• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylik bebegim sadece gece mama iciyor

Masalalin

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2012
39
10
288
Afyonkarahisar
Merhaba arkadaslar, bebegim 5. ayda beni emmeyi birakti. Mamayi da hep zor icti. 5. Ayda yavas yavas ek gidaya basladik. Gunduz biberonla mama icmiyor. Kasikla zorla verirsem kusuyor. Sadece geceleri biberon aliyor. Gunduz kahvalti kasik mamasi corba kasik mamasi veriyorum. Bu kadar cok kasik mamasi vermemin sebebi formul sutu bu sekilde alabilsin diye. Acaba buyumesini, gelisimini mama icmemesi olumsuz etkiler mi? Tecrubesi, dusuncesi olan paylasirsa sevinirim.

Merhaba arkadaslar, bebegim 5. ayda beni emmeyi birakti. Mamayi da hep zor icti. 5. Ayda yavas yavas ek gidaya basladik. Gunduz biberonla mama icmiyor. Kasikla zorla verirsem kusuyor. Sadece geceleri biberon aliyor. Gunduz kahvalti kasik mamasi corba kasik mamasi veriyorum. Bu kadar cok kasik mamasi vermemin sebebi formul sutu bu sekilde alabilsin diye. Acaba buyumesini, gelisimini mama icmemesi olumsuz etkiler mi? Tecrubesi, dusuncesi olan paylasirsa sevinirim.

Biraz biraz meyvelerle, sebzelerle destekleyebilirsiniz bence. Yoğurt, muz, çorba, meyve vitamin alımını sağlar ama yine de bi çocuk doktoruna götürün bence

Kilo alımı olduysa yetiyodur canım zaten 7. Ay tam geçis evresi 8. Ay ile verilecek gıda secenekleri de artıyor normal kahvalti yaptirirsin aksam yemegi verirsin aralarda meyve yogurt ara ogunu gece yatmadanda kasik mama formul sutuyle verirsin yeter. Uykusundada icerse biberonla verirsin gece beslenmesi yapiyosaniz

Kilo alması vitamin ve mineral anlamında desteklendiği anlamına gelmez ki . Kaşık mamalarin çoğunda pirinç unu var tabiki kilo aldıracak. 7 aylık olmuş bebeğiniz yavaş yavaş et, balık tadımlarina başlayabilirsiniz . Anne sütü veya mama hala ana öğün olarak tüketilmesi lazım. Bebek niye içmiyor olabilir nedenlerini gözlemlemek gerek . Tadını beğenmiyor olabilir markasini degistirdiniz mi?

Değiştirdim, biberonlar aldım çeşit çeşit ama yok. Pirincli kaşık maması kullanmadım hiç. Hipp in elmalı yulaflı ve meyveli olanından veriyorum. Keşke biberonu tutsa da formul süt içse. Ama yapabileceğim bişey yok. Her şeye o karar veriyor.

Back