Bebek Beslenmesi 6aylık oglum ek gıdaya gecınce benı emmek istemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ali_ye

RABBİME ŞÜKÜR
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
1.793
11
158
42
Antalya
6ay sadece anne sutu aldık tam ek gıdaya geceli 15gun oldu uyanınca emıyor sabah yumurta mama verıyorum benı emesıye kadar bırsey vermıyorum nezaman emzırmeye kalksam basını gerıye yıtırıyor acıkasıya kadar bırsey vermıyorum uykusu gelıyor buarada tam emıyor sonra uyuyor ögün kacırıyor meyve yogurt falan veremıyorum benı emmeyı bırakacak dıye cok korkuyorum cevremdekıler bırsey verme sadece senı emsın dıyorlar ozamanda ac kalır kılo alımı durdu zaten 3aydır aynı kıloda neyapcagımı sasırdım sabahtan aksama kadar 3 kez emıyor ac bırakıyorum da oyle gece uyku arası 2kez emıyor oda 5dak cekıyor tamam sutum yeterlı gelıyormu acaba ekgıdaya gecmıs bebekler gunde kackez emıyor :uhm:bu arada kabız olduk

galıba diş cıkartıyor ama bugun tamamen ac bıraktım hıc bırsey vermedım sadece dun gece 9dan berı 2kez emdı saat oglen 3oldu ac mama falanda vermedım keyfı yerınde huzrsuzlugu yok ama ıcım rahat degıl acaba mama versemmı ya kımsenın basına gelmedımı kımsenın fıkrı yokmu herkezın basına gelıyor emmeyı bıraktırmadan nasıl atlatınız sınırlerım bozuldu artık :2:

Biz de 6 aylığız, yeni geçtik ek gıdaya. Gündüzleri hemen hemen hiç emmez oldu. Sadece geceleri emiyor gibi birşey. Ek gıdalar verince , bir de ara öğünlerde meyve püresi felan heralde acıkmıyor diyorum. Aslında bu hafta oldu. Genelde ek gıdayı verince arkasından emiyordu da. Bugün göğüslerim çatlayacak gibi oldu ben de sağdım mecbur emmeyince. Bu şekide git gide azalacak mı diye ben de düşünüyorum arada ama tekrar emince düzelir diye de düşünüyorum.
Sanırım diş çıkartıyor bizim bebişler. Bizimki de bir bakıyorum keyfi yerinde oluyor, bir bakıyorum ortalığı yıkıyor. Gündüz uykumuz da yok artık. Geceleri de zor geçiyor uykuya, sürekli ağlayarak uyanıyor.

Benim oğlum da 5 aylık oldu, 1 haftadır memeyi verdiğimde kafasını çeviriyor, zorlayınca ağlıyor. mamasını biberonla veriyoruz, sanırım o nedenle memeden vazgeçmeye başladı, sadece gece uyku sersemiyken memeyi dayıyorum, kendine gelemeden emip uyuyor. Kendine gelir gibi olduysa farkına varıp emmiyor. Ben de sağabildiğim kadar sağıyorum ki sütüm azalmasın. Sağdığımı biberonla veriyorum, cokur cokur içiyor kerata. Anne sütü çok önemli, sık sık sağın ki azalmasın, sağdığınızı da verin. Bu zamana kadar memeden emdiler zaten, sütümüzü alsınlar da, biberondan da içseler olur artık...

benım sorunum hala devam edıyor pes etmedım her fırsatta memeyı vermeye calısıyorum o basını gerıye cevırıyor bıberonda mama hıc vermıyorum sadece kasık maması vs verıyorum aksam mamasını 9da verıyorum en son gece emmiyor sabah 7de bırkez emıyor bırkezde oglen pletes topunun ustunde zıplayarak emıyor bazende aksam ustu emıyor yanlız sagamıyorum manuel pompam var ugrasamıyorum zor oluyor sut falan kalmadı zaten cok uzuluyorum yanlız sen 6ay sadece anne sutu al ek gıdaya gectıgın an alma offf gecermı bu gunler 1sene barı emzıre bılsem:1no2:

bazı bebekler sebepsiz yere memeden vazgeçiyolar ablamın bebeği 4 aylıktı ek gıda mama vs filanda vermiyodu emmeyi kesmişti sadece gece emiyodu artık gecede emmiyo

Aynı sorun bızde de var, oğlum sekız aylık ek gıdalardan hıç aç kalacak zamanımız olmuyor ben de memeyi ne zaman versem suratını ekşitip kafasını geriye atıyor :)
Sadece uykuluyken emıyor
Ne yapacağımı şaşırdım sütte azalıyor tabi bu arada

Merhaba benim oğlum emmeyi bıraktı. 23 ünde altı ayımız bitti.Birde ben mayıs ayında safra kesesi ameliyatı oldum sütüm epey azalmıştı ama emiyordu.2 hafta önce dişlerimizden ateş isal oldu o dönemde emmek istemedi zorlada versem almıyor artık.

merhabalar bız 3yasına gırdık...görünce yazayım dedim aynı sorunu yaşayan cok anne var gecıcı bır dönem oldugunu anladım . konuyu yazdıktan sonra dırettım ac bıraktım baska bırsey vermedım emmeye devam etti. 2yaşına kadar bagımlı olarak emdi zorla bıraktırdım :) maşallah anne sütü aldıgı için çabuk hasta olmuyor hasta olsada hemen iyleşiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…