7+3 kalp atışları zayıf ve yolk kesesi hariç bebeğin üstünde kese oluşmuş.

AcemiGebe111

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
216
105
27
Kızlar yarın başka bir doktora gidip danışacağım. Ama sabahlar olmadığı için buraya yazmak istedim. Normalde 6+4 te doktora gittik hem karından hemde vajinal ultrason ile baktı. Kalp atışlarını gördük ama çok duyamadık. Boyutu da geriden geliyordu 1 hafta. 7+3 te yani bugün tekrar gittim. Bu sefer kalp atışını duyduk ama bu seferde 100 ün altında dedi. Sağlıksız olabilir dedi. Ve birde yolk kesesi haricinde bebeğin üstünde başka bir kese oluşmuş. Bu da bebek sağlıksız olduğunda su kesesi oluşabiliyor dedi. Ben hiç bir şey anlamadım şokla zaten. Ve yine ölçüm yaptığında geçen hafta 2.7 çıkan boyut bu hafta 2.39 mm çıktı. Ama ölçüyü alırken sanki bebeğin tam baş popoyu almadı gibi görselde attım. Kafam çok karıştı. Daha önce başına gelen oldu mu? Ya da fikri olan var mı acaba?

Eklentiler

• IMG_4557.jpeg
    146,7 KB · Görüntüleme: 146
  • IMG_4556.jpeg
    132,6 KB · Görüntüleme: 139
Kalp atışları için çok net duyabilmek için de aslında biraz erken benim de ikizlerim olmuştu birinin kalbi durdu dokuz haftalıkken diğeri yaşadı ama birinin kalp atışını daha geç almıştım ona rağmen alttan ultrason ile daha net alınmıştı ve bence senin tek kesede iki bebek olabilir

Yorumunuz dikkatimi çekti benimde tüp bebek embriyo ikiye bölünmüş ve 2 bebek var ama hala kalp atışı alamadım 7+1 ken gitmiştim 2 bebek var dedi çok şaşırdım 1 hafta geriden geliyor bebekler siz kaçıncı haftada duydunuz acaba

Ben iki tane yolk sac görüyorum sanki ikizlşkle alakalı bişey demedi mi doktor
Bana tek kesede ikiz bebis var gibi geldi
Bu mesajları görmemişim bile. Evet aslında ikinci bir yolk sac gördük ama kesenin sağ üstündeydi bu bebekten ayrı bir şekilde. Bunu attığımda kalp atışları yavaştı. Diğer hafta gittiğimde kalbi durmuş ve bebek küçülmüş, büzüşmüştü. Çarşamba günü de kürtaj oldum malesef.

Bende de ikinci bı kese var 6.hafta da bı kalp atışı var gibi ama damar sesi hareketi olabilir dedi önce ikiz mı dediler sonra sıvı birikimi dediler benim içinde değil iki ayrı kese ne yapacağım ne düşüneceğim bilmiyorum bu dördüncü deneme içim hiç rahat değil şimdi sizi okuyunca iyice çöktüm

Hayırlısı olsun, sonuçlanmadan kendinizi yıpratmayın. Umarım güzel haberler alırsınız

Kizlar bnm de ultrason fotoğrafına bakarmisiniz sol üst köşede kese gibi birşey var 7+1 haftalık gebeyim

Eklentiler

• 1000026972.jpg
    79,1 KB · Görüntüleme: 9
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…