Çocuk Hastalıkları 7haftalık bebeğim kaka yapamıyor..lütfen acil yardım:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yusufemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
4
1
36
Tokat
arkadaşlar 7 haftalık bebeğim 15-20 gündür kaka yapamıyor.kakası sulu yani katı değil.kabız desem değil sanırım.zeytinyağı içiriyoruz mamasınada koyuyoruz .gliserinde denedik.kulak çubuğuylada uyardık.kaç çeşit mama değiştirdik.kaç kez doktora götürdüysek yapmıyor.debridat-nurse harveys-laktazim gibi ilaçlar verdi.mama sonrası su verin dedi.çocuğun barsaklarına ultrasonla baktı iyi dedi.herşeyi deniyoruz birtek sabunla yapıyor.onada mecburum bebeğim obur bi bebek anne sütü ve az miktar mama alıyor.3-5 kaşık veriyoruz en fazla mamayı.sabunla yaptırmak istemiyorum ama çatlasınmı çocuk.aşırı besleniyor.karnı sert oluyor .mecburum sabuna.napayım nolur yardım edin hanımlar..(

Canıııım kıyamam ben ona.

Kakası suluysa nasıl zorlanıyor anlamadım.
İlk kısmını yaparken zorlanıyor da sonradan mı rahat geliyor anlayamadım.
Eğer kabız değilse çocuğa durmadan zeytinyağı vermenin bi anlamı yok.
Kaka suluysa zaten hiç verme zeytinyağı.
Enfeksiyon olabilir sebebi; doktora götürmeden herhangibirşey yapmamalı.

sabunla falan sakın ha müdahele etme annesi.

özellikle erkek bebeklerde ileride cinsel problermlere sebep olabilir; aman ha.

fitil de aynı şekilde.

Bebeğin gaytasının mikrobiyolojik incelenmesi yapılmalı.

Başka bi dokrora götürün olmazsa.

Çörek otu yağı içirin.Karnına da masaj yapın..Çözüm olabilir..Çörek otu acı gelirse tatlı badem yağıyla karıştırın..Mamasına bikaç damla koymanız yeterli olabilir..Bizde de aynı sorun var..Tabi sizinki uzun zamandır yapmıyormuş..Yeni doğanlarda 10 güne kadar normall sanırım..

ben mi yanlış okuyorum sizdemi yanlışlık var
7 haftalık bebek deniyor ve mamadan bahsedikiyor anlayamadım

bence bebeğinizi başka bir doktora götürün.sabun gibi yöntemler kullanmayın.geçmiş olsın.

Bu konuda size katılmıyorum...Fitil gibi kullanılan ilaçlar gerek psikologlar gerekse cocuk doktorları tarafından uygun görülmüştür.Bir çok doktor minik bebeklere gliserin fitil ya da agrı kesici/ateş düşürücü fitilleri verir.Bu tür batıl inançlara bence hiç gerek yok.Tıbbi olan herşey doktorların onayladığı herşey dogrudur.Bazı psikologlar fitil kullanımını cok önermiyor ancak sebebi cinsel açıdan oluşabilecek sorunlar nedeniyle değil...Ben bir kaç doktor değiştirdim...Çoğu da kabızlık durumunda gliserini önerdi..Sanırım doktorlardan daha iyi biliyor olamayız...
İçin rahat olsun.Kabızlık olmasa da 4 ila 8. hafta arası bazı bebeklerde kaka yapma zorluğu görülebiliyor.Bir kaç doktorun tavsiyesi çocuğa gliserin fitil ile (yarım sabah yarım aksam)yardımcı olmak.Ayrıca 24 saatte 1 kaka yapılması yeterli.36 saate kadar hiç kaka yapmaması durumunda sıkıntı olabilir.Sabun konusunu bilmiyorum belki içindeki kimyasal sebebiyle zararı olabilir.
Gaz sorunları gibi bağırsak ve kaka yapımı da ilk 3 ayda ancak oturuyor...

ben de aynı sorunu yaşıyordum...doktora gittim ve anne sütünün yetersiz olduğunu anladık..hemen mamayı çoğalttık ve herşey düzeldi..mama ve anne sütü az geliyor olabilir..ben de doyuyor zannediyordum ama doymuyormuş ve mide boş olduğu için kaka yapamıyormuş...

öncelikle yaptığın tüm müdahaleler yapılmamalı..... drların hepsi, çocuk gelişiminde dışarıdan müdahaleye kesinlikle karşı... dr der ki, 7 gün yapmazsa kabız kategorisine girer çocuk... kaldı ki, sizin meleğiniz hazır mama kullanıyor... onlarında hazmı çok zor zaten... müdahale etmeyin bırakın... dr a deseniz,'' pamuk çabuğu falan kullanıyoruz'' azarı işitirsiniz.... sakin olun.. bebeğinizin canını daha fazla yakmayın, onuda korkutmayın.... geçmiş olsun..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…