Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba..
7 aylık bir oğlum var..Geçen hafta cumartesi rahatsızlandı..Doktora gittik..Soğuk algınlığı dedi ve ilaç verdi..5 Gün kullan dedi..Sonra kontrol gittim..Akciğer film çekildi bu arada öksürük nöbet halinde gelmeye başladı..2 tane mikrop varmış antibyotik verdi..Şuan bile yavrum çok kötü öksürüyor..
Ne yapabilirim bilmiyorum bir çay kaşığı pekmez veriyorum..Ihlamur versem biley olur mu acaba..? Doktora sordum verebilirsin herkes bişey deniyor zaten dedi..Yani direk verebilirsin sakıncası yok demedi..Ne yapabilirim..Tecrübeli annelerden yardım istiyorum..
konuyu acmısken burdan cevap vereyım oncelıkle gecmıs olsun...ıhlamur verebılrsın neden cekınıyorsun cok faydalı yumusatır gogsunu bebısın...bır ay once benım kızımda üşütmüstu cok oksuruyordu gece uykusunda bıle yavrum uyumuyordu öksuruk yuzunden grıpal enfeksıyon ıcın doktorun verdıgı ılacı kullandım ama gecmemıstı en son antıbıyotık kullandık en sonunda 5 gun sonunda ıyılestı tamamen...antıbotıgı kullan derım ıhlamuru da gonul rahatlıgıyla ıcırebılırsın... eger gecmezse tekrardan fılm cektırrısınız zaten antıbıyotık gecırır akcıger fılmı temız cıktıysa.......gecmıs olsun tekrar.....
Merhaba..
7 aylık bir oğlum var..Geçen hafta cumartesi rahatsızlandı..Doktora gittik..Soğuk algınlığı dedi ve ilaç verdi..5 Gün kullan dedi..Sonra kontrol gittim..Akciğer film çekildi bu arada öksürük nöbet halinde gelmeye başladı..2 tane mikrop varmış antibyotik verdi..Şuan bile yavrum çok kötü öksürüyor..
Ne yapabilirim bilmiyorum bir çay kaşığı pekmez veriyorum..Ihlamur versem biley olur mu acaba..? Doktora sordum verebilirsin herkes bişey deniyor zaten dedi..Yani direk verebilirsin sakıncası yok demedi..Ne yapabilirim..Tecrübeli annelerden yardım istiyorum..
canım öncelikle geçmiş olsun oğluşuna, ıhlamur, papatya ,kekik verebilirsin hiç bir sakıncası olmaz.ayrıca çörek otu yağı da çok etkili 1 damla ver, çok verme özlü çünkü. faydasını görürsün eminim. hiç bir zararı yok, Allah şifalar versin..
canım öncelikle geçmiş olsun oğluşuna, ıhlamur, papatya ,kekik verebilirsin hiç bir sakıncası olmaz.ayrıca çörek otu yağı da çok etkili 1 damla ver, çok verme özlü çünkü. faydasını görürsün eminim. hiç bir zararı yok, Allah şifalar versin..
Teşekkür ederim..Dün ıhlamur kaynattım içine de elma doğradım..Tadı güzel oldu verdim içti paşacım bugün yine vereceğim kuzucum öksürük geçmedi gitmedi ya
Canım öncelikle çok geçmiş olsun
ben ıhlamuru 3 aylıktan beri veriyorum ara ara
Ihlamur çok faydalı otlar arasında
Balgamı varsa atmasını sağlıyor,öksürüğün kesilmesine yardımcı olur
Bizim de ufaklık grip oldu geçen hafta öksürük te vardı tabi
ilaçlar işe yaramayınca antibiyotik verdi doktor o da poposunu pişirdi yavrumun
Bıraktım ilacı ıhlamur verdim bi kaç günde iyileşti
Canım bi de eskilerden kalma bi yöntem var dener misin bilmem
Bana demişlerdi denemeye fırsat kalmadan iyileşti zaten allaha şükür
Bildiğimiz hacı şakir beyaz sabunu ince bi havluya susuz bi şekilde sürt bi kaç kere
Yani sabunun kokusu geçsin havluya
Sonra onu bebeğinin göğsüne koy kıyafetlerinin içinden
Sabundaki koku ciğerleri açıyormuş öksürüğü kesiyormuş
Ne kadar etkili bilmiyorum
Aynı yöntemi gazete kağıdıyla yapanda var ama gazete kağıdı rahatsız eder bebekleri ya
Canım öncelikle çok geçmiş olsun
ben ıhlamuru 3 aylıktan beri veriyorum ara ara
Ihlamur çok faydalı otlar arasında
Balgamı varsa atmasını sağlıyor,öksürüğün kesilmesine yardımcı olur
Bizim de ufaklık grip oldu geçen hafta öksürük te vardı tabi
ilaçlar işe yaramayınca antibiyotik verdi doktor o da poposunu pişirdi yavrumun
Bıraktım ilacı ıhlamur verdim bi kaç günde iyileşti
Canım bi de eskilerden kalma bi yöntem var dener misin bilmem
Bana demişlerdi denemeye fırsat kalmadan iyileşti zaten allaha şükür
Bildiğimiz hacı şakir beyaz sabunu ince bi havluya susuz bi şekilde sürt bi kaç kere
Yani sabunun kokusu geçsin havluya
Sonra onu bebeğinin göğsüne koy kıyafetlerinin içinden
Sabundaki koku ciğerleri açıyormuş öksürüğü kesiyormuş
Ne kadar etkili bilmiyorum
Aynı yöntemi gazete kağıdıyla yapanda var ama gazete kağıdı rahatsız eder bebekleri ya
Merhaba..
başta geçmiş olsun diyorum ben kızımz nişastadan buğday nişastasından mama yapıyorum ilaç niyetine ama her öksürdüğünde ver ağzına çok iyi geliyor ciğerleri yumuşatıyor tavsiye edrim deneyin ilaçtan daha iyi geliyor
başta geçmiş olsun diyorum ben kızımz nişastadan buğday nişastasından mama yapıyorum ilaç niyetine ama her öksürdüğünde ver ağzına çok iyi geliyor ciğerleri yumuşatıyor tavsiye edrim deneyin ilaçtan daha iyi geliyor
Bugün yine doktora gittik 1,5 saat buhar verdiler..Öncesinde de burnunu açtılar..Yavrum Çok ağladı paşacım..Yine antibyotik kullanacağız..Bronşit çevirebilir tehlikeli dedi..Moralim çok bozuk..Buhar makinası bul 4 saatte bir ver dedi..Birinden ödünç almamı tavsiye etti..Arkadaşım da var sağolsun veririm dedi..Kuzucumm benim mahvoldu yavrum artık 3 saatin sonunda omuzuma başını yasladı uyudu kuzucum..
taçsız prenses evde buhar makinası varsa hemen bir sürahi tuzlu su hazırla içine dök ve bebeğin odasında çalıştır. gece gündüz açık kalsın. 2gün sonra öksürükten eser kalmaz allahın izniyle. bu yöntemi ben keşfettim ve kızım öhö desin hemen yapıyorum ve hep işe yarıyor. çok geçmiş olsun.
taçsız prenses evde buhar makinası varsa hemen bir sürahi tuzlu su hazırla içine dök ve bebeğin odasında çalıştır. gece gündüz açık kalsın. 2gün sonra öksürükten eser kalmaz allahın izniyle. bu yöntemi ben keşfettim ve kızım öhö desin hemen yapıyorum ve hep işe yarıyor. çok geçmiş olsun.
Şuan yok yarın inş. arkadaşımdan alacağım..Doktor söylediğinde alayım dedim şimdilik yük etme gerek yok dedi..Bul bir yerden ödünç al bronşit değil şuan olunca ok alman gerek saat başı vermen gerekecek dedi..Bende şuan için almayacağım..Yarın makina gelir ise hemen yapacağım..Teşekkür ederim..
Şuan yok yarın inş. arkadaşımdan alacağım..Doktor söylediğinde alayım dedim şimdilik yük etme gerek yok dedi..Bul bir yerden ödünç al bronşit değil şuan olunca ok alman gerek saat başı vermen gerekecek dedi..Bende şuan için almayacağım..Yarın makina gelir ise hemen yapacağım..Teşekkür ederim..
canım ya bende aynı sorunu yaşadım kızımda. üstelik 4 aylıktı 3 gün hastaney gittik hava verdiler. bi arkadaşım reçeli yapılan gül var ya aktardan kurutulmuşunu al kaynat içir dedi bende yaptım öksürüğü geçti. dene istersen. umarım iyileşr. allah şifa versin.
canım ya bende aynı sorunu yaşadım kızımda. üstelik 4 aylıktı 3 gün hastaney gittik hava verdiler. bi arkadaşım reçeli yapılan gül var ya aktardan kurutulmuşunu al kaynat içir dedi bende yaptım öksürüğü geçti. dene istersen. umarım iyileşr. allah şifa versin.
Amin inş.
teşekkür ederim valla şuan vicks sürüyorum elmalı ıhlamur içiriyorum..ÜStelik 3 tane şurup antibyotik de dahil olmak üzere..İleri safa da şuan ilaçlarla birlikte herşeyi vermek istemiyorum..Hayırlısı ile bu dönemi bir atlatalım inş. o zaman bu yazdıklarınızı kullanacağım koruma amaçlı..Teşekkür ederim..
iyi geceler konusahibi arkadaşım. 1 yaşın altındaki çocuklara bal yedirmeyi önermiyor dr. lar ama miktarı çok az olduğundan yazacam. ben çok faydasını gördüm. limonu sıkıp cezveye koyuyorsun ocakta kısık ateşte biraz ısıtıp balla tatlandırıyorsun ılık ılık oğluna içiriyorsun. denersen iyi geldiğini göreceksin. ben hamileyken domuz gribi oldum ve çok kötü üşüttüm 1 hafta öksürmem kesilmedi. bunu 3-4 gün yaptım sonra bitti tamamen.
iyi geceler konusahibi arkadaşım. 1 yaşın altındaki çocuklara bal yedirmeyi önermiyor dr. lar ama miktarı çok az olduğundan yazacam. ben çok faydasını gördüm. limonu sıkıp cezveye koyuyorsun ocakta kısık ateşte biraz ısıtıp balla tatlandırıyorsun ılık ılık oğluna içiriyorsun. denersen iyi geldiğini göreceksin. ben hamileyken domuz gribi oldum ve çok kötü üşüttüm 1 hafta öksürmem kesilmedi. bunu 3-4 gün yaptım sonra bitti tamamen.
Pufff çok geçmiş olsun canım..Bunu denemem..Sebebi de kayınvalidem 3,5 aylık iken verme dediğim halde bir dımlacık diyip bal verdi oğlum alerji oldu dünyanın kremini kullandım hala geçmedi yeri iz kaldı..bir doktor ne yapıyorsunuz öldürmeye mi çalışıyorsunuz çocuğu dedi diğeri de iyi alerji ile kurtarmışsınız dedi..Şİmdi ballı mamaları bile almıyorum ki onların hiç bir zararı yok ama bal görünce bile kötü oluyorum..Kayınvalideme nefret doğuyor içimde
merhabalar.öncelikle çook geçmiş olsun bebeğinize.ben de yukarıdaki bi arkadaşın da yazdığı gibi gazete kağıdını önereceğim.ben yapmadım ama kuzenim oğluna yapıyor ve çok fayda gördüğünü anlatmıştı.deneyin derim hem bi zararı da yok fayda etmese bile.gazete kağıtları göğüs ve sırtta tene temas edecek şekilde kıyafetin altına düzgünce yerleştiriliyor.akşam yapsanız sabaha bişey kalmaz inşaallah.allah şifalık versin...
merhabalar.öncelikle çook geçmiş olsun bebeğinize.ben de yukarıdaki bi arkadaşın da yazdığı gibi gazete kağıdını önereceğim.ben yapmadım ama kuzenim oğluna yapıyor ve çok fayda gördüğünü anlatmıştı.deneyin derim hem bi zararı da yok fayda etmese bile.gazete kağıtları göğüs ve sırtta tene temas edecek şekilde kıyafetin altına düzgünce yerleştiriliyor.akşam yapsanız sabaha bişey kalmaz inşaallah.allah şifalık versin...