Kendim de daha önce bu sistemin ilk başladığı yıl birleri almıştım. Bazı çocukların annesi' oyundan kaldırıp derse başlatamıyoruz'diyorlardı. Bazı çocuklarda hiç zorlanmıyordu. Çocuktan çocuğa fark ediyor. Seneye hevesi kalmazsa, yaşıtları arasında büyük olur da arkadaş edinmekte zorlanırsa diye düşünüyorum. Çünkü genelde kendinden büyüklerle oynar.canım aynı der bendede vardı.aynen senin gibi benim oğlumda aralık 2009 doğumlu 69 aylık oluyordu.Çok arada kaldım verip vermemekle.2 yıl anaokuluna gitti bu yılda giderse sıkılır diye düşündüm. Kendimde il milli eğitimdeyim bu arada.Camiada sormadığım kalmadı nerdeyse. Kimi gönder kimi gönderme diyo.Neyse Salı günü çocuğun evraklarını hazırladım.Okula kayıt için getirdim.Vermek istediğim öğretmen ile görüştüm yılın ilk 6 ayı ile son altı ayı farkediyo vb.konuşmlaar.Yine kaldım arada.Sonra oturdum dedimki onun bunun düşüncesini boşver. Artıları eksileri neler diye.Gönderdim diyelimki okuma yazmayı öğrenirm öğrenir.Şimdiki çocuklar zehir gibi zatern.Ama kendinen büyük olanalr varsa ezilebilir.Sıkılabilir vsss.Göndermiş olmanın memnuniyetide olabilir pişmanlığıda. Ama göndermemenin bir pişmanlığı yok.En azından ilerde keşke göndermeseydim çocuğum ezildi demektense.Hiç göndermem daha iyi dedm.Bu yılıda anasınıf yüzem vss. kurslarla geçiricez. Daha çok okucak bazıalrının dediği gibi nolcak geç başlasa sanki dimi.Bugün doğumevinden raporumuda aldım.Yarın okula vercem.Göndermicem kısacası.Umarım sizede bir fikir verir.
Canım bence de bu sene yollama, bir arkadaşımın sınıfında 65 aylık çocuklar var bir tane de 69 aylık okula başlamış çocuklar vardı, çok sıkıntı yaşadılar,. Hem bir de yaşından küçük davranıyormuş, okulda arkadaş edinmede sıkıntı yaşayabilir. Yaşıda küçük bence. Biz eltimin oğlunu Bir yıl erken verecektik ama şimdi iyi ki de vermemiş izliyoruz.Sevgili anneler, öncelikle herkese merhaba. Konumu buranın daha çok okunduğu için buraya açıyorum. Belki çok büyük bir dert değil ama okul tecrübesi olan annelerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.
69 aylık oğlum var. 2 yıl anasınıfına gitti. Fiziksel ve zihinsel olarak gelişmiş. Ama davranış olarak yaşından küçük gibi davranıyor. Dışarıda tanımadığı çocuklarla iletişim kuramıyor. Tek başına karşı komşuya bile gitmiyor. Ondan küçükler dışarıda tek başına oynarken bu hayatta çıkmaz.hatta benimle bile çıkınca kolay kolay çocukların arasına giremiyor.
Aslında kendim sınıf öğretmeniyim ve okula gitmemesi taraftarıyım. Evet her okula erken giden zorluk yaşayacak diye birşey yok. Bazen çocuklar yaşlarına göre olgun olabiliyorlar. Ama etraftan' Sen annesi olduğun için gözünde hala küçük görünüyor. O yüzden göndermiyorsun'diyorlar. Çocuğunu 69 aylık yada daha küçük gönderen olduysa problem yaşadınız mı? Ne gibi problemler yaşadınız?
Merhaba demek ki yanlış değilmişim benimde 70 aylık kızım var ben de arada kaldım peki raporun nereden alınması gerekli dev.hast. Özel ya da aile hekimi fark ediyor mu?Peki rapor alınırken doktora ne deniyor bana da yardımcı olurmuaunuz?canım aynı der bendede vardı.aynen senin gibi benim oğlumda aralık 2009 doğumlu 69 aylık oluyordu.Çok arada kaldım verip vermemekle.2 yıl anaokuluna gitti bu yılda giderse sıkılır diye düşündüm. Kendimde il milli eğitimdeyim bu arada.Camiada sormadığım kalmadı nerdeyse. Kimi gönder kimi gönderme diyo.Neyse Salı günü çocuğun evraklarını hazırladım.Okula kayıt için getirdim.Vermek istediğim öğretmen ile görüştüm yılın ilk 6 ayı ile son altı ayı farkediyo vb.konuşmlaar.Yine kaldım arada.Sonra oturdum dedimki onun bunun düşüncesini boşver. Artıları eksileri neler diye.Gönderdim diyelimki okuma yazmayı öğrenirm öğrenir.Şimdiki çocuklar zehir gibi zatern.Ama kendinen büyük olanalr varsa ezilebilir.Sıkılabilir vsss.Göndermiş olmanın memnuniyetide olabilir pişmanlığıda. Ama göndermemenin bir pişmanlığı yok.En azından ilerde keşke göndermeseydim çocuğum ezildi demektense.Hiç göndermem daha iyi dedm.Bu yılıda anasınıf yüzem vss. kurslarla geçiricez. Daha çok okucak bazıalrının dediği gibi nolcak geç başlasa sanki dimi.Bugün doğumevinden raporumuda aldım.Yarın okula vercem.Göndermicem kısacası.Umarım sizede bir fikir verir.