7. Sınıf özel ders onerileri

Janedickens

ben atlara ve uzaklara hayrandım
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2020
114
216
Merhaba,

7.sinifa giden bir öğrenciye ingilizce özel ders verecegim. Öğrencim ingilizce konusunda zayıf, internetten 5. ve 6. Sınıf mufredatiyla ilgili not çıkardım; iyi bir temel olusturmak istiyorum. Sizce listening, reading worksheetleri de vermeli miyim? Yoksa sadece gramer üzerinden mi gitmeliyim? Dersler haftada 2 saat ve online olacak; 2 saat ucretiyle 3 saat sorun değil, yeter ki verimli olabileyim.Her türlü onerinize açığım. Öğrencim devlet okulunda, kullandigi kitabın pdfsini bulamadım, elinizde pdfsi varsa ve bana gonderirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

İngilizce öğretmeni misiniz yoksa sadece İngilizce mi biliyorsunuz, meraktan sordum ona göre yanıt vereyim

Öğretmen değilim, mühendisim. Lise düzeyinde öğretmenlik yaptım; ilkokul daha hassas geliyor, tam ve düzgün altyapısı olsun istiyorum.

Öğretmen değilim, mühendisim. Lise düzeyinde öğretmenlik yaptım; ilkokul daha hassas geliyor, tam ve düzgün altyapısı olsun istiyorum.

Ben sizin yerinizde olsam benim hocamin ingilizce öğretmenliginalan videolarını izlerim. Maden öğretmen değilsiniz mantık kavramak için faydalı olur. Dersler başlamıştır belki ama sadece gramer ile olmaz diye düşünüyorum. Hepsi bir olmali sanki.

Tesekkur ederim öneriniz için; benim hocam kanalından kpss çalışmıştım, dediğiniz gibi eğitim bilimleri bana faydalı olur. Bana da sadece gramer olmamalı gibi geliyor, tekrar teşekkürler.

Alıntı yapmadığınız için bildirim gelmedi tesadüfen görüyorum öncelikle
Temelde gramerle başlamak iyidir ama çok ağır olmayacak sekilde, örneğin tense'leri verip A1 seviyesinde kısa hikayeler dinletin. Bu hikayelerin kelime anlamlarını çıkarabilirsiniz. YouTubeda çok güzel kanallar var, üstelik İngilizce alt yazılı. Bu hikayelerle ilgili soru cevap egzersizleri yapın, özet yazmasını isteyin bu writingini geliştirir. Az çok kelime de öğrenecektir bu sırada, sonra özeti sözlü şekilde anlattirabilirsiniz. Bu da speaking ve özgüven icindir. Siz de hikayeyle alakalı sorular sorun. Çocuğun ilerleyişine bağlı her hikayenin üzerinde ne kadar duracağınız değişebilir ama temelden düzgün başlamak istiyorsanız speaking ve listeningi en baştan aşılamalısınız. Sözlü iletişim benim için gramerden önce gelir. Aşina oldukça gramer çorap söküğü gibi gelir. Bunun için hikayeler üzerinden gidin.

Bazen acemiligime geliyor da çok çok teşekkür ederim önerileriniz için, dikkate alıp uygulamaya çalışacağım.

Öğrencimin ne yazık ki kelime bilgisi çok çok az, müfredatta past simple var diye fiillerin 2.halini ezberleme şunu istedim; her gün 10 fiil ve 5 kelimede benim yolladiklarim. Past simplela ilgili worksheet bakarken dickens'in 'bir yılbaşı hikayesi'ni görmüştüm; true / false ve soru şeklinde alıştırmaları da vardı.

Listening biraz daha uygulanabilir geliyor, speaking için temeli yok gibi. YouTube'da seviyesine uygun kanallar araştırın dediğiniz gibi, kulak asinaligi olsa yeter.

Kafamda bir rota oluşturabilir, tekrar teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…