8,5 aylık bebeğim ve havlu atan ben

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.911
63
Arkadaşlar selam.

8,5 aylık bebeğim ve artık gerçekten havlu atmış durumdayım. Gece 16867272 kere uyanıyor, uyanmayı geçtim bazen geri uyumuyor saatlerce gerçekten artık dayanacak gücüm kalmadı. Tek başıma bakıyorum ailem uzakta yardımcı olan kimse yok uykusuzluktan ölüyorum artık. Bitti mi, bitmedi. Gündüz de hiçbir şey yemek istemiyor. Arada az muhallebi ve çorba yer o kadar. Kafayı yiyicem artık az kaldı. Zaten zayıf bir bebek bir de yemek yemiyor napıcam ben bu çocukla?

İki dişi var, üçüncü mü çıkacak acaba? Her diş dönemi böyle korkunç mu geçecek ya? Bütün dişler tamamlanana kadar ben ölücem herhalde uykusuzluktan. Bu arada kucağımda emzirip mayıştırıp beşiğine yatırıyorum ve sırtına pat pat yaparak ninni söylüyorum bu şekilde uyuyor. Melisa çayı falan mı denesem? Ya da emzikle mi uyutsam? Akıl verin lütfen çok bunaldık artık eşimle. Birbirimizi iki üç saat görüyoruz zaten onda da defalarca uyanıyor bebeğim.
 
Valla benim oğlan da 9 aylık oldu aynı anlattığınız gibi. Birde gece uyandığı zaman uzun uzun ağlıyor. Normalde en geç 8 da uykula dalardı bu aralar onu da yapmıyor 11i buluyor uyuması saat başı uyuması için deniyorum yok.. bizimde 3 dişimiz çktı. 4. Dişi çıkacak herhalde diye bekliyorum.
 
Ya nasıl dayanıcaz peki? Ben hayatım kaymış gibi hissediyorum. Lohusalık depresyonu yaşamadım ben hatta daha iyiydim o zamanlar ama şu an gerçekten kötü hissediyorum kendimi. Kendime ait bir hayatım kalmadı, eşimle bile iki saat rahat rahat oturamıyoruz.

1-2 aylıkken bile bazen 5 saat uyurdu bebeğim yani genel olarak rahattım ben. Şimdi her şey tepetaklak oldu
 
Benim oglum da doğduğundan beri cok az uyuyan bebekti gece defalarca kalkardı 15 dk da bir kaldığımız vs. Ve zayıftı da yemek de yediremiyordum ek mama almıyordu biberon kullandiramiyordum vs vs. O kadar zor zamanlardan geçtim ki:) 18 aylıkken hamile kalınca emzirmeyi kestim. Emzirme işi bittiği gibi uykuları düzene girmeye başladı hala iştah konusunda sıkıntılarımız var ama zamanla o da düzelir. Sanırım emerek uyuyan bebeklerde daha cok yaşanıyor gece sık kalkma olayı. Emerek uyumayı bırakırsa düzelir diye dusunuyorum. Beşiğine koyup sadece ninni söyleyerek uyutmaya deneyebilirsiniz. Ilk zamanlar bu bi saatten fazla sürebiliyor:) sonra düzeni oturuyor. Bir de gercekten ilk 2 sene sanirim bu zorluklardan geciliyor
 
Evet benim bebeğim de anlattığınız gibiydi gece uyku konusunda beni hiç yormazdı buna rağlen gündüzleri uykumuz çok zordu ama 9 ayımıza girdik herşey değişti. Artk geceleri de öyle. Kime sorsam çocukların öyle dönemleri oluyor o zamanlarda biz de öyleydik diyor geçecek diyor bilemiyorum inşaALLAH geçer...
 
Eşim ne zaman bebek istese gelip buradaki konuları okuyup vazgeçiyorum.
 
Bunu yaptım ama çok ağladı. 2 hafta boyunca bekledim ağlaması bitmeyi bırakın azalmadı bile. Ben de daha fazla ağlatmak istemedim. Zaten emerek uyumuyor emzirip mayıştırıyorum tam uyumadan beşiğe koyuyorum pış pış falan yapıp uyutuyorum.

Acaba gece beslenmesi kessem mi 9 aylık olduğunda? En fazla 1 yaşında kesicem inşallah belki düzelir ama 9 aylık olunca da kesebilirim bilemiyorum belki düzelir o zaman hem gece çok emdiği için gündüz yemiyor olabilir mi acaba?
 
Eşim ne zaman bebek istese gelip buradaki konuları okuyup vazgeçiyorum.
Çok iyi yapıyorsunuz

Açıkçası benim çevremde hiç bebek yoktu, bu kadar zor bir şey olduğunu bilseydim cesaret edemezdim galiba. Tabi yine de bunlar geçici sıkıntılar olduğu için sonrası güzel olur diye umut ediyorum. Siz de bir tane yapabilirsiniz 2-3 yıl zor olur ama sonra rahatlarsınız. Benimki bi de kardeş istiyor kafayı sıyırmış galiba
 
Bence doktorunuza sormadan gece beslemesini kesmeyin. Yemek yemediğini ve zayıf olduğunu da söylüyorsunuz. Yani gece beslemesine ihtiyaç duyuyor olabilir hala. Benim bebeğim 15 aylık ve 6. aydan beri sürekli diş çıkardığımız için gece uykuları sık uyanma şeklinde. Doktor 13 aylıkken gece beslemesini kessem mi diye doktora sordum, bebeği strese sokmayalım dedi kesmedim.
Sık uyanmalarınız diş dönemindendir diye düşünüyorum. Bir de atak haftası ve diş birleşince daha yorucu oluyor
 
Öncelikle Allah sabır versin, inşallah bu "dönem" en kısa zamanda geçer.
En zoru (Allah sağlıkla sınamasın) yemeyen ve uyumayan çocuk, ben de senin gibi büyük oğlumda aylarca çektim.. Nezaman ki emziğe ve uyku arkadaşına alıştı işte ozaman rahat ettim. Sende bir dene istersen. Rutin haline getir, her uykuya yatırdığın zaman için. Şimdi büyük oğlum 3 yaşında emziği bıraktı ama hala uyku arkadaşı ile kendi kendine uyur çok şükür. Ama hala zayıf ve istiahsiz Malesef
Şimdi aynısını küçük oğlum(6aylik) için yapıyorum, gazı olduğu için daha düzene girmedi ama en azından benden bağımsız uyuyor..
 
Bizde ayni sizin gibiyiz bebegim 8 aylik ve gece uykulari 4. Aydan beri bozuk 4 aydir gece uykusu bize haram ve bizimkide hicbirsey yemiyor cok huzursuz bir bebek diş te hiç çıkarmamış daha emeklemiyor yani uykusuzluk yorgunluk bitmiş durumdayiz kilo vermişim baya ip gibi kaldim
 
Ya ayni bizzzz bizde ilk bir bucuk ay cok zorlandik cok sanciliydi ama 2. Ayla 4. Ay arasi çok kötü gecmedi en azindan gece bizimde uyurdu 3 -4 saat kesintisiz ama ne olduysa 4. Aydan sonra oldu bizde esimle artik bazen tartisiyoruz bu konulardan yorgunluktan . Bide bizimki elde carsafta uyuyor oda üstüne tam ölme sebebimiz hep o sancili anlada sallamalar yüzünden alisti
 
Benim eşim bebek çok istiyor ama ben gerçekten korkuyorum.
Kendimi çok yıpratırım, tüketirim vs diye.
Bir de iki kişilik hayat çok rahat kendime bize zaman ayırmak çok güzel.
Eminim annelik mükemmel bir histir ama o kadar çok sıkıntı yaşadım ki hayatımda sanki bebek sahibi olmayı kaldıramazmışım gibi geliyor.Bir yandan da 27 yaşındayım.
Köpek sahipleneceğiz. Eşim de köpekten sonra hepten çocuk fikrinden soğurum diye endişeleniyor kendince
Kardeş...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen olabilir. Oglum da gece cok emdiği icin belki de gündüz yediremiyordum fazla. Ama ne kadar kesmeye çalışsam da O agliyor emmek istiyordu o yuzden ben akisina birakmistim artik. 18 aylik olunca hem gece hem gunduz kesmis oldum. Kilosu iyiyse 1 yasindayken de gece emzirmeyi birakabilirsiniz aslinda. Böylece hem bebegiinizin hem sizin uykularınız düzene girer insaallah
 
Muhallebinin bebek icin hiç yararli bir icerik olmadigini soylemeye geldim. Ek gida tarifleri olan kitaplar var. Onlardan edinip lezzetli ve besleyici tarifler deneyebilirsiniz.
 
Aynı bizi anlatmışsınız. 7 aylık hiiçbirşey yemiyor gece 50 kere uyanıyor. Her akşam uyutmak için 1 saat uğraşıyorum. Ben de lohusalıkda yaşamadığım depresyonu şimdi yaşıyor gibiyim. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Hissettiğim tek şey yorgunluk ha bugün düzelecek ha yarın düzelecek, gazı bitsin düzelecek, dişi çıksın düzelecek diye diye her gün daha da kötüye gidiyor.
 
Emziği denedim ama şöyle oldu. Ağzından düşünce uyanmıyor ama gece uyanınca ağzında yoksa bulup kendi ağzına koyup uykuya devam etmiyor. Ağlıyor yine ben uyanıp emziği veriyorum ağzına. E ben ne anladım bu işten diyorum yine uyanmış oluyorum. Sizin oğlan buluyor muydu emziği?
 
Muhallebinin bebek icin hiç yararli bir icerik olmadigini soylemeye geldim. Ek gida tarifleri olan kitaplar var. Onlardan edinip lezzetli ve besleyici tarifler deneyebilirsiniz.
Yulaf, süt, çekilmiş Ceviz, badem, kaju ve fındık karışımı, tarçın, muz rendesi ve pekmez ile yapıyorum. O yüzden gayet besleyici oluyor, klasik muhallebi değil yani.
 
Annelik çok zormuş gerçekten ben hala zevk almanın baskın olduğu evreye geçemedim. Hala zorluk baskın geliyor
 

İlk başta emziği kendi bulup almıyordu, ama sonra alıştı benden bağımsız emziğini alıp uykuya devam ediyordu. Zamanla öğrenir senin ki de az daha sabır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…