• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık hamileyim ve canım aşırı derecede toprak yemek istiyor

nuvisende

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
5
0
6
34
Ankara
bende demir eksikliği olduğu için hamile olmadan önce de toprak yeme isteği oluyordu ama hamileliğim boyunca bu istek nerdeyse 3-4 katına cıktı. ben bebeğime zarar verir diye yemek istemiyorum. böbreklerimde kum da çıktı. doktorlara söylüyorum yapabileceğimiz bişey yok deyip başlarından atıyorlar. aktarlarda pekmez falan öneriyor. ben cocukluğumdan beri tatlı olan hiç bişey yiyemem pekmez, reçel, bal, şerbetli tatlılar, çikolata falan. iyice çaresiz kaldım ekmek su ister gibi toprak yemek istiyorum. bunu ne geçirir bilgisi olan yardım etsin lütfen

canım ben küçükken toprak yermişim..
annem ne yaptıysa vazgeçirememiş beni..
sonra büyüdükçe yemedim
ama hamile kalınca yine istemeye başlamıştım (ilk gebeliğimde ama)
hatta patates soyamazdım soyarken yalamak isterdim bölee nasıl mis gelirdi o toprak kokusu :1:

bende demir eksikliği olduğu için hamile olmadan önce de toprak yeme isteği oluyordu ama hamileliğim boyunca bu istek nerdeyse 3-4 katına cıktı. ben bebeğime zarar verir diye yemek istemiyorum. böbreklerimde kum da çıktı. doktorlara söylüyorum yapabileceğimiz bişey yok deyip başlarından atıyorlar. aktarlarda pekmez falan öneriyor. ben cocukluğumdan beri tatlı olan hiç bişey yiyemem pekmez, reçel, bal, şerbetli tatlılar, çikolata falan. iyice çaresiz kaldım ekmek su ister gibi toprak yemek istiyorum. bunu ne geçirir bilgisi olan yardım etsin lütfen
toprak canının istemesi kansızlıktan kaynaklanıyo..
hamilelikle birlikte kansızlığın daha çook düşüyo sana tavsiyem çekirdekli kara üzüm ye ve çekirdeklerinide çiğneyerek ye bak görüceksin kansızlığın düzelecek toprak yeme isteğinde kalmıyacak...
kan üzümü diye satılır heryerde ,tatlı yemesini sevmiyorum diyosun ama mecbursun bebeğin için:emir_bebek::emir_bebek:
geçmiş olsun:16::16:

canım tatlı yiyemiyorsan kırmızı et de tüketebilirsin tatlıdan daha faydalı eğer yiyebilirsen ciğer en güzeli kan yapıyo ama yiyemiyorsan kuru üzüm

kan ilacı kullanmıyor musun ki bir de toprak yeme isteğinin (PİKA) tek sebebi anemi değil.çinko eksikliği de pika yapar.kan ilacını sabah akşam iç bir de çinko hapı kullan günde 1.geçer.

Kan tahlili yapıldığında demir eksikliğinin durumuna göre demir ilacı verilir, pekmez vs yemekle demir eksikliği giderilmez zaten. Doktorlar niye başından savuyor ki.. Kan tahlili yapıyorlardır muhakkak. Acaba tehlike boyutunda mı değil eksikliğin?

Back