aynen arkadasim afganistan irak iran sözde islami temsil ediyorlar hayir efendim bunlar sapikligi temsil ediyorlar
cahiliye devri adetlerini aynen devam ettiriyorlar. insanlar da islam böyle sanıyor. alakası yok. islamın kadına verdiği değeri hiç bir din, hiç bir ideoloji vermez..
canim bunlar ne Dinin "D" sini nede Islamin "I" sini bilmiyorlar bilseydiler bu haberleri nadiren duyardik nasil ki Türkiyede her erkek karisini dövmüyorsa asaglamiyorsa bu ülkelerde de aynisi olurdu cünkü illaki her milletde cürükler vardir yok diye birsey yok...
fakaat bu ülkelerde bir sey duyulunca hemen iiste Islam Din vs. diyenler alaya alanlar var nekadar yanlis...
Halbuki Efendimiz sav nedemistir???
"Kadinlara ancak asalet ve seref sahibi kimseler deger verir. Onlari ancak kötü ve asagalik kimseler hor görür."
EFENDİMİZ (s.a.v) buyurdular ki; Kadınlara karşı dikkatli olun,incitmeyin zira kadın bir eyeği kemiğinden yaratılmıştır.
Eyeği kemiğinin en eğri yeri yukarı kısmıdır. Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi haline bırakırsan eğri halde kalır Öyleyse kadınlara karşı dikkatli olun incitmeyin iyilik isteyeN iyilik bulur Kadınlar konusunda ALLAH'tan korkun. Çünkü sizler onları ALLAH'ın emanetiyle aldınız....
simdi daha nice seyler var bunlari bir insan bilipte kadinlara cocuklara nasil kötü davraniyor ben bunu anlamiyorum o halde aciklasinlar lütfen biz müslümaniz ama emr olundugu gibi yasamiyoruz diye de müslümanlara gercekten yasayanalra laf gelmesin bari! nedim artik yaa...
Onlara sorsanız belki onlar da size Müslümanlık sizin bildiğiniz gibi değil derler :) Asıl biz yaşıyoruz siz yaşamıyorsunuz derler. Siz orada doğmuş olsaydınız belki de şu an dediklerinizin tam tersini söylüyor olacaktınız, bu olayı kınayan Müslüman olsun ya da olmasın herkes buna dahil (ben de). Bilemiyorum sadece bir tahmin.
Onlara sorsanız belki onlar da size Müslümanlık sizin bildiğiniz gibi değil derler :) Asıl biz yaşıyoruz siz yaşamıyorsunuz derler. Siz orada doğmuş olsaydınız belki de şu an dediklerinizin tam tersini söylüyor olacaktınız, bu olayı kınayan Müslüman olsun ya da olmasın herkes buna dahil (ben de). Bilemiyorum sadece bir tahmin.
İşte sorun burada ona-buna sormayacaksınız kurana soracaksınız.
İnsanda merhamet olmazsa eğer,din olmazsa başka birşeyi kullanır yine yapcağını yapar.
Yani yer ve zaman etkisinin ötesinde şeyler de var.
Bu yaptıklarına kurandan asla örnek getiremezler.
yok arkadasim onlara birsey sormaya luzum yok ALLAHcc ayetleri Efendimiz sav hadisleri ve yasam tarzi ile yeterince örnek zaten hersey ortada...
orada burada dogmakla da alakasi yok ALLAHcc herkeze akil fikir vermis kullanmasi biz insanlari kalmis eger sizin dediginiz gibi olmus olsaydi almanya abd vs. onca insan müslüman olmazdi nerede dogduysa ordaki dine mensup olur yasamini sürdürürdü...
önemli olani pirinc ayiklar gibi Din ayiklanmaz hosuna gideni al uygula hosuna gitmeyini al kenara koy yada kendince birsey icine ekle bu olmaz...
Bu konuda haklı olabilirsiniz.
Bahsi geçen kişiyle konuşmadan ben kendi adıma bundan emin olamam.
Kuranda kızını para ile satma diye bir durum yoktur ki
Günul rızası olmadan evlilik hiç yoktur.
Ki devletleri tarafından da zaten yasakmış.
Tabiki,haklısınız kim bilir hangi kılıfa sokmuştur bahsi geçen kişi
Söylediklerimden emin olmadığımı başta zaten sadece bir tahmin diyerek belirttim, dediklerimin doğru olup olmadığını kanıtlayacak kudrete sahip değilim, zaten bir yanım da sizin gibi düşündüğü için emin olamıyorum.
İnanın hayatımda bazı konularda keşke sizin kadar net çizgilerim olabilseydi diye düşündüğüm çok oldu, ama sonradan bu net çizgilerimde ya haklı değilsem, ya birisine haksızlık ediyorsam diye düşünüp vazgeçtim. Hala bazen bu ikilemi yaşıyorum, çok düşünmemek benim adıma en iyisi galiba
Bir de şöyle bir durum var bu ülkeler her ne kadar doğruyu yasadıklarını iddia etseler de her ülkede fikir birliği yapmış buyuk alimler var ve hepsi islamda tek bir butun halindeler.
Aynen öyle..Deseniz ya %99 müslüman denilen Türkiyenin aslında ne olduğu belli değil.
sadece türkiye değil, malesef bu coğrafya din adı altında, dinden çooook uzak yaşayan topluluklara ev sahipliği yapıyor..
Bir de şöyle bir durum var bu ülkeler her ne kadar doğruyu yasadıklarını iddia etseler de her ülkede fikir birliği yapmış buyuk alimler var ve hepsi islamda tek bir butun halindeler.
İşte ben de onu diyorum. Belki de Kuran'ı referans gösterebilir kendi işine geldiği şekilde. Sadece bu konu üzerinden yorum yaptım yoksa Kuran'da vardır falan demek istemedim, yanlış anlaşılmasın.
Ayrıca bu konuya yorum yaparken ilk yorumum bu gibi haberleri dinden çok kültürle bağdaştırdığımdı, olay nasıl buraya geldi anlamadım :) Zaten insanların kafasında o veya bu şekilde (doğuştan, sonradan) yer eden şeyler var, bunlar doğrultusunda biraz da Kuran'ı ya da başka şeyleri her neyse referans göstererek kendilerince bunlardan destek alıyor olabilirler.
bırakın satmayı bir baba kızının rızası olmadan ona nikah bile kıysa kız istemiyorum derse nikah bozulur. islamı bu çirkinliklerle bağdaştırmayınız. islamın kadına verdiği değeri açın okuyun..
Maalesef............
bu habere cok sevindim kücük kiz kurtuldu darisi digerlerin basina insaALLAH...
Afgan aile ile görüşen Motley, yerel aşiret liderlerinin yer aldığı Jirga meclisinin evlilik anlaşmasını feshetmesini sağlayarak küçük kızı kurtardı.
Motley ayrıca adını açıklamadığı zengin bir Afgan yardımseverin de, baba Taj Muhammedin borcunu ödemesini sağladı.
Tüm bunlar sonucunda şimdi 7 yaşında olan Naghmanın evine dönerken, küçük kızın okula gönderilmesi ve psikolojik destek alabilmesi için yardım kuruluşlarının da devreye gireceği belirtildi.
http://www.haberoku.com/