• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 7 Aylık Bebek Kreşe Bırakılır mı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Sukranhasan

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2020
1
0
36
31
Merhabalar Özel Bir Spor Salonunda Antrenör olarak göreve başlayacağım. Bebeğim 7 aylık kreşe bırakmam uygun olur mu deneyim sahibi olan arkadaşlar var mı ? Bebeğim Maşallah çok efendi sizce kendimle götürmem doğru olur mu

Merhabalar Özel Bir Spor Salonunda Antrenör olarak göreve başlayacağım. Bebeğim 7 aylık kreşe bırakmam uygun olur mu deneyim sahibi olan arkadaşlar var mı ? Bebeğim Maşallah çok efendi sizce kendimle götürmem doğru olur mu
Mecbur kalinca birakacaksiniz malesef, sizinle gelmesi daha sagliksiz. Spor salonu yuzlerce insanin gitip ciktigi, hatta ne kadar luks olursa olsun temizligine guvenemedigimiz yerler. Yazik yavrucaga, kreste de mikrop vb olabilir ama orafakilerin hepsi cocuk ve illaki bir duzen var...

Bana kalırsa 7 aylık çok küçük annesi ya hiç bişey anlatamaz edemez eğer çok darda değilseniz bı bucuk yaşı bekleseniz uzmanlar 3 yastan sonra oneriyo.. tabi sartlarinizi bilemiyorum hayırlısı olsun hakkınız da

Yazık yavruya nasıl bırakıcaksin canım minicik bebeği kreşe bakıcı tutsan daha iyi olmazmı o kalabalıkta bebek mahfolur benim bebegimde 7 aylık ben de erteliyorum işimi sürekli en azından 18 24 aylık olsun diyorum sende inanın varsa bakıcı tut kamera yerleştir eve..kreşe asla guvenemezdim

Kreşe verecek imkanı olan bakıcı da tutar.kresler bedava degil

Burada kimseyi yargilayamayiz, bilmedigimiz hayatlara ahkam kesmemek lazim. Yasadigim sehir icin soyleyim, bin bin iki yuz elli araliginda tam gun şıkır şıkır kresler var, evde 500 dolarin altina bakici bulamazsiniz. 500 dolara buldugunuzun da gonlunu eylemek zorundasiniz ki burun kivirip gitmesin. Hey yavrum hey :halay:

Siz bulunduğunuz yerin imkanlarına göre düşünüyorsunuz bende kendi imkanlarima göre konuşuyoruz o zaman burda 750 ye sabah 8 akşam 5 e kadar bakıyorlar kreslerde aynı fiyat 650 800 tl arası

Bence bakıcıdansa kreş daha mantıklı çok güzel düZenli kreşler var . Bakıcılar tutupta çocukla etkinlik yapmaycak tv karşısnda oturtacak annenin aklı daha çok kalacak bakıcıya ver diyen arkadaşlar için diyorum bunu ayrıca bakıcı kreşten kat kat pahalı emin olun. Şartlarını bilemiyorum canım sonrada iş bulurum dersen bekle ama bu fırsatı kaçırırım bulamam sonra bu işe ihtiyacım var dersen ver . Çocuklar bir şekilde büyür emin ol herşey onların ihtiyaçlarına yetebilmek için . Benim bebişimde 5.5 aylık , 1 yaşını bekliyorum kreş için. Şuanda yeni iş yeri açıldı mesela çağırdılar beni ama bırakamam bebeğimi gönlüm elvermez diye bırakamadım. Sen annesi olarak en iyisini sen bilirsin kimseyi dinleme

Bir sürü uzman gezdik hiçbiri 3 yaşından önce önermedi. Oğlum geçen ay 3 yaşına girdi ve ardından yarım gün olmak üzere kreşe verdik. 7 aylık çocuğa herhangi bir kreş bakmaz çünkü onun ihtiyaçları çok farklı olacak. Annenin yerini tutacak bir bakimciya ihtiyacı olacak gideceği kreşte.

Lütfen birakma canim ya cok kucuk sana en cok ihtiyaci olan zaman onu senden baska kimse anlayamaz ne istedigini bile anlatamayacak kadar küçük :(

Birakilmaz. Cok kucuk, cok savunmasiz. Birakmayin lutfen. Otorite degilim doktor degilim ama anneyim. Birakilmaz. Yapmayin.

En güzel en kaliteli kreşe de versen anne yerini tutmaz o daha bebek.illaki çalışmak zorundaysan annane babanne bakamazmı?okadar küçük bebeği ne olur vermeyin

Bir çocuk gelişimci olarak ilk tavsiyem imkanın varsa çocuğun en azindan derdini anlatacak kadar konuşmaya başlayana kadar sen bak. Eğer imkanın yoksa evde kameralı ve istediğin her dk izleyebilecegin bir sistemin varsa bakicinin birebir ilgililenmesi daha iyi ama öyle bir sistemin yoksa asla bakıcıya güvenme. Kreş ortamı düşünüldüğü gibi sıkıntılı olmayacaktır ( şu zaman hariç virüsten dolayı). Ben daha önce bebek grubunda çalıştım zaten 1 den fazla kişi bakma mecburiyetleri var ve sınıfları 6-8den fazla olmuyor. Kendi yaşıtlarından öğrenen çocuklar için büyük bir fırsat.
Inşallah kendinizin bakabilecek imkanı olur çünkü her bebege kendi annesinden başkasının tahammül etmesi gittikçe güçlesiyor.
Bir de şu durum var tabi ilk attığı adımı ilk kelimelerine falan hep öğretmeni şahit oluyor bu bizler için çok duygulu ama olaya annesi yerine bizim şahit olmamız benim hep aglamama sebep olurdu...
Hiç birini unutmuyorum benim küçük meleklerim.. (konuya kendimi debkattigim için kusura bakmayın, biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuştur.)

Back