7 aylık bebeği olanlar

songullllllll

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
116
23
18
25
merhaba 7 aylık bebeği olan anneler beslenme düzeniniz nedir ? Kaç saatte 1 besleniyor ? Neler yiyiyor ek gıda olarak ?

Ek gida olarak peynir yogurt elma muz sulu sebze yemekleri kofte tavuk gibi seyler yediriyorum. Ama miktarı cok az oluyor, 1 tatlı kasigi kadar falan..
6 7 kere de emiyor. Ama cogunlukla uykuya gecmek icin emiyor..

Mama içme aralığı 3- 3 bucuk saat
Ek gıda olarak ayına uygun olan her seyi yiyor sebze meyve vs
Ek gıda alınca 2 saat sonra acıkıyor genelde.

Yoğurt ve peynirini kendim yapıyorum
Tavuğa henüz geçmedim
Kuzu kıyması yiyor
Kahvaltılık zeytin peynir yumurta avokado yiyor

7. Ayda 2 öğünü vardı. 8.ayda kahvaltiya baslamistik. Evde sebze puresi yapiyordum, yogurt ve meyvede veriyoeduk

Benim bebeğim 8 aylık

*Ben peynir yapmayı beceremedim o yüzden beyaz peyniri sıcak suda bekletip tuzunu alıyorum çatalla ezip hafif sulu yediriyorum.
* Kahvaltı olarak ezilmiş peynirin yanında zeytinyağında kızarmış yarım yumurta sarısını rondada çekip veriyorum.
*Ya da haşlanmış yumurta, peynir, suda açılmış irmik, pekmez karıştırıp veriyorum.
*Ana öğün olarak bizim yediğimiz çorba çeşitlerini veya sebze yemeklerini baharatsız salçasız haliyle rondada çekip veriyorum.
*Tavuk suyunda pirinç unu açıp veriyorum.
* Tavuk suyunda haşlanmış patates ve havucu çok sıvı olmayacak püreden de bir tık koyu kıvamda veriyorum.
*Haşlanmış patates ve bebek kıyması karıştırıp veriyorum.
*Muz ve elma değişimli yoğurtlu irmik yapıyorum.
*Yoğurtla herhangi bir meyveyi rendeleyip veriyorum içine bazen bebek bisküvisi ekliyorum.
*Pirinci suda haşlayıp pirinç ununu da suda açıp karıştırıyorum içine pekmez ekleyip sütlaç yapıyorum.
* Ana yemeğin içine 1 çay kaşığı zeytinyağı meyveli öğünlerin birine de 1 çay kaşığı pekmez ekliyorum.
*Yemeğin yanında az da olsa su içiriyorum.
*Son birkaç gündür yemeklerin yanında ayran ve kahvaltıda da yarı yarıya seyreltilmiş 50 CC kadar ıhlamur çayı yapıyorum.

Kendimce böyle tarifleri uyguluyorum.
Bunların dışında emziriyorum.
Sütüm en başından yetersiz geldiği için ve ek gıda ile doyumluk yemeye henüz alışmadığı için günde 3 sefer 150 CC mama veriyorum.

Hepimize ek gıda sürecinde kolaylıklar dilerim

Benimde kızım 8aylık. Bende ayına göre ve mevsime göre meyve sebzelerden veriyorum elmadır muzdur armuttur genellikle elma ve armutu cam rendeden gecirip yogurtla karıstırıyorum. Muzu genelde eline veriyorum bizim kız elinde oynamayı ve yemegi cok seviyor gözümün önündeyken de genellikle ele alabilcek seyleri veriyorum yemesi oynaması hissetmesi için. Yogurt peynir veriyorum. Sabahları genellikle omlet yapıyorum yumurta içine peynir bazen taze sogan kıyılmıs bi güzel cırpıp veriyorum bazen haslama olarakta veriyorum ama az yagda tavada daha cok seviyo ve yiyor. Corbalar yemekler eger bizimkinden yiyebilecekse tuz ya da salca atmadan ona ayırıyorum eger degilse ona göre bişey hazırlıyorum. Bazı günler muz yumurta ve un ile pankek yapıp eline veriyorum sabahları acıkcası biraz yiyor biraz oynuyor bazen yemeklerle ayran ve yukarda bahseden arkadas givi kahvaltıda ıhlamur veriyorum genelde kahvaltı ve aksam öğünü yapıyoruz arada da bazen meyvelerden yiyoruz. Corbaları bu ara oyuna cevirdi püskürtüyor yoksa tavuk suyuna yogurt corbasını falan cok seviyodu

Herkese çokkk teşekkür ederim benim kızım sadece yoğurt ve kemik sulu salçalı tel şehriye çorbası içiyor bu arada tuzsuz içmiyor hiçbir şekilde çok az tuz atıyorum bende yemesi için. Onun dışında püre şeyleri aslaaa yemiyor neler neler denedim ama yok. Bende havucu falan katı meyve sıkacağında sıkıp yoğurduna suyunu koyuyorum o şekilde yiyiyor püreye nasıl geçicem bilmiyorum püre bile yemezken pütürlü nasıl yer bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…