• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 Aylık oğlum Her Türlü Ek Gıdaya HAYIR diyor :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sudeyoncaa

pozitif ol..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
1.249
17
118
39
İstanbul
5 ayına kadar sadece emzirdim gayet iyiydi 5 . aydan sonra ek gıdaya başladık ilk başlarda çok güzeldi ne versem yiyordu . Şu 1 haftadır inanın ne versem daha kaşığı görür görmez ağzını kitliyo kesinlikle açmıyo başını bi sağa bi sola döndürüyo. En sevdiği elma ve muz onu bile yemiyo tadına dahi bakmadan ağzını kitliyor. O kadar sebze corbasıyogurt meyve hazırlıyorum 1kaşık anca yiyo oda zorla. Sabah kahvaltı yedirdim bu sefer zorla yedirdim ağzını kendimzorla açtım yedi ama sonra midesi kalktı ve kustu :((( Beni de emmiyo3-4gündür anca uyku sersemi emiyo bazen uyku sersemide almıyo. Noldu anlamadım napıcam ben zorlasam kusuyo zorlamasam nasıl beslencek. Bu ay aldığı 200 gr :(( off yardım edin napıcam benn

canım sadece bi haftadır böyleyse bişey olmaz merak etme....dişten olabilir....ateş, huzursuzluk vs var mı? benimki de iştahsız ama dediğin kadar değil...seninki gibi yaptığı dönemler oldu.... 1-2 gün güzel yer....3-4 gün iştahsız...kilosu da az ama dr gelişimi normal diyor....bi de oğlum bebelecın pişirilen lezzetlerini çok seviyor dene istersen...hiçbişey yemediği günler bile bunu yiyor

canım 1 haftadır böyleyse korkulcak bişey yok benim kızım 9 aylık olmak üzere hala reddediyo. 20 gün hiç bişey yemediğini bilirim. insanın elinde değil biliyorum ama sabırlı olmak ve ısrar etmemek gerekiyo. ben zorla, oyun yoluyla, kandırarak neler denedim anladımki biraz rahat olmak lazım. kendimizi de bebeğimizi de yıpratmanın, yemeği savaşa dönüştürmenin bir anlamı yok. şu bir gercek bebek iştahlıysa hastalık diş cıkarma gibi dönemler dışında herşeyi yer bitirir. iştahsızsa biraz ondan biraz bundan öyle gider. benim kızım iştahsız 1 ayın 15 günü yiyosa 15 günü doğru düzgün yemez. şimdi yapman gereken neden yemediğini bulmak. benim kızım 20 gün ağzına lokma koymadı ve peşine diş cıkardı. 20 gündür yiyodu şimdi yine yememeye başladı yakında diş gelir. niye yemiyo teleşına düşeceğine neden yemediğini bulmaya calış. her zaman herşeyi yiyecek diye bişey yok. arada yemedikleri de olucak. benim kızım yemeği reddettiği zamanlarda ben elimle yedirilcek şeyleri deniyorum. köfte, balık, patates, püresi, makarna gibi benim kızda işe yarıyo yemek yerken kucağıma alıyorum kaşığı takip edip oda yutkunuyo veriyorum ağzına bişeyler. m.suyunu bardağa koyuyorum ben içerken oda istiyo içiriyorum yarısı ağzına yarısı üstüne yarısı yere değişiklik işe yarar böyle zamanlarda. biraz uzun oldu. kolay gelsin sana.

önceliklecvplarınız için tşkler... doğru haklısınız mutlaka yememesinde bir nedenvar ek gıdaya başlayalı 2 ay olcakherşeyi güzelce yiyen bir çocuk nolduda böyle herşeye ağzını kitliyor bu durumlada ilk defa karşılaştım yani herşeyi yiyordu valla maşallah diyordum herkes zorluk cekiyorum derken benim cocugum yiyordu aslında ilerde zaman zaman bu durumla karşılaşacağım ama bu ilk oldugundan çok stres yaptım. Artık inanın yemek yedirirken ister istemez bağırıyorum sanki anlıyor gibi sonra kendime kızıyorum.Şuan zorlamayı bıraktım artık çünkü kaşığı biberonu ve bardağı gördüğü andan itibaren tadına bakmadan ağzınıkitliyor. Günlük menümüzde kahvaltı,meyvesi,sebzesi,yogurdu,muhallebesi vardı ve yiyordu şimdi ise hiçbirini yemiyor arada keyfi gelince biberonlamama içiyor yada bardakla ama en cokda su içiyor. Bu sabah ise binbir oyunlave şebeklik yaparak azcık yumurta sarısı ve cevizli süt içirdim ama çok az yedi bu bilebeni sevindirdi. Sonra azcık mama içti o kadar bakalım ne zaman gececek bu ağzını kitlemesi çok merak ediyorum. Zorlamıyorum ama güzel beslenemiyor ve kg verecek diyede üzülüyorum...

tekrar yazim dedim okuyanlar için bebeğim düzeldi şuan gayet güzel agzını açıyo maşallah az önce bir kase çorba içti meyvesini yogurdunu herşeyini yiyor demekki bu bir süreçmiş sanırım bir derdi vardı ondan çok şükür eskiye geri döndük yemek yiyoz ahh bide kg alsak biraz ama olsun bunada şükür diyelim... Bebeklere yemeyenler üzülmesin gerçekten geçiyor bir süre sonra

aman ii geçmiş olsunn diyelim.
benim oğulmda hasa aynen ağzını bi kilitliyor mümkün değil bişey yesin :S 7,5 aylık 6 tane dişi çıktı ve hala da çıkmaya devam ediyor. bu sebepten dolayı vücut direnci düşüyormuş ve asta oluyormuş sürekli lökositleri yüksek çıkıyor hep ilaç ve iğne kullanıyoruz:S allah yardımcımız olsun hepimizin kolay gelsin

6 tane dişimi çıktı abowww birden bire 6 tane çıkıyomu öylee .. evt cnm Allah yardımcımız olsun bebeklerede hak vermek lazım ne acılar çekiyolar kim bilir yeri geliyo biz bişle hasta olunca yemiyoz .. ınş. bir an önce rahatlar kuzucuğun... Benimkin de hala diş miş yok anlamadım

canım çocuklar 10 gün güzel yemek yerse 10 gün malesef nerdeyse 1 öğüne kadar yemek yerler.kızım 2,5 yaşında halla böyle gidiyor.bu durum çok normal..kilo almasına bu kadar takmamalısın..diş çıkarma dönemleri hep böyle geçer.. diş ağrısı çekiyordur.anlayışlı olmalısın..onu anlamaya çalış biraz..acıkmasını bekle..öğün satlerini uzat biraz.ama tıka basa yemesini bekleme..kolaymı o diş ve damakla yemek yemek..ağırır ve sızlar..zorlarsan herşey ters tepecek ve daha kötü olacaktır..geçici olan bu dönemde zorla yedirmeye çalışarak onu tiksindirirsen işte o zaman sorun başlar..

aman ii geçmiş olsunn diyelim.
benim oğulmda hasa aynen ağzını bi kilitliyor mümkün değil bişey yesin :S 7,5 aylık 6 tane dişi çıktı ve hala da çıkmaya devam ediyor. bu sebepten dolayı vücut direnci düşüyormuş ve asta oluyormuş sürekli lökositleri yüksek çıkıyor hep ilaç ve iğne kullanıyoruz:S allah yardımcımız olsun hepimizin kolay gelsin

geçmiş olsun..lökositlerin fazla çıkmasını dişe bağlamak ne kadar doğru ..vücut dirençlerinin düştüğü doğru ama bu tek başına bir hastalık sebebi değil..başka bir doktora götürmen fayda sağlayabilir..kızım diş çıkarma döneminde 6.hastalık çıkarmıştı..(dişle alakası yok tabi).tam 1 ay sadece süt içti..o kadar iştahsızlaştıki..bünyesi iyice zayıflar düşüncesiyle kendimi yedim bitirdim..ama bu 1 ay sonrasında iştahı öyle açıldıki yemek yetiştiremedim..9 aylıktı o zamanlar..bu dönemde onu hiç zorlamadım..asla ağzına tepmedim..elimde kaşık yiyecek görünce ağlardı yavrum..bu hali beni kahrederdi..

çocuklarına zorla ,kusturana kadar yemek yedirmeye çalışan anneler ,lütfen elinizi vicdanınıza koyun,,bu eziyeti onlara nasıl yapıyorsunuz..buna hiç hakkınız yok..
iştahsız çocuklarda çözüm aramanızı anlayabiliyorum ama bu kadar ilkel ve kötü muameleyle hiçbişi çözemezsiniz..biraz okuyun araştırın,işin uzmanlarını,onların tavsiyelerini uygulamaya çalışın..doğrusuda budur zaten..

Back