70 Türkmen kurşuna dizildi

gulay_gulay

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
3.308
5.526
448
Ankara
IŞİD, Musul’da katliam yaptı kurbanları toplu mezara gömdü
Terör örgütü IŞİD’in Musul’da 70 Türkmen’i idam ettiği bildirildi. KDP Musul Sorumlusu Sait Memuzini, yaptığı açıklamada, “IŞİD, gece saatlerinde Musul’da 70 kişiyi kurşuna dizdi. Cesetler, Musul’un Sümeriyye Mahallesi’nde iş makinesiyle kazılan toplu mezara gömüldü” diye konuştu. Memuzini öldürülenlerin çoğunun Şii Türkmen olduğunu kaydetti. Memuzini, söz konusu idam edilen kişilerin, uzun bir zamandır IŞİD’in elinde tutsak olduğunu ifade etti. IŞİD’in, Emirli, Tuzhurmatu ve Süleymanbeg nahiyesi çevresindeki operasyonlarda çok sayıda militanını kaybettiğini hatırlatan Memuzini, örgütün “intikam almak için 70 masum insanı katlettiğini” düşündüklerini aktardı. Bu arada, Irak’ta IŞİD’in kontrolündeki Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesinden 6 bin Türkmen’in askeri kamplarda eğitim gördüğü bildirildi.

Kamplarda eğitim
Bölgedeki Türkmenlerin ileri gelenlerinden Haydar Ali Çolak, yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD’in haziran ayının sonlarında Telafer’de kontrolü ele geçirmesinin ardından buradaki bir çok kişinin güney kentlerine sığındığını belirtti. Bu çerçevede bölgeyi terk eden Telafer sakinlerinden yaklaşık 6 bin Türkmenin Necef ve Kerbala kentlerindeki ordu kamplarında silah eğitimi aldığını aktaran Çolak, bu kişilerin ordununun Telafer’i kurtarmak için düzenleyeceği operasyonlara katılmayı planladığını kaydetti.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/70-turkmen-kursuna-dizildi-102418h.htm

bu insanların derdi nedir acaba:KK64:Türkiyeden gençleride kandırıp götürüyorlarmış örgüte katmak için..de ne katliamı..amaçları ne..delirmiş olmalılar..

bu insanların derdi nedir acaba:KK64:Türkiyeden gençleride kandırıp götürüyorlarmış örgüte katmak için..de ne katliamı..amaçları ne..delirmiş olmalılar..

İŞID a bir görev verilmiş. Irak petrollerini Barzani aşiretinin tekeline vermek. Günlük 1 milyar 300 milyon $ gibi bir para var.

Türkiye hala türkmenlere kapılarını açmasın.Neden açmıyorlar? Ben de bilmiyorum..

suriyelilere mısırda yaşanan katliama filistine üzülenler türkmenlere de burdan rahmet dilerler eminim (!)
öylesine duyarlıyız biz çünkü..

Türkiye hala türkmenlere kapılarını açmasın.Neden açmıyorlar? Ben de bilmiyorum..

Bölgedeki Türkmenler yutlarını bırakıp başka ülkelere mülteci olarak gitmek istemiyorlar. Kanlarının son damlasına kadar yurtlarını evlerini savunmak istiyorlar. Ama kendilerine silah ve mühimmat yardımı yapılmamasından dolayı çok çaresizler. Eğer Türkmenlere silah mühimmat yiyecek ve insan yardımı yapılmazsa MUsul KErkük PKK PEJAK ve PYD örgütlerinin sahası olacaktır

Bölgedeki Türkmenler yutlarını bırakıp başka ülkelere mülteci olarak gitmek istemiyorlar. Kanlarının son damlasına kadar yurtlarını evlerini savunmak istiyorlar. Ama kendilerine silah ve mühimmat yardımı yapılmamasından dolayı çok çaresizler. Eğer Türkmenlere silah mühimmat yiyecek ve insan yardımı yapılmazsa MUsul KErkük PKK PEJAK ve PYD örgütlerinin sahası olacaktır
sen sınır kapısında sabahlayan türkmen aileleri bilmiyorsun sanırım..

Back