• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık bebegım yemeklerı yutmuyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi COS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

COS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
31
1
36
34
İzmir
Merhaba arkadaslar. 7 aylik bir kiz bebek annesiyim. Yaklasik 1 aydir verdigim herseyi yutmak yerine agzinda tutuyor bebegim. Ilk disleri 2 gun once gelmeye basladi. Verdiklerimi yutmasi icin kasikla zorlayip ogurterek yedirmeye calisiyorum yoksa hicbir sekilde yemek istemiyor. Yardimlarinizi ve tecrubelerinizi paylasmanizi bekliyorum. Sizler bu durumla karsilastiysaniz neler yaptiniz. Simdiden tesekkurler.

Canım şu an diş çıkardığı için iştahsızlıktan öyle yapıyor olabilir. Bence fazla zorlama

Merhaba arkadaslar. 7 aylik bir kiz bebek annesiyim. Yaklasik 1 aydir verdigim herseyi yutmak yerine agzinda tutuyor bebegim. Ilk disleri 2 gun once gelmeye basladi. Verdiklerimi yutmasi icin kasikla zorlayip ogurterek yedirmeye calisiyorum yoksa hicbir sekilde yemek istemiyor. Yardimlarinizi ve tecrubelerinizi paylasmanizi bekliyorum. Sizler bu durumla karsilastiysaniz neler yaptiniz. Simdiden tesekkurler.

Ben de aynı durumdayım maalesef.. Ağzında tutup sonra hepsini tükürüyor :( hala pütürlü birşey veremiyorum çabuk yutabilsin diye..

Ben de aynı durumdayım maalesef.. Ağzında tutup sonra hepsini tükürüyor :( hala pütürlü birşey veremiyorum çabuk yutabilsin diye..

Bebekler dis cıkarma döneminde kasıkla beslenmek istemezler biberon veya elle wermeyi deneyin oglumda o donemde kasıkla hicbirsey yemedi arastrdm o donemi biberon mamalarıyla gecirdim we elimle werdm kısa sürede gecti simdi yiyor bi problem yok

Bebekler dis cıkarma döneminde kasıkla beslenmek istemezler biberon veya elle wermeyi deneyin oglumda o donemde kasıkla hicbirsey yemedi arastrdm o donemi biberon mamalarıyla gecirdim we elimle werdm kısa sürede gecti simdi yiyor bi problem yok

bir de o şekilde deneyelim bakalım.. inşallah bizimki de tez zamanda geçer.. çok zor oluyor ikimiz içinde.. teşekkürler..

Evet arkadaşlar çok sagolun bu donemde zorlamamak gerekiyor bunu biliyorum fakat annelik iste elimde deil bi kasik yediyse cok mutlu oluyorum o oyle yemezken benimde hic bisi yiyesim gelmiyo boyle giderse cok kilo verirmi diye dusunuyorum.Insallah gecer cok bunaldim zor bi durum hic gecmiycekmis gibi bir aydir boyle evde butun gun gergin gergin dolaniyorum esime bile surekli sinirleniyorum kizim iki kasik yediyse benden mutlusu yok birde yemediyse cildircak gibi oluyorum.Elimle vermeyi deniycem biberon kismina gelince cok ugrastim ama biberonu hic istemiyor.Biberona nasil alisir ki.

Evet arkadaşlar çok sagolun bu donemde zorlamamak gerekiyor bunu biliyorum fakat annelik iste elimde deil bi kasik yediyse cok mutlu oluyorum o oyle yemezken benimde hic bisi yiyesim gelmiyo boyle giderse cok kilo verirmi diye dusunuyorum.Insallah gecer cok bunaldim zor bi durum hic gecmiycekmis gibi bir aydir boyle evde butun gun gergin gergin dolaniyorum esime bile surekli sinirleniyorum kizim iki kasik yediyse benden mutlusu yok birde yemediyse cildircak gibi oluyorum.Elimle vermeyi deniycem biberon kismina gelince cok ugrastim ama biberonu hic istemiyor.Biberona nasil alisir ki.

Nasıl alısr bilmiyrum oglum sutum yetmedigi icin alısmak zorunda kaldı eger emziriyrsanı wee baby anti kolik baslıklı biberon deneyin anne gögsune yakın oldugu icin hemen alıst8 oglum

Evet hala emiyor cok sukur iste birde o sorun simdi dedigin gibi biberonu alirsa beni emmeyide istemiyebilir doktorumuzda ayni seyi demisti ama ben yinede deniycem o dedigin biberonu duymustum anne memesine yakin diye sagol canim

Evet hala emiyor cok sukur iste birde o sorun simdi dedigin gibi biberonu alirsa beni emmeyide istemiyebilir doktorumuzda ayni seyi demisti ama ben yinede deniycem o dedigin biberonu duymustum anne memesine yakin diye sagol canim

4ay hem emzirdim hem biberonla beslendi sonra bıraktı emmek istemedi fakat sutumu sagp biberonla wermeyi denedim biberonamı alıstı bu diye o sekildede icmedi eltimdr 8ay hem emzirdi hem biberon werdi

diş çıkarma dönemi benimkinde uzun sürmüştü 2 hafta kaşıkla besleyemedim. sırf biberonlaydı. ancak sonra normale döner. ben kaşığı istemediği zaman eline bir oyuncağını veriyorum ona bakakalıyor ve kaşığı sokuyorum ağzına:) bunu uygulamak için oyuncak olan olmayan en az 15 çeşit nesne gerekiyor bu da ayrı konu:)

Benim kizim cok sukur hala emiyor tek sorun kasikla istemiyor aslinda dis olayindan dolayi da hic istahi yok ne kadar surecek bu izdirap cok bunaldim ve strese girdim daha bir tane disi anca geliyor hafice gorunmeye basladi yanindaki de ardindan gelicek diymi peki ne zaman gelir yani ilk disi geldginde ardindan ikincisinin gelmesi ne kadar suruyor oyuncak kismina gelince kac tane oyuncak veriyoruz ama nafile ilgisini ceksin diye neler yapiyoruz ama azindakini yutturamiyoruz

Benim kizimda 7 ayini doldurdu dis cikarma evresinde boyle yapiyorlar ama zorlada yedirme ara ara dene birak bence zaten kendiliginden yemeye başlae benim kizda agzini acmiyordu verdiklerimi yutmuyordu kac defa bogazindan aldik simdi biraz biraz yemeye basladi

Evet cok dogru zorlamamam gerekli fakat elimde deil ac ac duruyor diye cok uzuluyoru cocugun yiycegi varsa bile benim yuzumden tiksindi de cok da hakli ama elimde deil iste o yemeden icim rahat etmiyor hic keyfim olmuyor.Iki kere zorlayarak yiyor ohh tamama diyorum ertesi gun yine zorlayarak yedirdigim de butun yedirdikerimi hepsi cikiyo bi kasik icin diger yedirdiklerim de gidiyo off resmen paranoya oldum hem yemiyo iki kasik yediysede cikicak diye kusucak diye hep tedirginim

Evet cok dogru zorlamamam gerekli fakat elimde deil ac ac duruyor diye cok uzuluyoru cocugun yiycegi varsa bile benim yuzumden tiksindi de cok da hakli ama elimde deil iste o yemeden icim rahat etmiyor hic keyfim olmuyor.Iki kere zorlayarak yiyor ohh tamama diyorum ertesi gun yine zorlayarak yedirdigim de butun yedirdikerimi hepsi cikiyo bi kasik icin diger yedirdiklerim de gidiyo off resmen paranoya oldum hem yemiyo iki kasik yediysede cikicak diye kusucak diye hep tedirginim

Cnm benim oğlum da 7 ay 3 haftalık hiç birsey yemiyo doğru dürüst bardakla su veriyor babaannemiz mamayı bardakla verdim bende denedim yıyıyo bende oyle veriyorum yapacak bir şey yok kaşık biberon görünce ağzını öyle bir kapatıyor ki açmak mümkün değil. İnş çabuk gecer bu dönem zor oluyor çünkü allah yardimcimiz olsun

Back