• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yaş çocuk, el tırnak mantarı (görselli)

cunkuneden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2021
1.416
2.233
83
Arkadaşlar selam. Yeğenim 6,5 yaşında, bu sene 1. sınıfa başlicak inşlh. Neyse yaz tatili için bir ay kadar önce buraya geldiler, geçen haftada jimnastik kursuna yazdırdık sıkılıyor falan diye. Ablam farketti bikaç gün önce, tırnakları incelmiş, beyazlamış vitamin eksikliği mi var acaba diye. Sonra baktık bugün biri düşmek üzere, kıyafetine takıldı heralde o da hızlandırdı biraz. Aile hekimine götürdük mantar dedi ama şaşırdım, bide benleydi tüm gün üzüldüm biraz da, acaba kurstan falan mı bulaştı dedim ama daha 3 ders ancak oldu. Mantar olur mı böyle küçük çocuklarda? Okula da başlayacak bie tırnağı daha da düşmek üzere iyileşir mi hemen? Burdan yazdıö cvp gelsin diye telaştan, cvp verirseni sevinirim. Teşekkürler şimdiden.. (fotoda çok renkli nüyül kısmının altı boş, düştü düşecek)

Eklentiler

• 4418D903-6376-4142-A5EE-AF5236928167.jpeg
    4418D903-6376-4142-A5EE-AF5236928167.jpeg
    74,1 KB · Görüntüleme: 396
Arkadaşlar selam. Yeğenim 6,5 yaşında, bu sene 1. sınıfa başlicak inşlh. Neyse yaz tatili için bir ay kadar önce buraya geldiler, geçen haftada jimnastik kursuna yazdırdık sıkılıyor falan diye. Ablam farketti bikaç gün önce, tırnakları incelmiş, beyazlamış vitamin eksikliği mi var acaba diye. Sonra baktık bugün biri düşmek üzere, kıyafetine takıldı heralde o da hızlandırdı biraz. Aile hekimine götürdük mantar dedi ama şaşırdım, bide benleydi tüm gün üzüldüm biraz da, acaba kurstan falan mı bulaştı dedim ama daha 3 ders ancak oldu. Mantar olur mı böyle küçük çocuklarda? Okula da başlayacak bie tırnağı daha da düşmek üzere iyileşir mi hemen? Burdan yazdıö cvp gelsin diye telaştan, cvp verirseni sevinirim. Teşekkürler şimdiden.. (fotoda çok renkli nüyül kısmının altı boş, düştü düşecek)
Arkadaşlar yok mu hiç yaşayan? 🥹

Geçmiş olsun yaşamadım ama kan değerlerine baktırmanızı öneririm. Bir de el ayak hastalığı geçirdiyse sonrasında tırnaklar dökülebiliyor.

Mantar olduğundan eminseniz çocuğun diyetinde değişiklik yapmak zorundasınız. Mantar asidik vücutta çoğalıyor. Şeker, bütün paketli gıdalar, hamurisi vücudu asidik hale getiriyor. Bunları perhiz edip sulu tencere yemeği, meyve, sebze ağırlıklı beslenme ile mantarla çok kolay baş edebilirsiniz. Doktorun verdiği tedaviye ek olarak beslenmesini mutlaka düzenleyin. Geçmiş olsun.

El ayak ağız. Hastalığı geçirdiyse tırnağı dökülebilir.

Kızımın ayağındaki tırnakta mantar var mantar kremi kullanıyoruz

Back