Bebek Beslenmesi 7 aylık bebekler ne kadar yemeli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
e malum ek gıdaya geçtik.
oğluma öğlen yemeği olarak sebze püreleri hazırlıyorum
miktar olarak kavanoz mamalarına döküyorum ama tek kavanoz yetmiyor ikinciyide bitirecek kadar yiyor.sizce normalde ne kadar yemesi lazım.
mesela bugün tek kavanoz vardı onu bitirdi ardından bi kavanoz da yoğurt yedi.
gece yatmadan öncede sağdığım sütü içiyo 150-160 cc gibi.10da yatıyo sabah 7buçukta uyanıyo uyandığında 100lük süt içiyo.
gün içinde aralarda da sütümü veriyorum ama öyle atıştırmalık ara öğün gibi.

Canim bugun benimde bebek beslenme uzmaninda randevum vardi ayni soruyu bende ona sordum nekadar yemeli ölcü ne olmali diye bana 200gr ile 300 gr arasi yiyebilir dedi en fazla 300gr imis...sebze corbasi meyve puresinde ölcü bu ama toz kasik mamalarnda 150cc lik suya 3 kasik toz kasik mamasi yeterliymis...nekadar fazla yerse okadar miyde buyur ve obez olma ihtimali artarmis.

İlenia canim doktorun abartmismi acaba.
Ben simdi profa goturuyorum oglumu.
130 150 normal yoksa kose minderi olur kof olur zaten buda ayina gore fazla kiloysa ordan anlasilir dedi
konu sahibi iki kavanoz ayina gore fazlaca

İki kavanoz 250 cc ediyor.bir kasede 200 cc felan.
ben 7 aylıkken bir kase veriyordum çorbalarını.meyvede bi tane meyveden ne kadar çıkarsa
yarım kase 100-150 cc geliyordu ortalama.
maşallah oğlun iştahlı ozaman.tahminen kilosuda bayağı iyidir.
yedirdiklerin normal sayılır fazlasını zorlama

İlenia canim doktorun abartmismi acaba.
Ben simdi profa goturuyorum oglumu.
130 150 normal yoksa kose minderi olur kof olur zaten buda ayina gore fazla kiloysa ordan anlasilir dedi
konu sahibi iki kavanoz ayina gore fazlaca

valla canim aynen bende cok degilmi diye sordugumda eger bebegin isdiyorsa meyve ve sebzeyi sorunsuz 300 mg verebilirsin dedi ...oda sinir 300 ama benim osman henuz okadarini yiyebilmeyi basaramadi 200 anca yiyo...aynen simdiden yag hucrelerini cogaltmamak lazim

bebek beslenme uzmanı diye bir bölüm mü varmış?çocuk doktoru felan mı?

evet canim ben yurt disindayim sirf beslenme ve gelisim uzerine uzman her hafta sali gunu gidiyorum belediyenin organizesi ucretsiz...ileride obez ve gelisim geriligi olmasin diyemis...bence ana sagligi gibi birsey ama kadinla yarim saat filan ozel gorusup herseyi sana sira sira anlatiyo... memnunum ama bir tarafdanda bazi seyler kafamda celisiyor kultur farki beslenme farki falan filann iste...arada kadina uyuz oluyorumda

çok güzel bir uygulamaymış.keşke burdada olsa
her ay gittiğimiz çocuk doktorumuz yediği kadar diyor hep...
bi türlü ölçü söylemiyor.

mrb kizlar 6 aylik oglum var, öglen karisik sebze puresi yedi hazir ama... aksama dogruda kasik mamasina basladik yanliz 7 TATLI KASIGI kasik mamasi 130 ml su ilave ettim ama sanki civik oldu yani öyle olmasi mi gerekiyor...ars´da emziriyorumda yaliz bu mamaya kafam takildi bilgi sahibi olan varsa sevinirim sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…