7 aylık bebeğinize ek neler veriyorsunuz kızlar

guis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
300
0
66
38
İzmir
benim bebeğim altı buçuk aylık hep emiyor arada çorba içeriyorum kavanoz mamalrından veriyorum yoğurt mayalıyorum ondanda veriyorum kılosu 9.5 sizler neler veriyorsunuz merak ediyorum ve boyumu 64 cm premetüre bebektik 8 aylık doğduk sizlerin bebekleri kaç boy ve kıloları ben b,raz evham yapıyorum kısamı acaba diye emeklemiyoruz sadece yerde yuvarlanıyorz yürüteçtede sinirlendiğimiz zaman bir iki adım atıyoruz desteksiz oturamıyoruz sizlerin bebekleri neler yapabiliyor acaba:26::26:

benim bebeğim 6 aylık 4.aydan beri ek gıda veriyorum kendi yaptığım meyve püresi meyve suyu muhallebi ,sütlaç, tüm çorbalardan,yediğimiz yemeklerin suyundan kendi yaptığım yoğurt,krçi sütü yine kendi yaptğım bebe bisküvisinden veriyorum.artık her yediğimizden istiyor zaten

6 ay 10 günlük 66 cm 8 kio seninki daha şisko ek gıda vermiyorum arada tattırıyorum kendi yediklerimden.
Ek gıda diyince adı üstünde ek gıda eger sütün yetmezse ek olarak bişeyler verirsin ek gıda olur eeee bi parça bebege sabah öyle akşam program yapıyorlar bıde ara ögün koyuyorlar bide emzırıyolar. Ama çocuklar napıyo yemiyo ben olsam bende yemek bi parça çocugu o kadar zorlamak neden sonra bütün bebeler iştahsız ve uykusuz oluyor. Sütün yetiyosa boşver ek gıdayı çocuk omür boyu yemek yiyecek anne sütünü bi bebekken alıcak.

bebeğim 1 hafta sonra 7. ayını doldurmuş olacak kilo 3 hafta önce 7750 boy 66.5 cm di. doktorumuz 4. aydan sonra yoğurt bazı meyveler sebze çorbası ve tahıllı kaşık maması gibi şeylerin tadına baktırmamızı önerdi. 6. aydan sonrada anne sütü içerik olarak bebeği beslemede yetersiz olacağı için ek gıdaları öğün olarak vermemiz gerektiğini söyledi. 4. veya 6. ayda ek gıda başlatan doktorlar var. yaklaşımlar farklı. bizim doktorumuz şunu söyledi:yapılan yeni çalışmalar ek gıdaya 4. ayda başlamanın gıda allerji riskini azalttığını göstermiş. 4. ve 5. aylarda bebim bebeğim öğün olarak almak istemedi zaten. sadece tatlarına baktı. şu andaa öğün olarak alıyor fakat yinede çok iştahlı sayılmaz. bende zorlamıyorum. tarhana çorbasını sevdi, kemik suyu hazırlayıp buzluğa koydum. çorbasını bununla yapıyorum. muhallebi,yoğurt,sebze çorbası ve kaşık maması var. kakasını rahat yapsın diye muhallebisine kayısı püresi koyuyorum. bazen yoğurda pekmez koyuyuorum. sebze çorbasını ve kaşık mamasını daha az seviyor.sabahları yumurta yiyor. çorbalarına kıyma eklemeye de başlayacağım . biz yerken merak ettiği bişey olursada tadına baktırıyorum baharatsızsa..

benim bebeğim 5 ay 9 günlük bende tatlandırma amcıyla elma suyu ,pekmez peynir felan veriyorum .yoğurda başlıcam bu hafta sonrada sebze sorbalarına artık tam anlamı ile ek gıdaya geçmem gerek işe başlıyorum bakıcıda olacak.boyu 64cm kilosu 8 800.

bebe bisküvisine ve sütlaçı nasıl yapıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…