67 yaşındaki babam benimle yaşıyor ama benim yaşımda kızla evleniyor.

Ben kimin nasil gecinecegi derdine dusmemistim. Kafami kurcalayan sey nasil bir yerlesme dusunuyorlar. Eger bu günkü duruma bakarsaniz ikiso de bi sekilde hayatlarini idame ettirebiliyorlar, evlenince (düğün dışında) ne extra masraf olacak. Daha cok yemek yemiyecekler daha cok elektrik su kullanmayacaklar. Bunlar basit seyler. Dedigim gibi derdim onlarin nasil gecinecekleri degil.

evlenecekse kendi düzenini kuracak. siz direkt diyeceksiniz. evlenmek istiyorsan ayrı eve çıkacaksın. ben eşine bakmak durumunda değilim. evimdede olmaz

Haklisiniz tabi ama lafta kolay babayi cocuk yerine koyup nasihat vermek. Gercek hayatta daha zor. Hem buraya yerlestirebilmek icin ikimizde fedakarlik yaptik. Tamam finansal acidan yardım etmis olsamda kendisi butun arkadaşlarini ailesini tanidiklarini birakip geldi. Yepyeni bi hayata 65inde basladi. Buyuk ihtimalle kultur soku yasadi ve su an kendine bo "arkadas" buldu. Bunu benim cikar amacli sorgulamam yanlis, ustune ustluk nasihat verir gibi "eger evlenirsen, sana yardim yok bundan sonra" demem de zor. Ama sizin ve baskalarinin dedigi gibi komudmak lazim herseyden önce. Ama ikisi ile bir arada mi yoksa sadece babamla mi onu düşünüyorum.

Evlenmeye kalkan bir insanın her anlamda bağımsız olması gerekiyor.maddi konuda size güvenmemeli ve aynı şekilde geline iki kişinin yaşayabileceği ortamı da tesis etmesi gerekiyor Babanızın .bunu yapamayacaksa böyle bir birlikteliğe kalkışmak doğru olmaz.
Karşıdaki insanın da ihtiyaçları var ve belki de yaşı Gereği çocuk sahibi olmak isteyecek,Babanızın aklında bunu da bulundurması Lazım.
Hem arkadaşların dediği gibi ev ev üstünde olmaz.insanın özeli,yalnızlığı kıymetlidir.yarın öbür gün Babanızın evleneceği kişi mutfağa,salona,düzene müdahale etse rahatsız olursunuz.babanız ikinizin Arasında kalır.ne olursa olsun,babanızla Konuşun ve düşüncelerini Öğrenmeye çalışın.sağlıklı ve düzgün bir evlilik namına,açık ve dürüst olun ve sorumluluğun onda OLDUĞUNU bildirin

Maddi olarak öteye beriye güvenerek evlilik olmaz. Kimse size güvenmesin. Elin kadınıyla kızına niye siz bakasınız?
O kadın kendini uyanık sanıyor belli ki.

Babanıza diyin ki baba senin bu hatına ev açacak gücün yok ikimiz de biliyoruz. Bu kadının bir de kızı var, sen onun evine gittiğinde kızıyla rahat edebilecek misin? diyin.

oturup konuşmak zorundasın biliyorum ağır olur bu durum senin için kolay olmaz ama sana güvenerek hareket ediyorsa eğer en azından bir adım geri atar vazgeçer daha sonra diyemezsin iş işten geçmeden söylemen lazım

Bence açıkca sormalı ve kendinizden sadece 4 yaş büyük birinin babanızın yanında sürekli olarak görmekten büyük rahatsızlık duyucağınızı belirtmelisiniz.

mutluysa babanız bence onun mutluluğu birinci sırada olmalı hayata kaç kere gelebilir ki insan? illa ki o da düşünmüştür bazı şeyleri sizin yerinize. evliliği hakkında konuşun endişelerinizi olumsuz yanlarını. yaş sorun değil kadını iyice bir tanıyın onunla yapabilir misiniz yapamaz mısınız sonra babanıza söyleyin uyuşup uyuşmadığınızı

Kadına bak annesinide kendinide sana baktıracak oldu pasam.babanda madem evlenme niyetinde acsın bir ev

Madem kayınvalidede kalma gibi bir ihtimal var bunuda ilk mesajinizda belirtebilirdiniz diye düşünüyorum, siz direkt' biz iki kişi zorlanıyoruz'a bağlayınca mevzuyu ,cevaplarda bu minvalde oldu haliyle.
Sömürme olmasın peki,o halde bu gencecik insan neden vasifsız olarak hayatını idame ediyor hala? Siz mesajinizda uzun zamandır burda,bedava dil kurslarına bile gitmiyor dediniz demekki çalişmayı istemeyen ve niyeti olmayan bir insan. Yine haliyle hepimiz kullanma,kapak atma durumu olarak ele aldık mevzuyu ki anlattıklarınızdan alttan alttan bu çıkıyor.

Ne guzel ya hazir ev hazir maas... Tam ask kuslarina gore. Kadin da zamanla hanimaga sanir kendini tam olur. Ayri ev acamayan evlenemesin bu kadar basit.

Kayinvalide konusunu dusunmemistim bile. Buradaki bir arkadas bahsedince ilk defa dusundum.

Diger huylarida bana uymuyor, belki babam icin farkli. Buna ben karisamam.

Evlendikten sonra onların sorumluluğunu almak zorunda değilsiniz.
Hayatlarını çekip çevirecek güçleri varsa evlenirler.
Bu yükün altına girersen kendi hayatını sınırlamış olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…