.....

Cuore

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
550
305
333
Merhaba arkadaşlar

Uzun zamandır, eşiminde sürekli bana hatırlatması ile ara ara kıldığım namazlarımı artık aksatmadan kılıyorum. Namazın bana inanılmaz bir huzur verdiğini devamlı kıldıkça anlamaya başladım ve şuan kılmadığım günlere üzülüyorum.
Namazla birlikte Allah'a kendimi daha da yakın hissetmeye başladım ve bu sebeple de emirlerine elimden geldiğince uymam gerektiğini düşünmeye başladım. Ancak son zamanlarda hep bazı şeyleri eksik yaptığımı düşünmeye başladım. Hep kendimi yenilemeye, eşime, çevreme veya herhangi birine karşı yaptığım ufakta olsa hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Birde kapalı biri olmadığım için vicdan azabı çekiyorum. İçimde bir sızı var sanki, boğazıma yumruk gibi oturuyor, bu vicdan azabı beni üzüyor. Kapanmayı çok istiyorum ama sanki son bir adım daha atmam gerekiyor sanki, bir desteğe, birilerinin o adımı atmama yardımcı olması gerekiyor sanki. Kimseye bahsetmedim bundan, çünkü bu çocuk oyuncağı değil diye düşünüyorum, istersen kapanırsın. Nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
Kesinlikle çevremden alacağım tepkiler beni düşündürmüyor, zaten 27 yaşındayım Allah tan başka kimseye hesap verilmeyeceğinin çok farkındayım. Bazende diyorum ki önce iman olarak kendimi gerçekten güçlü hissettiğimde kendiliğinden hiç düşünmeden kapanmak isteyeceğim bir gün gelecektir belkide? Belkide o kadar güçlü bir imanım olmadığı için midir bu kadar düşünmem?
Kapanmak için kapanmak değil beni niyetim, kalbimde hissetmek istiyorum gerçekten kapanmak istediğimi ve bunu uygulamak istiyorum.

Sizler ilk kapandığınızda nasıl başladınız? Neler hissettiniz? Paylaşır mısınız?

Bu arada sadece başım açık. Kıyafet olarak açık giymiyorum. Evlendikten sonra eşimde açık giymemi istemedi zaten ama baş örtüsü konusunda hiç bir zaman birşey söylemedi, onu sen bilirsin senin kararın dedi.

çok güzel düşünmüşsün dinimizin emiri kapanmak imanı zayıf değil sadece şeytan sana musallat olmaya çalışıyor hiç düşünme bir anda karar ver ve kararından da dönme ben öyle yaptım ve ne rüyalar gördüm

Merhaba arkadaşım buna benzer bir konu bende aramayı düşünüyordum iyi oldu gördüm , bende çok istiyorum cok fazla hemde sorumluluğu cok buyuk daracak giyinip başı kapatmak bana gore cok ters... EN güzel şekilde isterim olması gereketiği gibi şık bakımlı. bugun kapan yarın açıl kesinlikle istemediğimden hala kapanamadım , eşim hiç yorum yapmıyor saygı duyuyor şimdide açık giyinmiyorum o acıdan zorluk çekmem sanırsam , ama kendini hazır hiss ettiğin anda durma derim yavaş yavaş evde dene , markete giderken , benim teyzem düğüne giderken ilk kez kapanmış:) en kolayı oydu dedi

bir şeyi yapacaksan tam yapmalısın. müslümansan tam müslüman olmalısın. bence böyle.

Nasıl yaptınız, nasıl gelisti anlatır mısınız? İlk basörtüsü ile dışarı çıktığınızda ne hissettiniz?
Şeytanın vesvese vermesinede katılıyorum, doğru söylüyorsunuz.

Canım inşAllah sana da bana da nasip olur birgün. Karar verip kapandıktan sonra zorlanacağımı düşünmüyorum açıkcası. Zor olan o adımı atmak.
Sorumluluğu büyük evet. Kıyafeti geçtim, neden başörtüsü takıyorsun dediklerinde, sadece ''Allah'ın emri olduğu için'' demekle birlikte neden Allah'ın bunu emrettiğini ve daha derin konulara cevap verecek kadar bilgili olmak çok önemli. Ben yurtdışında yaşıyorum burada bu tarz sorulara daha çok maruz kalıyordur başörtülüler. Allah nasip etsin diyorum hergün sadece, gönlüme o isteği daha da çok versin ki bir an bile düşünmeyeyim.

bir şeyi yapacaksan tam yapmalısın. müslümansan tam müslüman olmalısın. bence böyle.

Çook doğru. Bu yüzden zaten vicdan azabı çekiyorum.

Son düzenleme:
bir yaz günüydü sıcaklardan bunalmış söylenip duruyordum bunu duyan eşim bana çok kızdı sen bu halinle şikayet ediyorsun kapalı hanımlar napsın dedi kolun bacağın açık olduğu söylenıyorsun dedi birde tam önümüzden biri mini etekli biri de tesettürlü iki hanım geçti şimdi şu iki kadına bak dedi birinin nerdeyse namahreminin tamamı dışarda özel bir şeyi kalmamış gibi birşey birde diğerine bu sıcakta Allah rızası için terlesede heryeri kapalı dedi şimdi söyle hangisi daha iyi dedi ve bu sözler benim içime cuk diye oturdu düşünmeye başladım

çok arası geçmeden bir akşam

daha önceden bana eşim bir kitap hediye etmişti bunu oku demişti ama hiç kapağını açmadım nerdeyse diyebilirim neyse o akşam canım sıkılıyordu bir açım okuyum bakayım istedim bir satır yazı vardı onu okudum çok etkilendim ağlamaya başladım o satırdan sonra hayatım değişti diyebilirim

Tam olarak aynı şeyleri hissediyorum ben de canım.. Çok şükür 5 vakit namazımı kılarım, orucumu tutarım, dışarıda uzun kollu giyinirim, kısa kıyafetler yerine tunik tarzı basenleri örten şeyler giyerim.. Baş örtüsünü de çok istiyorum, küçüklüğümden beri hayalim.. İnşallah bir gün bize de nasip olur :)

Her şeyden önce; insanın ruhu açık olmasın, kalbinde kara sular dolaşmasın, dilinde haksız kötü söz olmasın
fesatlık içinde olmasın... başın kapalı olup için temiz olmadıktan sonra ne anlamı var bazı şeylerin...

kapanmak istiyorsan bu senin kişisel özgürlüğün, kimse karışamaz buna.
kapanan insanların kalbini tamamen allaha yönelttiğini mi düşünüyorsun yoksa? ''imanım zayıf sanırım, tam emin değilim'' dediğine göre.
seçim senin, bu allah ile senin aranda olan bir durum

Son düzenleme:
17 yaşındayken kuzenimin bi kitap hediye etmesiyle başladı herşey.. okudum, bitirdim kitabı.. ve bende ki farkındalık o zaman başladı.. namazı öğrendim.. bi şeye ya tam başlıcaksın ya hiç yapmıcaksın die bi kural yok.. bu kadar katı olmamak gerek.. o zamanlar okuldan arta kalan zamanlarda kılabiliyodum namazımı.. ama bırakmadım.. sonra yavaş yavaş kıldığım vakitler artmaya başladı çok şükür.. 18 yaşında liseyi bitirdiğimde.. herşey tamam da bi eksik var diye düşünmeye başladım.. huzursuz eden bişey vardı beni adını tam koyamadığım.. sonra okuduğum kitaplar sayesinde tesettürün farz olduğunu, allahın emri olduğunu öğrendim. zaten hiçbir zaman öyle açık giyinen biri olmadım.. sokakta yürürken insanların açıklığım yüzünden bana bakmaları benim asla kabul edemeyeceğim birşeydi... bi gün kızılayda gezerken eşarp satan bi dükkan gördüm girdim içeri.. 2 tane eşarp ve bone aldım. bi de giyim mağazasına uğrayıp kap aldım kendime dışarı çıkarken uzunca üzerime giymek için.. ertesi gün kapandım :) o an kendimi çok huzurlu hissettim.. işte bu dedim ya.. allahın emrini yerine getirmenin mutluluğu bambaşka.. ama dışarda öyle kızlar görüyorum ki ben utanıyorum.. başı kapalı ama altında daracık pantolon, ağzında sakız, yüzünde full makyaj... ne anladım ben o işten.. eğer bu işin hakkını vermek istersen tesettürün süslenmek için değil, süsü gizlemek için olduğunu anlayabilirsin.. hepimiz kadınız ve hepimizin nefsi var... elbette şık olacağız.. baş örtümüz, elbisemizle uyumlu, elbisemiz sevdiğimiz bi renk olacak.. ama bunun sınırları olduğu sürece kabul edilebilir.. elbisen vücut hatlarını belli etmeyecek, baş örtünün altında ki saçı kocaman bi topuz yapmayacaksın, makyaj olayına girmiyorum bile.. zor değil inan, hiç zor değil hemde... ohh be dünya varmış demiştim ben o huzurla... 25 yaşındayım şimdi.. dışarı çıkacağımız zaman 3 yaşında ki oğlum eşarbımı getirir bana, al anne tak bunu diye :) hakkını verebilenlerden olalım inş...

Bende almanyadan yeni geldim istanbula ama buralar daha fena , insanların fikirlerine saygı yok ne yazıkkı, İnşallah Allah yolumuzu acık eder kolaylık sağlar canım

Din butundur dinde farzlar sunnetler hadisler ve fikih vardir.namaz kilmak oruc tutmak zekat vermek hacca gitmek allahi anmak herseyden ustundur.ama birde takva vardir arkadaslar bu oyle biseydirki biri eksik olsa haya takva ehli olunmaz evet basin kapali olmasi cennete agac yapmaz seni
Namaz kilip oruc tutup giybet etmeyip malindan artani verirsen ve basinida orter sakinirsan ozaman bir ihtimal allahin hosnutlugunu elde edebilirsin.bende turbanliyim isyerinde kafami aciyorum cok uzuluyorum hemde benim gibileri sahiplenmeyen biryerde calisiyorum ama yilmiyorum kadin dedigin diline vycuduna sahip cikar yoksa sen giybet ediceksen hic kapanma makyaj topuklu ayakkabi sus pus olucaksa yeltenme arkadasim rengareng daracik olucaksa olmasin canim benim...bende bilirim yaz sicaginda terlemeden dolasmasini gosterisi ama muhim olan allah karsisindaki sus dostlarim....dini ogrenmek allahi zikretmek en guzeli ...eger uslubuna uyucaksa hayat tarzinda kararliysan kapan arkadasim ben bu konusmayi yaptim 2 arkadasim kapandi ve uslubuyla kapandik..korkmadikmi korkttuk cekindik ama biranda oldu iyikide oldu nur suresini 30 31.ayetini mutlaka oku derim.tirmizi hadislerinide oku allah hepimizin yardimcisi olsun

Bütün kapalı insanların kalpleri Allah a daha yakındır demiyorum. Başörtüsünden önce önemli ve öncelikli olan başka şeyler olduğuna hemfikirim. Zaten benimde başım açık, aksini düşünemem.Ancak her insanın kendini Allaha daha yakın hissetme durumu farklıdır. Ayrıca başörtüsüde Allahın bir emridir ve bu emir bana göre diğer emirlerle birlikte yerine getirilmelidir.

arkadaşım sen de biliyorsun ki allahın emri hiç konuşmaya danışmaya bile gerek yok sen güzel iyi niyetli kardeşe benziyorsun o yüzden içinde o güzel duyguları uygula ve yaşa bitanem

Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve
ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden
görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde)
koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da
oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da
kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi
kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına
ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların
henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler.
Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte
Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." (NUR
SURESİ<31)

konuyu görünce kendi hikayem aklıma geldi. ben de aynı şeyleri yaşamıştım. lisede namazlarımı kılardım üniversiteye gittim başarılıydım da namazlarımı da kılıyordum Kuran okuyordum, hiç kısa kollu da giymiyordum böyle pantalon üstüne hafif uzun sonra tunik gibi derken gömlekten tuniğe kadar gitgide uzadı üst kıyafetim adım adım.. saçlarımı arkadan bağlıyordum sırf dikkat çekmemek için :) ama yine de bir şey eksikti hep bir tat eksikti. örneğin ikindi namazını kılıp dışarı çıkıyordum çarşıya sonra hep birileri bana bakıyor saçıma kulağıma bakıyor gibi geliyordu ve o namazdaki tüm sevapları serpip döküp eve geliyormuşum gibi hissediyordum belki sana garip gelebilir ama ben bu duyguyu yaşadım..
dışarıda gezerken kapalı kızlara bakıp "ne kadar güzel hiç günaha girmeden yürüyorlar" diyordum. Arkadaşlarım eşarplarını örterken bakardım. ama şimdi diyorlar ya kapalılık moda oldu filan hiç alakası yok bu sadece Allah a karşı bir mahcubiyet hissetmek.. bazı arkadaşlara açardım konuyu açık olan onlar da ne alakası var sen önce namaz kıl gıybet etme filan diyordu. ama işte ibadetler ayrı ayrı din bütün ama yapılan şeyler farklı. belki kapalı olursam namazlarıma daha bir teşvik gelecekti daha içten kılacaktım.
kendime eşarp aldım evde duruyordu örtme denemeleri yapıyordum kendi kendime.. kapanıp fotoğrafımı çekiyordum..
birgün üniversitedeyken vize sınavları zamanında ders çalışıyorum sınavlar filan derken dedim ya bu işin sonu nedir yaş ilerliyor 20 li yaşlardan sonra kapansam bu yaşlarda daha genç değilmiyim neden geciktireyim (30 lu yaş ve diğer yaşlarda olanlar yanlış anlamasın 40 yaşında olsamda aynı şeyi düşünürdüm sonuçta her yaştan sonrası daha geç oluyor )
bir gün çok önemli bir sınavım vardı ana ders sınavı. ve sabah okula giderken eşarbı taktım. ama şeytan çok uğraştı ne derler arkadaşların ne der.. hiç bir şey umrumda değil dedim ve bugün olacak.. o şekilde çıktım dışarı.. o huzuru anlatamam arkadaşım muhteşem bir duyguydu yıllardır aradığım buymuş boşuna zaman geçirmişim.. eğer gerçekten istiyorsan ki bu da bir nasip işi Allah herkesin kalbine koymuyor kapanma isteğini, bu nasibi geri çevirme zaten yapnam gerektiğini farz olduğunu biliyorsun.. açık arkadaşlar alınmasın bu da namaz gibi dinin bir gereği. bazen açık arkadaşların vicdanı rahatsız olduğundan öce diğerlerini yap derler ama belki önce bu sonra diğerleri gelecek bilemezsinki. ve sen zaten diğer ibadetlerini yaptığını söylüorsun.. ben kapandıktan sonra ibadetlerimden daha çok zevk aldım ve vicdanım rahattı. ayrıca belki dışarıda bir açık arkadaşımda beni görür de kapanmak ister tıpkı benim bir zamanlar onlara baktığım gibi... Dışarıda hiçbir şey söylemesen konuşmasanda zaten anlayana Allah ı hatırlatıyorsun. önce diğer ibadetler filan şeytanın sağdan yaklaşması bence. neden birbirlerini engellemiyorki bunlar aynı anda diğerlerine de başla yada gıybet etme... canım hakkında hayırlısı ben içimden geçenleri anlattım tüm kapanmak isteyip de (tabiki sadece saç örtmek değil) bu yazıyı okuyan dostlarıma tavsiyem Rabbim içinize bu duyguyu verdiyse kimin ne diyeceğini boşverin, cesaret edin. ahir zamandayız bu devirde görevlerimizi yerine getirmek ne kadar sevap ..zaten ahir zamanda olmasaydık dış etkiler olmasaydı belki de tereddütlü olan tüm arkadaşlarımız kapalıydı. ben kapandığımda ailem istememişti ama sonra razı oldular bu bizim hayatımız amellerimizden biz sorumluyuz o eleştiri yapanlar değil...cesaret edin Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…