Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeklerinize neler yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benselincik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
55
1
48
Muğla
Merhaba arkadaşlar kızım 7 aylık oldu. Kilosu boyu gayet iyi doktorumuz ihtiyaç olmadığını ama istersek yavaş yavaş ek gıdaya geçebileceğimizi söyledi önerilerde bulundu. Ben sizlerin neler yedirdiğini öğrenmek istiyorum. Denediğiniz memnun kaldığınız tarifleri paylaşırsanız sevinirim. (Atıştırmalık bisküvi kurabiye, kahvaltı, çorba, muhallebi vs)

7 ay bir haftaligiz. Duzen oturtamadik daha baş gösteren disler sayesinde. Ama kabaca gunde bir kez 100 cc kadar ev yapimi yogurt, yarim muz veya ona denk gelen meyve puresi ( icine genellikle tahil ekliyorum bir kasik veya bir cevizi iyice ogutup katiyorum). Zaten henüz alacaklari ek gida iki cay bardagini gecmemeli diyorlar. Ama zenginlestirmek istiyorum zamanla.

Ev gıda ihtiyacı boy kilo ile orantılı değil ki ihtiyacı olmadığı halde demiş !!! Bu bir enerji ihtiyacı ve alınan besinlerin tek gıdadan çıkma ihtiyacı.

Bence doldurduğu ay olarak 7 diyorsan geç kalmışsın, girdiği ay ise anne sütü alıyorsa normal.

Daha ilk kez kahvaltı yapacaksa tuzu alınmış peynir ( ben peyniri her sabah taze olarak yapıyorum) ve 1/4 yumurta sarısı ama 3 gün sadece birisi, alerji yoksa diğer gıdaya geçiş. Yeni gececeğiniz için sadece bunlar. Zaten atıştırmalık vs unutun onları. En büyük atıştırmalık meyve ve yoğurt.

Benim oglum 9 aylık ve hemen hemen herşeyi yadiriyorum 7 aylıkkende sebze çorbası yapıyodum sade yogurt yumusak kekler felan meyve püreleri hepsinide yediriyodum ve şimdiki kilosu 10kg800

Biz şuan 6 ay 1 haftalığız 4.ayımız bitince başladık biz anne sütünü istemedi. mama destekli gdiyorduk zaten. Kabak-patates-havuç püreiyle başladık artık ıspanak brokoli karnabahar ekliyoruz bu ay. Ayrıca şeftali, elma,armut,muz püresi ve muhallebi veriyorduk. buay yumurta veya peynir,pekmez,tahıl karışımlı kahvaltı veriyoruz. ayrıca yumurta ve peyniri tek yemeyide seviyor.

yumurta beyazı,süt,bal,çilek, mandalina,portakal, patlıcan 1 yaşına kadar kesinlikle yasaklılardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…