7 aylik bebek icin yeme bakablrmisinz

cnsusnmzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
5
0
26
Kizlar benm ikiz 7 aylik erkek bebeklerim var sorum su doktor hersey vereblrsn dedi ornegin makarnadir pilavdir bunlardannmi bahsetti daha kucuk degilmi bogazina takilmaz mi biraz tecrubesizim yardimci olablcek anneler varmi detayli anlatablcek lutfen smdidenn tsekkur ederim herkese

Boğazına takılmaz öncelikle kuşkulu bir anne olmayın rahat olun ama asla yemek yerken yanlız birakmayin ki bir aksilik olursa müdahale edebilin, parmka sebzeler haşlayıp verebilirsiniz eline brokoli, karnıbahar, onlara özel corbalar vs yapilabilir salça, baharat kullanmayın ben 10. Aya kadar salca, baharat kullanmadan ona özel hazirladim hep daha sonra biz ne yiyorsak verdim ama yine 1 yaşına kadar bizim yemegimize baharatıni atmadan ona ayırıp öyle baharat attım, 1 yasindan sonra herşeyi yedi artık şuan 3 yaşında asla yemek seçmeyen, herşeyi yiyen iştahlı bir çocuk hep böyleydi, asla boğazına kaçar vs diye düşünüp panik yapmadım.

Corbalarina Tel şehriye ile başlayıp erişte arpa şehriye ile devam edip sonra makarnaya geçin yayla çorbası dan sonrada pilava geçin . Cignemeyi ogrendikce boyutuda büyütün alışır merak etmeyin. Ama hep başında olun.

Öncelikle tadım aşamasınız geçtiyseniz, irmikli veya yulaf unu/tam buğday unu ve pirinç unu kullanarak bebeğinize sebze çorbası, yoğurt çorbası tarhana yapabilirsiniz. Bunların içerisine pirinç, arpa şehriye veya tel şehriye ekleyin ki biraz ağızda çiğneyebilsin. Bunlara alıştıktan sonra daha pütürlü, çatalla ezip verebileceğiniz şeylere veya kıyma ile de pütürlü tadımlar yaptırabilirsiniz. Telaş yapmayın, yemek yerken ısrarcı olmayın bırakın kendisi ağzını açmaya başlasın. Su tekliflerinizi sık sık yapın, katı gıdada bebekler çok susayabiliyorlar.

Büyük parcalar halinde değil minik minik verin hatta verin ellerine onlar yesin. Siz hiç yalnız bırakmayın. Pütürlü gıdalara geç başlayınca sonradan yedirmek zor oluyor.

Instagramda bi videoda denk gelmiştim, vereceğiniz yiyecekleri iki parmaginizin arasina alip bastirdiginizda kolayca eziliyorsa verebilirsiniz diyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…