6 yas kilo sorunu

Alweer

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
1.378
698
323
Merhaba,
Genelde zayif ve kilo alamayan cocuklar icin tavsiyeler isteniyor ama.bizim sorunumuz fazla kilolar.
Kizim subat 2013 dogumlu , boy 124 cm kilo 31.800. Hep ciliz ve yemeyen bir cocuktu 4, 5 yasinda 16 kg di. Sonrasinda ne olduysa hizli kilo almaya basladi.Bu iki sene icersinde cok buyudu, irilesti.Suan tisort 12 yas aliyorum pantolon ise 10 yas.2 Yil icinde 4 beden atladi 5-6-7 yas kiyafet hic almadik .Gecen ay ilk kez doktora gittik abur cubur ve cikolayi kestik ama yine bir ayda 800 gr almis.Bugun kan verildi , iki hafta sonra karin ultrasonu var.Aranizda boyle sorun yasayan varmi acaba? Tahlilere kadar sabirsiz ve huzursuzum.Citi piti ufak bir kiz iken suan kiyafetler dar geliyor hep.

tahlil sonuçları çok önemli. tiroid bozukluğu gibi bir rahatsızlık yoksa büyük ihtimalle karbonhidrattan zengin besleniyor ve az hareket ediyor. tahlil sonuçlari sorunsuz çıkarsa bol bol hareket edebileceği fırsatlar sunun. sevdiği bir spor, yaz kış demeden park gibi. ve bol sebze yemesine özen gösterin. umarım ciddi bir şey yoktur. saglığına kavuşsun miniğim :KK200:

Zaten yapmanız gerekeni yapmışsınız.
Eğer tahliller normal gelirse , diyetisyene gidin.
Ve yediğini içtiğini takip edin.
Neden diyorum bunu , kuzenim çocuğu 3-4yaşında bi kilo almaya başladı , onlarda yiyen çocuk iyidir mantığı ile hiç seslenmediler.şimdi 5.sınıfa gidiyor öyle iri öyle şişmanki artık isteselerde durduramıyorlar yemesini çünkü mide açılmış bikere.düzgün beslenme ile düzene girer.

Gecmis olsun insallah hormonel bir sorun sozkonusu degildir.Bizim problem de tam tersi,oglum 2013 temmuz dogumlu, 5 bucuk yas diyeyim suan tam 17 kilo resmen bir deri bir kemik oyle uzuluyorum ki...Yedigi birkac sey var onlarin disinda cogu seyin tadini bile bilmiyor.Sabah ne yapsam okuldan gelince ne yedirsem diye dusunup duruyorum ve asiri alerjik cogu sey hemen kasindirir ishal eder.Sizin derdiniz kilo bizimkisi zayiflik keske oglum icin de bir care olsa ayda 300 400 gr kilo alsa keske...

Aynı benim oğlum. Doğum tarihi, boyu aynı kilosu 30. Ben de çikolata falan yedirmiyorum. Spora yazdırabilirsiniz. Bizimki haftasonu gidiyor. Yaz geldi dışarıda oyun oynarken biraz zayıflarlar. Çok da yemek yedirmeye çalışmayın. Ben yemiş yememiş takmıyorum, yedirmeye zorlamıyorum.

4,5 yaşından hayatında birşey değişti mi peki?
Evet degisti, yurtdisina tasindik.Acaba diyorum stres mi sebep.Tam gun anaokuluna basladi, bilmedigi yabanci bir dilde.Gecen sene dil sorunu siddetliydi cok sukur bu sene kendini akici ifade edebiliyor.

Gecmis olsun insallah hormonel bir sorun sozkonusu degildir.Bizim problem de tam tersi,oglum 2013 temmuz dogumlu, 5 bucuk yas diyeyim suan tam 17 kilo resmen bir deri bir kemik oyle uzuluyorum ki...Yedigi birkac sey var onlarin disinda cogu seyin tadini bile bilmiyor.Sabah ne yapsam okuldan gelince ne yedirsem diye dusunup duruyorum ve asiri alerjik cogu sey hemen kasindirir ishal eder.Sizin derdiniz kilo bizimkisi zayiflik keske oglum icin de bir care olsa ayda 300 400 gr kilo alsa keske...
Tesekurler, nisanda tahlil sonuclari icin randevumuz var.Hem tedirgin hem merakliyim.Cok yedigi donemlerde oldu, ama bakiyorum neredeyse her cocuk cikolata, biskuvi yiyor.Bizimki 2 yilda sistemli olarak her ay 1 kilo aldi.Fazla zayiflikta iyi degil,fazla kiloda iyi degil.Insallah sizde bir cozum bulursunuz oglunuza.

Zaten yapmanız gerekeni yapmışsınız.
Eğer tahliller normal gelirse , diyetisyene gidin.
Ve yediğini içtiğini takip edin.
Neden diyorum bunu , kuzenim çocuğu 3-4yaşında bi kilo almaya başladı , onlarda yiyen çocuk iyidir mantığı ile hiç seslenmediler.şimdi 5.sınıfa gidiyor öyle iri öyle şişmanki artık isteselerde durduramıyorlar yemesini çünkü mide açılmış bikere.düzgün beslenme ile düzene girer.
Ben kizimin sisman bir cocuk olmasina goz yumamayacagim.Doktor diyetisyene ve ozel spora yonlendirecek muhtemelen tahliller iyi cikarsa.Giydigi kotu duruyor , 6 yasindaki cocuga 11 12 yas tisort aliyorum baskilari , modelleri kizimin yasina uymuyor.Uzun kollular ve taytlardada boy sorunu oluyor.En onemliside sagligi tabikide.

tahlil sonuçları çok önemli. tiroid bozukluğu gibi bir rahatsızlık yoksa büyük ihtimalle karbonhidrattan zengin besleniyor ve az hareket ediyor. tahlil sonuçlari sorunsuz çıkarsa bol bol hareket edebileceği fırsatlar sunun. sevdiği bir spor, yaz kış demeden park gibi. ve bol sebze yemesine özen gösterin. umarım ciddi bir şey yoktur. saglığına kavuşsun miniğim :KK200:
Aslinda yedigi bir sandvic, ogleden sonra abur cubur ve az aksam yemegi.Zaten tam gun okulda.Parkta pek kosmaz , sevmez .Kalori tuketince hemen acikiyor yalniz.

Ben kizimin sisman bir cocuk olmasina goz yumamayacagim.Doktor diyetisyene ve ozel spora yonlendirecek muhtemelen tahliller iyi cikarsa.Giydigi kotu duruyor , 6 yasindaki cocuga 11 12 yas tisort aliyorum baskilari , modelleri kizimin yasina uymuyor.Uzun kollular ve taytlardada boy sorunu oluyor.En onemliside sagligi tabikide.

En iyisini yapiyorsun kontrol altina al bu durumu.

Back
X