- 5 Ağustos 2024
- 3
- 0
- 34
-
- Konu Sahibi minimeanne
Ne yazmış silmiş geriÇok meraklıymış senin oğlan.
Bende görmedim ki öylesine yazdım nokta kadar meraklı çocukNe yazmış silmiş geri
Ne yazmış silmiş geri
Bu arada gayet doğal bir durum. Çocuk kendisini ve farklı olanı keşfediyor. Aile o çocuğu utandırdıysa kızdıysa vah ki ne vah. Cinsellik konusunda sıkıntı yaşaması olası. Çok hassas bir yaş dönemi6 yaş oglu komşu kizinin şortunu indirmiş. Neden yaptın diye sorduklarında da benim yanımda çişini yaptı benimkinden farklıydı merak ettim demiş. Annesi de üzülmüş. Fakat makaleden altinti yapıyorum, utanıp üzülüp kaldırdı muhtemelen yazıyı
5-6 Yaş Çocuklarının Cinsel Gelişim Özellikleri
· Yaşıtlarıyla cinsel oyunlar (doktorculuk, evcilik, hemşirelik vb.) oynamaya devam eder.
· Vücudun özel bölümleri ile ilgili kelimeleri kullanabilir.
· Birbirlerinin bedenlerini inceleme isteği gözlenebilir.
· Sosyalleşmenin artmasıyla birlikte aşık olma, evlenme gibi kavramlardan bahsedebilir.
· Birbirlerine dokunma, öpme isteği görülür.
· Cinsiyetin değişmediğini kavramaya başlar.
· Karşı cinse özgü davranışlar sergileyebilir (uzun sürmediği takdirde endişelenmeye gerek yoktur).
Utandirmamislar aksine çok güzel konuşup anlatmislar. Neden yazdıklarını sildi anlamadim abes bir şey yoktuBu arada gayet doğal bir durum. Çocuk kendisini ve farklı olanı keşfediyor. Aile o çocuğu utandırdıysa kızdıysa vah ki ne vah. Cinsellik konusunda sıkıntı yaşaması olası. Çok hassas bir yaş dönemi
Merhaba sildim çok özür dilerim korktum kötü yorumlar gelir bende kendimi daha da kötü hissederim diye. Ama öyle güzel yazmışsınız ki gerçekten çok özür diler ve teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz.Utandirmamislar aksine çok güzel konuşup anlatmislar. Neden yazdıklarını sildi anlamadim abes bir şey yoktu