60 bin tl ile yeni bir hayata başlamak mümkün mü?

napoleon28

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
847
1.109
Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,

toplamda en az 2000 tl harcasa kira, fatura, alışveriş v.s. her ay.

30 ay X 2.000 zaten 60.000 tl eder.

Benim bu hesabıma göre 30 ay yani 2.buçuk yılda bu para bitiyor.

bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...

ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?

bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.

teşekkürler şimdiden

belki 1+0 veya 1+1 e daha uygun fiyata kiralık daire de bulabilirim.

Hazır para uçar gider çalışmak yerini doldurmak lazım. Ayrıca bence 60 bin e çiçek gibi yeni hayat kurulur kenarda baya da bekletilir. Ha bu arada itin kopuğun birine aşk meşk diye tutulmadığı sürece sınavı da kazanır. Selam söyle
Kendime selamlar o zaman! Sağolun!

daha küçük bir şehre taşınma imkanınız olmaz mı? Daha ucuza yaşayabilirsiniz ayrıca her ay 2000 diye hesap etmeyin ekstra ihtiyaçlar mutlaka olacak. Yaşayabilirsiniz neden yaşanmasın ama iş bulma için acele edin derim
Bunu düşünmüyor değilim ama o küçük şehirlerde iş imkanım ne olacak? mesela daha uyguna 400-500 kira verebileceğim bir şehre taşınıp sınava hazırlansam acaba kazanamazsam oralarda iş bulabilir miyim?

Ah canım benim hazıra dağ dayanmaz demişler .
Her şey her gün pahalanıyor . 15 li yumurta bile 20 tl olmuş artık .
En temel bak ped bile 20 küsür .

Şimdi sana yeter , yetirirsin desek evdeki hesap çarşıya uymaz çok zor .
Bir yıl çok sıkı hazırlansan Kpss ye ama ailen destek olsa ?
Olmazlar mı ?

Ah canım benim hazıra dağ dayanmaz demişler .
Her şey her gün pahalanıyor . 15 li yumurta bile 20 tl olmuş artık .
En temel bak ped bile 20 küsür .

Şimdi sana yeter , yetirirsin desek evdeki hesap çarşıya uymaz çok zor .
Bir yıl çok sıkı hazırlansan Kpss ye ama ailen destek olsa ?
Olmazlar mı ?
maalesef ailem yok. boşanma sürecini uzatıp sınava hazırlanmak da artık ağır geliyor. nafaka da almak istemiyorum eşimden boşandıktan sonra. sonuçta elim ayağım tutuyor. elime geçecek para sadece araba satılırsa 60 bin tl gibi bir meblağ. bu kadar.

maalesef ailem yok. boşanma sürecini uzatıp sınava hazırlanmak da artık ağır geliyor. nafaka da almak istemiyorum eşimden boşandıktan sonra. sonuçta elim ayağım tutuyor. elime geçecek para sadece araba satılırsa 60 bin tl gibi bir meblağ. bu kadar.

Bence nafakanı al madem , o zaten işe başladığında kesilicek bir para .

Öğretmen misn ? Özelde çok zor öğretmenlik, ücretlinin de maaşıyla geçinemezsin ne yazık ki .

2 sene hiç çalışmadan bu parayla geçinmek yerine bir işe girip aynı zamanda kpssye hazırlanmak daha mantıklı olmaz mı sizin için? Öbür türlü 2 sene sonunda atanamazsanız para bitiyor ve açıkta kalıyorsunuz. Evet çok zor olur ama çalışırken atanırsanız çok daha güzel olur sizin için
Ya kasiyerlik yapıcam ya da başka bir iş aklıma gelmiyor. ücretli öğretmenlik de olabilir ama hep torpilli diyorlar, tanıdıkları olanları alıyorlar diyorlar bilmiyorum. başka ne iş yapabilirim acaba? ben öğrenciliğim sırasında hep çalıştım, fastfood, çamaşır giyim filan bir sürü mağazalarda. çalışsam oralarda da çalışırım ama iyi biliyorum ki ayaklarımdan kurşun yemişe dönücem üç kuruş para için ve kpsss çalışacak halim kalmayacak. bu yüzden kara kara düşünüyorum

istanbulda o kadar kira vermek neden, ayrica hayat pahaliligi da cabasi.
Kucuk bir sehirde bu para size yeter ve de atanana kadar oturur ders calisirsiniz.
Ogretmensiniz zaten,issiz kalmazsiniz ki, atanamazsaniz da ozele yonelebilir, ucretli ogretmenlik dusunebilirsiniz.

Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,

toplamda en az 2000 tl harcasa kira, fatura, alışveriş v.s. her ay.

30 ay X 2.000 zaten 60.000 tl eder.

Benim bu hesabıma göre 30 ay yani 2.buçuk yılda bu para bitiyor.

bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...

ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?

bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.

teşekkürler şimdiden
olumsuz konuşmayı sevmem ama gerçekler diyede birşey var maalesef. Hazıra dağ dayanmaz, heleki hayat bu kadar pahalıyken. Kpss ye hazırlanırken ek iş bulmalısınız kendinize, bir yerden bir gelir olmalı, yoksa çok zor. Ev yemeği yapıp satma olabilir, network işleri olabilir, örgü -dantel olabilir.

istanbulda o kadar kira vermek neden, ayrica hayat pahaliligi da cabasi.
Kucuk bir sehirde bu para size yeter ve de atanana kadar oturur ders calisirsiniz.
Ogretmensiniz zaten,issiz kalmazsiniz ki, atanamazsaniz da ozele yonelebilir, ucretli ogretmenlik dusunebilirsiniz.
mesela neresi olabilir? kiraların ve hayat şartlarının ucuz olduğu yer?
çanakkale balıkesir filan geliyor aklıma ama ?

olumsuz konuşmayı sevmem ama gerçekler diyede birşey var maalesef. Hazıra dağ dayanmaz, heleki hayat bu kadar pahalıyken. Kpss ye hazırlanırken ek iş bulmalısınız kendinize, bir yerden bir gelir olmalı, yoksa çok zor. Ev yemeği yapıp satma olabilir, network işleri olabilir, örgü -dantel olabilir.
haklısınız. örgü dantel beceremem ama ev yemeği işleri yapabilirim. güzel yemek yaparım

kpss ye abanacam derseniz de otel gibi kullanacaginiz bir yer yeter, hatta ev arkadasi da dusunulebilir.
Bol bol kutuphanede zaman gecirilerek evdeki yakit tuketimi azaltilabilir gibi gibi, buyuk sehrin de avantajlari var aslinda dusununce.
Ev esyalariniz yoksa hatta apart yurt bile dusunulebilir, kirasi yuksek olur ama ek masraf cikarmaz size.

X