Bebek Beslenmesi 6 yasinda kizim var yemek yediremiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esma4848

59 hedefim 54 kilo olmak ✌
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
127
69
6 yasinda kizim var yemek yemek hicc istemiyo sabah kahvaltisi yapicagimiz zaman karnim agriyo yiyesim yok diyerek bahane ugduruyo bende sevdigi seyi yediriyorum ama onuda zorla yiyor 4 kasik aliyo ben doydum diyor aksamda aynisini yapiyor ama abur cubur olsun onlara hic bisi demiyor simdi iki gun oldu abur cuburu yasakladim yemek yiceksin dedim babasida ayni sekilde tekpisini koydu onun icin onuda yemiyo artik ama bu cocuk hicmi acikmaz ya ben yedirmesem acac dolascak uykusu geldigi zaman da karnim agriyo midem bulaniyo diyo uyutuyorum sonra gecti diyo acaba karin agrisi ve mide bulantisini bahane edipte dikkatmi cekiyo yeemmemek icin anlam veremedim.

oğlum on yaşında O da ben açlığımı hissetmiyorum diyor. abur cubur yemediği halde hiç acıktım demez iştahı yok. aynı kızınız gibi masaya oturuduğun da ya karnı ağrırdı ya da uykusu gelirdi. bu yıl biraz düzelme oldu yemediği bazı şeyleri yemeye başladı. ben de yıllarca iştahı açılsın diye vitaminler, balık yağları kullandım. kilosu nasıl, oğlum baya zayıf.
çok zor biliyorum ama biraz rahat olun yemek istemediği şeyleri zorlamayın. tavsiyede bulunamayacağım kelin ilacı olsa başına sürer :)
ben hala sporcusun bak proteine, kalsiyuma ihtiayacın var diye yediriyorum. on yaşındaki çocuk küçük bir kase çorbayla doyar mı?

Evet haklisiniz sizde ama bir anne olarak dusunmeden edemiyorum kendimden dusunerekten boyle oluyorum ben onun yedigini yesem acliktan afrikali cocuklar gibi olurum heralde :)

aynı dertten muzdaribim.. 6.5 yaşında oğlum var ..yediği şeyler patates kızartması pilav barbunya .. bunların dışında hiçbirşeyi yemiyor ne çorba ne köfte ne de sebze.. yediklerini de zorla ellerimle yediriyorum ..11 aylık kzıım da var ..inanın sofrada bir ona bir ona uzatıyorum..o kadar üzülüyorumki bazen sofrada ben ağlıyorum o ağlıyor.

Cok iyi anliyorum sizi bugun yeni doktara gittim Yemedigi icin doktoar ustelemeyin dedi aburu cuburu yermeyin yasaklayin dedi gerekirse oruc tutsun acikinca mecbur yicek dedi sevdigi swyleri yesin bisey olmaz dedi bide yemeklerini duzenli yerse aksamlari odullendirin ona yemk yersen aksam dondurma var cikolata var diyin dedi benim kizda tamm dedi simdi zorla bile olsa yediriyorum eskideb zorla bile olsa yemezdi doktorun sozu biraz olsun degistirdi cocugu

ah o abur cuburlar yaktı zaten bizi.. ben de bir ara kestim o zaman fena değildi ama bir süre sonra aburcubur yoksa yemek de yok moduna girdi 2 gün su dışında bir şey geçmedi boğazından ben pes ettim sonunda.. şimdi babaannenin yanında gelince ben de deneyeyim tekrar aburcuburu kesmeyi

Zaten doktor bize abur cubur yiyen cocukgun istahi vardir dedi yani karinlarini onlarla doyuruyolar buna kesin kanit yasadim bi saat once abur cubur dedi benim kizim hyr dedim kahvalti yapacaksin oyle yiceksin dedim sonra kahvalti yapti zorla sonra simdi abur cubur yiyebilirsin dedim bana ne desin yok anne gerek yok karnim doydu dedi hanfendi karninnin acligini abur cuburdan aliyomus megersem aklinda bulunsun sende yemekten sonra de ondan sonra istiyomu bak :)

Bebekliğinden itibaren zorla yedirmişseniz yemek yemek onun için bir eziyet halini almıştır, kendi haline bırakın acıkınca yer :)
27 yaşındayım, hiçbir zaman yemek yemeyi sevmedim. Sadece yaşayabilmek için acıktığımda azar azar yiyorum. Bu bir mizaç meselesi. Hareketli bir çocuğu zorlamıyorsak veyasakin bir çocuğu oradan oraya atlaması için diretmiyorsak az yiyen çocuğa da karışmamalıyız. Abur cubur yemezse acıktığında kendisine gereken kadar yiyecektir. 3 öğün didişip kızarak aranızdaki ilişkiyi bozmayın.

Kucukken allaha sukur hic yedirmeme gibi bir sorun olmuyodu masalah ne verirsem yiyordu buyudukce yememeye basladi inanirmisiniz dosdogru meyve bile yemez muz elma baska bisi yemez diger tatlarida ogrensin diye eline veririm korkar ne bu iy der aslinda cilek verdim ona dusunun cilek sevmeyen cocuk yoktur ama benim kiz agzina aldigi gibi tukurdu portakl mandalin hic yemez suyunu icer bi tek sakiz bile cignemez naneli sekeeleer bile agzina dahi almaz yani boyle cins bir kizim var :) zaten zorlamiyorum artik ac birakip acikinca yiyor ama belirli seyler onlarda tabi

Ben de aynıyım biliyor musunuz?! Yalnız çilek için şu öneride bulunayım, annem böyle çözdü o işi ben sadece bu şekilde yiyebiliyorum: çilekleri ayıklıyoruz, bir kaseye koyuyoruz, üzerine toz şeker serpiyoruz bolca, buzdolabına koyuyoruz. Ertesi gün çilekler yumuşamış ve suyunu bırakmış oluyor. Süt ekleyip yediriyoruz :)) süt de içmem ben, bi taşla iki kuş :))

Guzel fikir bence ama benim kizz biraz cins icinde sut gorurse artik onun kusar direk sutu sever ama asla baska biseyin icinde gormek istemez ama sekeri denicem bakalim yicekmi :) saog guzel fikir icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…