Bebek Beslenmesi 7buçuk aylık oğlum kahvaltıyı sevmiyo :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

keremini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
149
1
96
İstanbul
deneyimli annelere soruyorum burdan. bebeğimin henüz dişi yok o yüzden verebileceklerim kısıtlı
kahvaltıda ona bebe bisküvisi, pekmez,labne ve meyve püresi ile kahvaltı maması hazırlıyorum ama iğrenç buluyo bir iki kaşık bile yemiyo
siz kahvaltıyı nasıl sevdirdiniz

öğlenleri çorbalarıyla arası iyi severek içiyo
akşamları da yine çorba veriyorum ama kahvaltıyı maalesef sevdiremedim
ne yapsam?

canım benimki de o şekilde yemiyordu,sonra anladım ki öyle sevmiyor,çok karışık,ezilmiş gıdaları.Şuan ayrı ayrı veriyorum,yumurta-peynir yiyor.Dene istersen

benimki gibi olabilirmmi seninki acaba tatlıyı sevmiyor olabilirmi?? karışımın tatlısını azalt
ayrı ayrı vermeyi dene
ama benimkinde ikiside işe yaramadı ben biberon kıvamında hazırlıyorum öyle yiyor ama akışkan gıdalar için bir emzik kullannıyorum koyu oluyor çokda sıvı değil

ya ezmeden nasıl , katı katı nasıl yiycek tamam ayrı ayrı vereyim diycem de. dişi çıkmadı hala, boğulursa Allah korusun?

boğlmaz canım,merak etme.Zaten ağızlarında çevirip duruyorlar,tükrükleriyle iyice yumuşatıyorlar.Ben 7 aydan sonra bu şekilde vermeye başladım.

sabahları emziriyor musun belki sütünle doyuyor olabilir..
kızımda öyleydi doğru düzgün yemezdi ama sütümle doyuyordu sanırım artık yemeye başladı sütüm yetmez oldu çünkü...
ben başından beri ayrı verdim dişsizken bile...şimdi çok rahat yiyor ayrı ayrı..pekmezi sevmiyor çıkarıyor ağzından arkadaşların dediği gibi tatlı da sevmiyor olabilir...

bu sabah denedim biraz yumurta sarısı biraz labne çay kaşığıyla ağzına verdim ama yine öğürdü ( emziriyorum da tabiki belki dediğiniz gibi o da doyuruyo olabilir karnını.

sevdiği bi şeyi de ekle sofraya,yoğurt mesela.bi ondan bi ondan belki yer.
öğürebilir ilk kez yalnız veriyorsun.denemeye devam.zeytinin içinden sevebilir,yumuşak zeytin bulmanız gerek.yumurta sarısını hep kaşıkla verdim ben.gerçi artık beyazını dişliyor sarıyı atıyor o ayrı mesele.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…