Hala ayni yerdesiniz.. Ben size soyle diyeyim, Kuran'da mantiksizlik var midir? Olmamasi gerekir benim kanaatimce. Simdi siz "mecbur kalmadikca" demeye filan basladiniz. Bu kelime ile baslayan bir ayet var mi Kuran'da bununla ilgili?
Man-tik diyorum. Gunahin da bir mantigi vardir cunki. Diyelim ki ben evimin penceresine icerden tikliyorum, gelen geceni kendime baktiriyorum, donumu da dizlerime indirmisim. Ya da uzanmisim bahcede sezlonga, acmisim bir tarafimi konuya komsuya gosteriyorum. Ya da atmisim bir kadini yatak odama uzanmis gulumseyerek gosteriyorum. Niyet belli.. Bu nedir? Ayiptir, sapkinliktir, gunahtir. Bunu yaparkenki zihniyetim ne olabilir? Peki, onu bir kenara koyalim. Doguma girdim, ebe geldi muayene etti, dogurttu. Bunu yaparkenki zihniyetim nedir? Sizce kuaforde killarimi aldirirkenki zihniyetim hangisine benziyor? Insan inandigi seye koru koruna inanirken mantigini da katmali, yoksa boyle vara yoga gunah, yasak diye bagirip cagiran bir millet olmaktan kurtulamayiz. Zamaninda gunah diye Ibrahim Muteferrika'nin matbaa kurmasina karsi cikan ve bizi yillarca geride birakan da bu mantik aramayan zihniyettir. Evet, ben kuaforde bir kadin kuaforun benim avert yerimdeki killarimi almasini gunah saymiyorum, cunki niyetim belli, onu sehvete davet etmek filan degil. Kimbilir? Belki bazilariniz bunu bile dusunmustur haa?
Ayip hanimlar ayip.. Boyle dusunerek esas sizler gunaha giriyorsunuz. Insanlarin sinirini bozuyorsunuz, gunahini aliyorsunuz, ayni zamanda forum kirliligi yaratiyorsunuz. Yazmadan once az dusunun bari..