• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylık kızım iştahsız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KolikAnne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2010
2.527
44
66
A.B.D.
Merhaba. Haftaya 7 aylık olacak kızım. 2,5aylıkken gündüz emmeyi bıraktı. O vakitten 5 ayı dolana kadar uyurken emdi. İlk 5 ayımızı bu şekilde sadece anne sütü alarak bitirdik. Sonra dr tavsiyesiyle ek gıdaya başladık. Ek gıdayla arası anne sütüyle olduğu gibi iyi değil. Ağzını birinci kaşıktan sonra kapatıyor ve sadece su biberonu için açıyor. 2 aydır ek gıda savaşı veriyorum. Birkaç haftadır emmeyi de bırakmak üzere, uyurken de emmiyor artık. Kilosu da azalmış. Persentil hesapladığımda kilosu %21 boyu %76. Boyuna göre kilosu çok çok az. Doktorumuz Sipraktin adında bir şurup ve Supravit adında bir şurup verdi. İnternette araştırdım. Birçok görüş var bu şuruplar konusunda. Sizin fikirleriniz nedir? Bebeği iştahsız olan annelerin deneyimlerinden faydalanmak istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bebeğin artık 7 aylık cnm ona herşeyi tattırmaya çalış. Çeşitli çorbalarla başla diş çıkarıyo olabilir. İştahsızlığının sebebi budur belki.:26:

Herşeyi tattırmaya çalışıyoruz ama önce ağzının ucuyla tadına bakıyor. Beğenmediği birşeyse ki çoğu şeyi beğenmiyor, ağzını kilitliyor. Açabilene helal olsun!

Herşeyi tattırmaya çalışıyoruz ama önce ağzının ucuyla tadına bakıyor. Beğenmediği birşeyse ki çoğu şeyi beğenmiyor, ağzını kilitliyor. Açabilene helal olsun!

Beğenmediği şeyi 1 hafta sonra tekrar sun. Biraz yorucu olacak cnm çünkü tatlara alışması kolay değil. Muhallebi falan biraz daha kolay oluyor sanırım ben vermedim ama öyle diyorlardı? Ben şehriye çorbası ile başlamıştım. Az salça ve yağ ile sevmişti oğlum.

Back