin gün içinde parka çıkarın biraz yorulsun. Akşam 19:30 u geçirmeyin yatırmak için. Huysuzlanmissa saati gecmis demektir. sallayarak ya da meme de uyumasın. Gece beslenmesini 9. ayda kesin. 00:00 civarı uyku öğünü verin. doyurucu bir mama olabilir. Son olarak rutin Çok önemli! her akşam aynı saatte ayni sıralama da rutinlerle yataga gitsin. Örneğin, tv kapa oyuncakları topla banyo yap temiz gecelik giyilsin gibi. Çocuk yatağa gitmeden kodluyor böylece. Anliyor uyku vakti geldi. Çocuklar once sınırları bir yoklar direnir yani. Sonra sinirin nerede oldugunu gorunce buna uyum saglar. Ben bunları uyguladim 4 yaşında kızım. Uykumuz hiç problemli olmamıştır. Her şeyi rutin ile öğretiyorum hala. Kurallar sınırlar koymak cok onemli dedigim gibi basta sinirin nerede olduğunu ogrenene kadar 3 gun 5 gun zorluk cikarabilir ama finalde sinirlar çocukları guvende hissettiyormus. Bu sınırları yap ya da yapma demekle yani soyleyerek degil yaparak uygulayarak öğreniyorlar. Beslenmesi uykusu her şeyi rutinle öğrettim ben. Herseyi duzenli olsun bakın nasıl bal gibi bir çocuk olacak. Ben kızımda ne 2 yaş ne 3 yaş sendromu yaşadım.Merhabalar
Daha öncede benzer bir konuyu 4. Ayda açmıştım. Şimdi yine aynı dertten muzdaripim8.5 aylık oğlum var. Büyüdükçe kolaylaşır, uykusu düzene girer, yok kendi kendine oyalanır diye diye beni kandırmışlar gibi hissediyorum 6. Aydan beri oğlumun azıcık düzeldi dediğim uykusu iyice sıvadı ara ara çekilir derecede oluyordu ama son 1 hafta 10 gündür berbat durumdayız uyutmak için saatlerce uğraşıyorum 2.5 saat uğraşıyorum çocuk ennn Max 1 saat uyuyor uykusunda poposunu havaya dikip ığğ diye ıkınarak kalkıyor deli olcam hergün aynı doktor tavsiyesiyle melatonin damla kullandık dün ilk kez oda gram fayda etmedi. Önce kendim sıktım herhangi bir yan etki bişey olursa diye ben uykudan gözlerimi açamaz haldeydim oğlum da tık yok. Artık sayısız kez kalkmaktan zaman kavramımı yitirdim gece cinnetlerden cinnet beğenir haldeyim. 8. Ay atağı diye düşünüyorum bu durumu. Bebeği böyle yollardan geçip düzelen anneler varsa bana akıl verin. Allah rızası için birileri üzerime bu günler şu zaman geçecek herşey düzelecek kelimeleri, umutları fırlatsın kafayı yemek üzereyim çünkü Tahmini ne zaman bitiyor bu ataklar ne zaman düzeliyor bu bebeler
MerhabaMerhaba düzeniniz nasıldır? Bir gününüz nasıl geçer? Kaçta uyanırsınız? Uyku saatleri nasıldır?Dışarı çıkar mısınız? Gece uyumadan önce banyo masaj yapar mısınız?
Bende 8.5 aydır düzen, rutin ne varsa yaptım ama asla başarılı olamadım ne yazıkki her çocuk aynı değil. Çocuğum asla uyumlu bir çocuk uykuyu seven bir çocuk değil. Genelde benim uyumama da karşı bir çocuk ben uyuyacağım zamanlar uyanır asla uyumamın mümkün olmadığı anlarda ortamlar da da 2 saat deliksiz uyur. Aksi inat bir bebek sürekli uykusuzluktan saçını başını yolma kulağını çekiştirme halinde saçlarını bile kazıdık yolmasın daha fazla artık diye. Sürekli içerden bişeyler dürtüp huzursuzluk veriyor gibi haller hareketler saçma sapanEmiyor mu? Emmek için kalkıyor olabilir? Şöyle; bebekler nasıl uyursa, uykuya devam etmek için onu isterler. Sallayarak uyutursanız uyku geçişlerinde tekrar uykuya dalmak için onu arar. Bir de uyku saatini geçirince bebek huysuzlanip uykuya geç dalıyor. 1 yaş çocuğu gündüz 2 uyku yapıyor ortalama. 2. Uyku akşam saatlerine denk gelmesin gün içinde parka çıkarın biraz yorulsun. Akşam 19:30 u geçirmeyin yatırmak için. Huysuzlanmissa saati gecmis demektir. sallayarak ya da meme de uyumasın. Gece beslenmesini 9. ayda kesin. 00:00 civarı uyku öğünü verin. doyurucu bir mama olabilir. Son olarak rutin Çok önemli! her akşam aynı saatte ayni sıralama da rutinlerle yataga gitsin. Örneğin, tv kapa oyuncakları topla banyo yap temiz gecelik giyilsin gibi. Çocuk yatağa gitmeden kodluyor böylece. Anliyor uyku vakti geldi. Çocuklar once sınırları bir yoklar direnir yani. Sonra sinirin nerede oldugunu gorunce buna uyum saglar. Ben bunları uyguladim 4 yaşında kızım. Uykumuz hiç problemli olmamıştır. Her şeyi rutin ile öğretiyorum hala. Kurallar sınırlar koymak cok onemli dedigim gibi basta sinirin nerede olduğunu ogrenene kadar 3 gun 5 gun zorluk cikarabilir ama finalde sinirlar çocukları guvende hissettiyormus. Bu sınırları yap ya da yapma demekle yani soyleyerek degil yaparak uygulayarak öğreniyorlar. Beslenmesi uykusu her şeyi rutinle öğrettim ben. Herseyi duzenli olsun bakın nasıl bal gibi bir çocuk olacak. Ben kızımda ne 2 yaş ne 3 yaş sendromu yaşadım.
Gürültülü ortamlarda uyumayı bütün bebekler sever. Bebek arabasında disarida hareket halindeyken, arabada, düğünde, elektrikli supurge sesi acikkken vs.. Sebebi anne karni hissiyatı olduğu için. Size inadından yapmıyor yani:) her cocuk bir değil kabul ediyorum ama yine de sabırlı olursanız düzene bir vadede adapte olacaktır.. eğer uykuya direniyor saçını başını yolluyorsa ki bu da bebeklerde yaygın uyku saati geçmiş yorgunluktan uyuyamıyor demek. Bir dahaki sefere 1 saat erken deneyin. Oyun oynarken sakinken uyku hazırlıkları başlamalı. Huysuz olmaya başladı mı geçmiş olsunBende 8.5 aydır düzen, rutin ne varsa yaptım ama asla başarılı olamadım ne yazıkki her çocuk aynı değil. Çocuğum asla uyumlu bir çocuk uykuyu seven bir çocuk değil. Genelde benim uyumama da karşı bir çocuk ben uyuyacağım zamanlar uyanır asla uyumamın mümkün olmadığı anlarda ortamlar da da 2 saat deliksiz uyur. Aksi inat bir bebek sürekli uykusuzluktan saçını başını yolma kulağını çekiştirme halinde saçlarını bile kazıdık yolmasın daha fazla artık diye. Sürekli içerden bişeyler dürtüp huzursuzluk veriyor gibi haller hareketler saçma sapan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?