Bebek Beslenmesi 7 aylik bebek beslenmesi acilll :( :( :)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yaren _bebek

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2015
25
1
38
Ark 7 aylik bi oglum var yemiyor kusuyor kabiz oluyor surekli 7 kg cok zayıf buyumuyor.bir sürü doktora goturdum sonuc alamadim .Nasıl ne yediriyorsunuz ne kadar yedirmeliyim lütfen yardım edin
 
Ark 7 aylik bi oglum var yemiyor kusuyor kabiz oluyor surekli 7 kg cok zayıf buyumuyor.bir sürü doktora goturdum sonuc alamadim .Nasıl ne yediriyorsunuz ne kadar yedirmeliyim lütfen yardım edin
merhaba kabızlık için hergün zeytin yağı verin olmazsa kaka tahlili idrar tahlili ve kan sayımı testi yaptırın kan şurubu verin doktora danışarak vitamin ilacı isteyin yavaş yavaş ek gıdaya geçtiyseniz günülük 1 çay bardağı mutlaka yoğurt yedirin elma suyu verin başta zorlanır kusma nedenini araştırın reflü olabilir yatarken yastagı biraz yüksek olsun bu kusmanın boğaza kaçmasını önler bunlar çare olmazsa doktor kontrolünde özel mamalar var kusma önleyici yada kakasını kolay yapması için onları sorun umarım toparlanır yavrunuz.
 
denemediğim mama kalmadı şimdi de evolvia kullanıyoruz kaç aydır yeni alıştı ama yine de severek yemio en azından kusmuyor.
 
Üstelik biberon da emmiyor nasıl alisir ki biberona
minadex vitamin şurubu dr a danışarak verebilirsiniz,
ayına göre kilosu geride ise troid testi yaparlar sanırım
ek gıdaları açken verirseniz daha iyi olur, hiç yemiyorsa bir kaşığı püreye badırın eline verin tatlara alışsın diye,
meyve filesi var oda işinize yarayabilir, kendisi ağzına götürünce daha kolay oluyor tatlara alışmaları
kusma bi arkadaş reflü demiş, bencede olabilir.
biberon mamasına bebe bisküvisi karıştırın yada pekmez filan belki o şekilde alışır
kahvaltı veriyorsanız yumurtanın beyazını küçük parçalar halinde eline verebilirsiniz
 
Anne memesi basi özel biberonlar var dr browns mesela..bide delik akiskanligi cok olmasin sevmiyo bebeler..yedirme pozisyonunu degistir mesela benim tontin 7,5 aylik bigün mama sandalyesinde bigün uzanarak bigün örümcekte yiyor az az..bazen mama sandalyesinde baslayip bi bakiyozz kucakta hoplaya ziplaya sarkilar oyunla maymun ediyoo..yavas yavas alistir yemediginde zorlamaki tiksinmesin..eline sevdigi bi oyuncak ver yada kemirecegi bisi onu kemirirken hop aradan gonder kasik sevmeywbilir elinle ver..miktari azla basla mesela yarim kibrit k.peynir geceden islat..ulyumurta sarisi yarim yanina ihlamur demliyorum pekmezli ..ya bizim yemekler en az yarim saat ..dert etmealisacak isaallah ..kabizligi icin kayisi incir az suda iyce hasla suyunu direk verkendilerinide ezerek elinle verebilirsin.kiloyu bilemiycem dr bi gorusun..bizimki aptamil bebelac sevmedi bastan beri sma seviyo..kolay gelsinn
 
oyy oyy işim var bu oğluşla yemese uyumasa iyi büyümüyo bugunde hipp aldım bakalım yarın deniycem inş severde bende mama aramaktan kurtulurum . dediklerinizi deniycem çok tşk ederim herkese. anne olması ne zormuş.ben bir anasınıfı öğretmeniyim veliler çocukları beslenmesini yemio diye şikayete gelince kızıyordum bi beslenme yapmadı die ölmez diyordum ama öyle değilmiş anne olunca anladım
 
Son düzenleme:
bebeğin çok zayıf değil, ayına göre alt limit 6 kg, üst limit 10 kg dur .. bebeğin ise 7 kg.. yani normal sınırlar içinde.. zayıf demek için 6 kg dan az olması gerekir..

beslenmesi ile ilgili olarak aşağıya yazdıklarımı uygulamanı tavsiye ederim;

meyve rendesi tabaklarından al bitane, her gün elma-armut rendele yedir,
yine her gün muz püresi yedir (ilk başta katı gelirse elma armut suyuyla yada içtiği suyla çok hafif sulandırıp yedir)
kuru kayısıyı çok az suyla cezvede haşlayıp blendırdan geçirip yedir..
her gün mutlaka haşlanmış yumurta sarısı yedir (önce çeyrek miktarda başlayıp yarıma çıkar, sonra da tamamını yedir, katı gelirse elma armut suyu damlat ya da içme suyundan damlat) yumurta beyazını 1 yaşından önce yedirme
her gün mutlaka yoğurt yesin (kendin günlük mayalarsan daha besleyici olur)
havuç,kabak,patates,balkabağı gibi sebzeleri haşlayıp blendırdan geçir, başlarda biraz sulu kıvamda olsun ileriki zamanlarda daha katı ve pütürlü vermeye başlarsın.. tuz kullanma, yiyeceği miktardaki yemeğine 1-2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı veya 1 tatlı kaşığı tereyağı ekle.. sebzeleri yoğurtla da karıştırıp yedirebilirsin..
bol pirinçli yayla çorbası içirebilirsin, ilk zamanlar blendırdan geçir
bol şehriyeli bir çorba içirebilirsin, yine ilk zamanlar blendırdan geçir
tarhana çorbası içirebilirsin
ayran içirebilirsin
tuzsuz peynir yedirebilirsin
bunlarla başlayıp kıyma-et-tavuk-balık yedirmeye geçersin, bunları çorbalarına ve sebze yemeklerine de ekleyebilirsin
bakliyatlara geçebilirsin (nohut,fasulye,mercimek,bulgur,vb.)

2 saatte 1 yedir, miktarlar "yediği kadar" olacak.. hiç zorlama, 2-3 kaşık bile yese yeter, o gittikçe arttırır.. oturarak değil hafif yatırarak yedir ( ana kucağında ya da yüksek bir yastığa yatırarak yedirebilirsin) yanına ilgisini çekecek oyuncaklar al yedirirken oyala..

sağlık ocağının verdiği demir ilacını da mutlaka kullan.. su içirmeyi de ihmal etme

emziriyorsan, sık sık emzirmeye devam et..

sevgiler..
 
 
her yedigini çıkarıyorsa midesiyle ilgili bir sorunu vardır belkide
çocuk gasterolojisine bi gösterin
7 aylık bebek için örnek beslenme menüsü;

Anne sütü sabah ve geceleri verilebilir. Ancak bebek isterse her öğünde verilebilir.

Kahvaltı; haşlanmış yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı reçel, meyve püresi, bir çay bardağı evde hazırlanmış meyve suyu, bebek isterse 3–4 tane bisküvi verilebilir.

Öğle; sebze püresi ve anne sütü,

İkindi; yoğurt, meyve püresi, bisküvi,

Akşam; 7–8 tatlı kaşığı muhallebi, Anne sütü

Gece; anne sütü verilebilir.

Bebeğe sebzeler püre şeklinde verilebilir. Bu ayda pürenin içine kıyma ya da et eklenebilir. Haşlanmış yumurta sarısı ve tuzu alınış peynir bu ay içinde az miktarda verilebilir. Bebeğin kahvaltısına tahıl mamaları da eklenebilir. Bu ay da bebek et ve balık tüketmeye başlar. Sebze püresinin içine ince çekilmiş kıyma ve tavuk eti katılarak bebeğe verilir.

Çorbalara bu ay da devam edilir. Taze sebze çorbaları, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası ve mercimek çorbası verilmeye devam edilir. Bu aylarda bebekte demir ihtiyacı artar. Bu yüzden verilen ek besinlerin demir yönünden içeriğinin zengin olmasına özen gösterin. Yeşil yapraklı sebzeler ve turunçgiller demir yönünden zengin olan besinlerdir. Ayrıca karaciğer, kırmızı et, tavuk etinin beyaz olmayan kısımları da demir içerir. Bebeğinize bu besinleri püre halinde verebilirsiniz. Bu dönemde anne sütü alan bebeklerde diğer ek besinlere karşı isteksizlik olabilir. Bu her bebekte aynı değildir. Kimi bebek hem anne sütü hem de ek gıdaları alabilir. Diş çıkarma, ishal ve diğer enfeksiyon hastalıklarda da iştah kaybı oluşabilir. Bu yüzden hasta bebeklere ek gıda yerine anne sütü verilmelidir. Bebek sağlıklı iken ek gıda verilmelidir. Aksi durumda bebek verilen besini kabul etmez. Bardak kullanımı bu ay daha da arttırılmalıdır. Bebek 7. ayda diş çıkaracağından su ihtiyacı artacaktır. Bu yüzden suyu biberon yerine bardaktan vermelisiniz. Bu dönemde bebek huzursuz olacağı için bardak ve kaşık kullanımını reddedebilir. Bu normaldir, ısrarcı olmamak gerekir.
 
  • 7. ayda bebek, sabahları kahvaltı, ara öğünde meyve suyu veya püresi, öğlen öğünlerinde sebze ve akşam da tahıllı ek gıdalar almaya devam edebilir. Bebek anne sütü alıyorsa hala emzirmeye devam edilmelidir, bebeğin günde ortalama 500 ml kadar anne sütü alması gerekir. Devam sütü alıyorsa günde ortalama 500ml devam sütü almaya devam etmelidir.
  • Başlangıç sebzelerine ek olarak pırasa,kereviz gibi sebzeler de vermeye başlayabilirsiniz.
  • Bebeğiniz artık ev yapımı tarhana, yayla ve şehriye çorbası yemeye başlayabilirsiniz. Hazırladığınız çorbalara yağsız kıyma veya tavuk eti ilave edebilirsiniz. Çorbalara salça baharat ve tuz kesinlikle eklemeyin.
  • Hazır mevye suları, kola, şekerli su, jöleli tatlılar gibi tatlandırılmış besinler bebeğinize uygun değildir. Ayrıca bebeğiniz tatlı gıdalara çabuk alışacağından diğer besinleri reddedebilir.
  • Biberonla besleniyorsa diş sağlığı için, uyurken biberonun ağzında kalmamasına özen gösterin.
  • İlk dişi çıktığı andan itibaren, beslenme sonralarında temiz bir tülbent ile mutlaka dişlerini temizleyin. 1 yaşından sonra da macunsuz olarak fırça kullanmaya başlayabilirsiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…