- 12 Eylül 2015
- 1.575
- 6.456
- 33
Aynen canim su dengeyi bi kurabilirsekbolacak bu is. Ya bi turlu tam motive olamiyorum aksamk tamam bu sefer baaliyorum tamamen diyorum sabah hep bi cayma oluyorKıyamam balım ya, regl hep böyle sıkıntılı geçirmiyorsundur inşaallah
Bende aralıklı oruç tarzı beslenmeyi seviyorum. Biraz ölçü ve süreyi düzenlersem en güzeli aralıklı oruç
Yufkada yeniyor yani, zaten ince bir şey, hamur işinden tamamen olmasada büyük ölçüde sıyrılarsak gerisi çok kolay olacak gibi İncim
Nereye gittini acabaYani yediğimize değse yine üzülmeyecem deBu çok iyi değilmiş belki şu daha iyidir bi de onun tadına bakalım mı derken derken hava da uçuştu da ne oldu, kalori aldığımızla kaldık
Benimde hoşuma gidiyor balım, aynı yerleri bilmek, aynı yerlerden geçmekNereye gittini acabacanim bak bi tane şok var isiklari gecince deni yolu uzerinde orayi gecince bi paztane firin tarzi bi yer var orayi dene taze oluyor. Birde merkeDe manavlar falan var pazara giderken bi pastane var firin tarzi orayi da dene. Yanibtatli icinde ekmek icinde ay boyle yakinizya ayri bi hosuma gitti aramizda 40 dakika meaafe varr.
Maşaallah balım iyi toparlmışsınAynen canim su dengeyi bi kurabilirsekbolacak bu is. Ya bi turlu tam motive olamiyorum aksamk tamam bu sefer baaliyorum tamamen diyorum sabah hep bi cayma oluyorregl de de ilk defa boyle oldum cunku bir gun once merdivenleri yikadim o soguk hava da ondan oldu galiba ama simdi daha iyiyim. Hatta toparlayinca 4 saat falan ev temizligi yaptim heryeri temizledim yufka ekmekte aslinda kucuk bi beze ile yapiyoruz diger ekmeklere gore hamuru kucuk ama iste 1 ekmekte fazla yani
Tutalim valla balimmm baslayalim beraber. Daha sık girelim gun icindr yoklama yapalim birbirimize.sen ne dersen ben okeyimmBenimde hoşuma gidiyor balım, aynı yerleri bilmek, aynı yerlerden geçmekO şok un yanındaki yerden poğaça vs almıştık daha önce, tazeydi güzeldi orası. Manav ve balıkçıları keşfettik pazar yakınlarındaki. Tatlı için Türkmenoğlu na gittik, Adıgüzel e gittik Türkmenoğlu'nun asıl merkezi Alanya'daymış meğer, biz şubesiyiz dedi. Alanya da biz nasıl görmemişiz anlamadım, gerçi hep Çıtırım'dan alıyorduk. Hepsini unutmak istiyorum artık İncim, gel beraber unutalım Gel sabah Bismillah deyip tutalım artık düdüğü, bu kadar yedik içtik, bu döngünün sonu yok, zaten hep bildiğimiz tatlar, yemeninde sonu yok Balım senin oğlanın doğum günü geçti mi ya, araya kaynadı gitti...
İncim biraz uzun yazacağım, sonra Alanya ya gidip geleceğiz.Tutalim valla balimmm baslayalim beraber. Daha sık girelim gun icindr yoklama yapalim birbirimize.sen ne dersen ben okeyimmgecti canimm valla millet ablama inci zayifladimi falan demis ama siyah giymistim ondandir
Birde gcenlerde lise arkadaslariyla bulustuk foti cektik kendimi gorunce cok uzuldumm hic begenmedim bi dahaki toplantiyA daha zayif gitmek istiyorum resmen kendimden tiksindimbirde sadece burada itiraf ediyorum oglum bana sisko anne dedi cok uzuldum. Dedimki 1 yil sonra okula baslicak cocuk benden utanirsa ben bu isi o zamana bitirmeliyim. Anne gobisin neden buyuk falan diyor
Cok haklisin canimm. Bizimde kontrol etmemiz gerekiyor dusundumde aslinda dedigin gibi hepsinin tadini biliyoruz ama nefsimize hakim olamiyoruz.ilk defa bu sabah esimde buhun evde ve ben kendi beslenmemi kendime gore duzenledim ve bu is olacak dedim. Bu arada tam teli elimden birakiyordum ki senin yorumuna ihtiyacim oldugunu dusundum ve girdim yazmissinİncim biraz uzun yazacağım, sonra Alanya ya gidip geleceğiz.
Çocuklarda hiç riya yok, kırmayayım vs diye içinde tutmayı bilmiyorlar, onun için en gerçekçi yorumu çocuklar yapıyor, kulağa acımasız gibi geliyor ama maalesef gerçeklerden kaçamıyoruz, çocuk aslında doğruyu söylüyor. Bizde kendimizi kandırmayalım balım, kilomuz var ve biz gerekenden çok fazla yiyoruz, tüm sorun doyduğumuz halde yemeğe devam etmek, yemek yerken doyduğumuzu anlar anlamaz yeme işini noktalasak hiç diyetle de uğraşmayacağız ama biz güzelse devam ediyoruz yemeye, keyif alıyoruz, belki psikolojik olarak haz duyduğumuz içindir bilemiyorum, o keyif bize kiloyu düşünmekten daha cazip geliyor o an. Birde bazen yemeği yarım bırakmaya, kalanını atmaya da kıyamıyoruz. Bunuda çözmemiz lazım balım, bende doyduğum halde şunuda yiyeyim atmayayım günah diye diye tokken çok yediğimi bilirim, zoraki yani. Dün bir hadis döndü durdu aklımda, 1 kişiye yeten 2 kişiye yeter, 2 kişiye yeten 4 kişiye yeter diye.. Bu yemek ve bereket ile ilgiliydi. Şimdi bazen düşünüyorum, aslında benim tabağımı ikiye bölsem iki kişiye öğün olurdu, tıka basa doymaz ama aç da kalmaz. Açgözlülük var hepimizde. Yine bir deney yapmışlar balım, bir grup insana yemek yedirmişler, not almışlar. Aynı insanlara acıkınca aynı ölçüde aynı tabak büyüklüğünde yemek yedirmişler ama bu defa yemek yerken insanların gözlerini kapatmışlar, gözleri açıkken yediklerine göre daha az yemişler çünkü doyduğunu anlayınca bırakmışlar, ne kadar yemek olduğunu da görmedikleri için tabakta.. Böyle işte İncim, tekrar ilk fırsatta yazıp kontrol edeceğim seni
Tatlım benim, çok güzel bir başlangıç olmuşCok haklisin canimm. Bizimde kontrol etmemiz gerekiyor dusundumde aslinda dedigin gibi hepsinin tadini biliyoruz ama nefsimize hakim olamiyoruz.ilk defa bu sabah esimde buhun evde ve ben kendi beslenmemi kendime gore duzenledim ve bu is olacak dedim. Bu arada tam teli elimden birakiyordum ki senin yorumuna ihtiyacim oldugunu dusundum ve girdim yazmissinbekliyorumm senii bende bi carsiya gidecegim
Yani buna az denemez ama bana göre ve önceki günlere göre bir nebze daha az18 Ocak Menüm
Sabah
2 kk peynir ve 2 yumurta ile peynirli yumurta, 3 zeytin, 1 kıl biber, 1 dilim ekmek
Ara: 3 çikolata kaplı kuru meyve
1/6 burger(ısrara rağmen bir ısırık)
Akşam 1 tabak kıymalı-sebzeli makarna
3 kaşık yoğurt
Su 1,5 lt, çaydan suya fırsat bulamıyorum Maşaallah
Spor: Çoğu merdiven inmeli çıkmalı 2500 adım
Yaptın mı sporu çiçeğim?Haydin spor yapalım ballarımm
Yapmıştım çiçeğimYaptın mı sporu çiçeğim?
Ben 6000 küsür adım attım.
Bilinçli değil ama koşturmaca dışarda okulda işler vardı öyle yani
Tatili nasıl değerlendirmeli diye kara kara düşünüyorumYapmıştım çiçeğimKimse yok diye yazmadım, menü dahil. Sende bugün tatile girdin di mi? Koşturmacada 6000 çok iyi bir rakam ben 6000 iş yaparken gördüğümde genelde çok yorucu bir gün geçirmiş oluyorum.
18 ocak menumm
Sabh kalkinca 2 bardak su
Kahvati 09.00
1yumurta haslanmis
Salatalik
2 zeytin
Cegrek yufka
Sekersiz cay
Ara sade turk kahvesi
Ogle 2 kasik ispanak yemegi
Aksam 19.30
2 kepce corba ezogelin
Firinda tavuk sis 2 adet
1 kasik pilav
Firinda sebze 1 servis kasigi
1 kasik pancar salatasi
Tatli trilece yapmistim 2 catal aldim
Su 2 lt
Spor yok ama misafir icin hazirlik yaptim ayaklarim koptu
18 Ocak Menüm
Sabah
2 kk peynir ve 2 yumurta ile peynirli yumurta, 3 zeytin, 1 kıl biber, 1 dilim ekmek
Ara: 3 çikolata kaplı kuru meyve
1/6 burger(ısrara rağmen bir ısırık)
Akşam 1 tabak kıymalı-sebzeli makarna
3 kaşık yoğurt
Su 1,5 lt, çaydan suya fırsat bulamıyorum Maşaallah
Spor: Çoğu merdiven inmeli çıkmalı 2500 adım
Ballarim topluca afiyet olsun löp lop et olmasin diyorum19 Ocak Menüm
Sabah
1 yumurta, 2 kk peynir, 1 biber, 2 ceviz,
2 dilim tt ekmek, 1 rulo turunç kabuğu reçeli
Akşam
1 kase sebzeli makarna (sonunda bitti)
3 kaşık yoğurt, 1 bardak kola sıfır kalori
Ara: 2 portakal
Su 1,5 lt, yine bol çaylı bir gün, Açık ve şekersiz içiyorum, su yerine sayarsak 3 litreye yakın sıvı alıyorumdur.
Spor bugünde pek yok, günüm meşguldü, yarın yapmayı planlıyorum.