-
- Konu Sahibi Buketetin34
Kozlar faktör 5 ne oluyor benim ki şu şekilde ben hemotolojiye de gittim önemsiz dedilerMerhaba kızlar benimde faktör 5 leiden heterozigot birde mthfrc heterozigot cıktı. Gebeliğimin 12. Haftasındayım mthfrc mutasyonunun gebelik uzerınde etkisi olmadıgı biliniyor ama faktör 5 heterozigot içşnde doktorlar ayrılmış durumda kimi kan sulandırıcı kullan diyor kimi kullanma kafam cok karısık
Kozlar faktör 5 ne oluyor benim ki şu şekilde ben hemotolojiye de gittim önemli dediler
Sizin hangi genini deydi peki benimki şu şekildeBana 2. De kalp atisindan sonra igne dedi olmadi 3. De başka dr yumurtlama döneminden sabah aksam 0m6 igne dedi fazla dozdan ömür bebegim 4te 0.4 günde 1 adet doguma kadar kullandim ilk 3 ay coraspin ve progestan da kullandim
Genetik mutasyonlar vardır faktör 5 onlardan biriKozlar faktör 5 ne oluyor benim ki şu şekilde ben hemotolojiye de gittim önemsiz dediler
Hayır benim ilk gebeliğim. Ayrıca her pıhtılaşma gen bozuklugu düşüge neden değildir. Burada bir cok kişi genetik pıhtılaşmam cıktı düşğk yaptım diyor bakıyorum o genin düşükle alakası bile yok.Daha önce düşük falan yaptınız mı
Bu testte gördüğüm genler düşüğe sebep olmazSizin hangi genini deydi peki benimki şu şekilde
O zamam bende de ole olucak bana da cunku oyle bı seyler dedı ama hatırlamıyorum.bana once saglıklı gebelık baslamısmı ona bakıcaz demıstı bos ve dıs gebelık olmadıgından emın olcaz demıstı.demekkı kalp atısını duyup baslıcak zaten o donemde kotuydum pek hatırlamıyorum doktorun dedıklerını ınsallah hamıle kalırsam sorarım her seyıBana 2. De kalp atisindan sonra igne dedi olmadi 3. De başka dr yumurtlama döneminden sabah aksam 0m6 igne dedi fazla dozdan ömür bebegim 4te 0.4 günde 1 adet doguma kadar kullandim ilk 3 ay coraspin ve progestan da kullandim
İnşallah hiç birşeye gerek kalmaz saglıkla gebeliklerimiz olurO zamam bende de ole olucak bana da cunku oyle bı seyler dedı ama hatırlamıyorum.bana once saglıklı gebelık baslamısmı ona bakıcaz demıstı bos ve dıs gebelık olmadıgından emın olcaz demıstı.demekkı kalp atısını duyup baslıcak zaten o donemde kotuydum pek hatırlamıyorum doktorun dedıklerını ınsallah hamıle kalırsam sorarım her seyı
İnsalllah hayırlı saglıklı gebelıklerımız olurda bu zor gunlerı atlatırız.Ben gerekırse bır suru ılacta kullanırım.Ama asla kımseye solemıycem kan sulandırıcı ıgne kullandıgımı.gunde bır doz demıstı doktor etrafımda bır kısı duysa ayy bı düşünemıyorum yorumlar ,aşalamalar ,sacma sapan konusmalar, hastalıklıymışım gıbı davranmalar bunları yapcak hadsizler dolu etrafımda bu yuzden bıraz zorlancam kımseye denk gelmeden kullancam ınsallah gebe kalırmda bu surec sag salım bıter Allah bılıyor ne kadar zor durumdayım ınsallah bu gunlerde gecer.İnşallah hiç birşeye gerek kalmaz saglıkla gebeliklerimiz olur
Geçer canım merak etme ben korunmayı bırakıyorum bu ayİnsalllah hayırlı saglıklı gebelıklerımız olurda bu zor gunlerı atlatırız.Ben gerekırse bır suru ılacta kullanırım.Ama asla kımseye solemıycem kan sulandırıcı ıgne kullandıgımı.gunde bır doz demıstı doktor etrafımda bır kısı duysa ayy bı düşünemıyorum yorumlar ,aşalamalar ,sacma sapan konusmalar, hastalıklıymışım gıbı davranmalar bunları yapcak hadsizler dolu etrafımda bu yuzden bıraz zorlancam kımseye denk gelmeden kullancam ınsallah gebe kalırmda bu surec sag salım bıter Allah bılıyor ne kadar zor durumdayım ınsallah bu gunlerde gecer.
Insallah senın hemen ılk seferde olur.bız gecen ay bıraktık doktor ıkı ay korunsanız yeter demıstı ama ne yazıkkı gecen ay tutmadı bu ay denedık adet gunumu beklıyorum ınsallah gebeyımdırGeçer canım merak etme ben korunmayı bırakıyorum bu ay
İnşalah canım haberleşelim seninleInsallah senın hemen ılk seferde olur.bız gecen ay bıraktık doktor ıkı ay korunsanız yeter demıstı ama ne yazıkkı gecen ay tutmadı bu ay denedık adet gunumu beklıyorum ınsallah gebeyımdır
Tamam canım test yaptıgımda yzcam daha vaktı var gunumun.İnşalah canım haberleşelim seninle
Iyi gunler arkadaslar benim faktor 5 leiden mutasyon saptanmamistir diyor ama faktor 5cambridge heterezigot mutasyon saptanmistir diyor bununla ilgili bilgisi olan varmi internette duzgun bir aciklama bulamad
Merhaba canım bende de heterezıgot cıktı doktorum hamıle kaldıgımda 36. Haftaya kadar kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektıgını soyledi.Iyi gunler arkadaslar benim faktor 5 leiden mutasyon saptanmamistir diyor ama faktor 5cambridge heterezigot mutasyon saptanmistir diyor bununla ilgili bilgisi olan varmi internette duzgun bir aciklama bulamadim
Canım oncelıkle cok gecmıs olsun.Bende de sadece heterezıgot cıktı doktorum kan sulandırıcı ığne baslatıcam dedı daha hamıle degılım.sen suan kullanmaya basladın mı? Ben de ozelde gıdıyorum doktora ve doktorum aynı senınkı gıbı genetık testı ve trombofılı yaptırdı genetık temız cıktı bundada heterezıgot cıkınca kullanmam gerektıgını soledı sımdı sen napıcaksın kullancak mısın? kalp atısı olunca baslıyorlarmıs son durumun nedır.Merhaba bende 2 kez 5-6. haftada gebelik kaybı yaşadım sonrasında 2 farklı doktora gittim ilk doktorum hacettepedeydi bu testleri yaptırdı heterozigot olduğunu önemsiz olduğunu söyledi diğer testlerde bir sorun çıkmadı devlet hastanesi aşırı yoğunlugundan cok ilgilenmedikleri ve ve verdiği randevuları birkaç kez unutması sonucu sinirlenip özelde farklı bir doktora gittim yine bu sonuçların önemsiz olduğunu söyledi sperm ve yumurta kalitesini artırarak sağlıklı bir hamile kalabileceğimi söyledi ve vitamin vs desteklerini verdi. Söylediği gibi hamile kaldım 9. haftamdayım. diğer doktor hamilelik takibi yapmadığı için arkadaşlarımında doktoru olan bir doktora başladım gebelik kayıplarım nedeniyle coraspin başlattı ayrıca hacettepede yapılan genetik testi yetersiz gördüğü için özelde tekrar test yaptırdı ve yine sonuçlar hacettepedekiyle aynı çıktı.
Sonuç olarak şu anki doktorumda biraz garantici olması nedeniyle sanırım oksapar 0,4 başlamamı söyledi. İğneyi yazdırmak için devlete gittim doktor bu sonuçlarda gerek olmadığını söyledi ve yazmak istemedi. Şimdi 3 doktor gerek olmadığını söylüyor mevcut doktorum kan sulandırıcı iğneye başlamamı istedi. Böyle bir tezatlık yaşayan oldu mu?
Canım merhaba test yaptın mi gebe misin durumun nedir? Bir de senin hangi geninde heterezigot var benim ki şu şekilde önemsiz dediler doktorlar kendi içinde ayrılıyor sankiMerhaba canım bende de heterezıgot cıktı doktorum hamıle kaldıgımda 36. Haftaya kadar kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektıgını soyledi.