6 KM YÜRÜDÜM BACAKLARIM FELÇ GEÇİRİYOR

pembehayaller96

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
80
40
28
Arkadaşlar dün yürüyüşe başladım 6 kilometre yürüdüm o gün birşey yoktu sabah bir kalktım resmen yürüyemiyorum bıçaklarım basenlerim çok ağrıyor yürürken resmen bir yere tutunuyorum adım atamıyorum kasildi resmen bacaklarım acaba kaslarıma zarar mı verdim.? Geçer mi? Ne zaman geçer? Geçmesi icin ne yapmalıyım?

Fazla yüklenmişsiniz. İyi uyku, çikolatalı süt, proteinli besinler kas iyileşmesine yardımcı olur. En fazla birkaç güne geçer. Güzelce dinlenin bu süre boyunca. Kendinizi aniden fazla yormayın, sporunuzu yavaş yavaş artırın.

Vücudunuz 6 kilometre yürüyüşe hazır olabilmek için kaslarınızı yıkıp tekrar üretiyor, normal bir durum. :)

Ekleme: Başlık çok şeker :))

Ilk once tebrik edeyim, ilk gunde 6 km yurumeyemezdim ben. Yavas yavas baslarsan ilk uc dort gun 3 km, sonraki gunler 4 seklinde arttirirsan vucudunu alistirmis olursun. Bir sure agrinin olmasi normal ama tabii ki yuruyemeyecek sekildeki agri tamamen hamliktan kaynaklaniyor. Kaslarini acabilmek icin zaman ver

İlk gün fazla yüklenmişsin, çok yormamaya çalış birkaç güne geçer merak etme. Spor programıma ilk başladığımda bende de ağrı vardı ben durmadım ikinci gün de ağır antrenman yaptım ertesi gün bende de aynı şeyler oldu, üç güne geçti :)

Annem ben seni yerimmm.. ben de farklı bir programa başladım, yavaş yavaş önce kollar şimdi sırt boyun akşama da karın başlar. anlıyorum ama ne guzel söylemişsin :) güldürdün, ama acılar seni güldürmüyordur eminim. Ben bu tarz acıları seviyorum, demek ki uyuyan bir şeyler harekete geçmişş..

Ağrının nedeni kaslardaki laktik asit birikmesi :) ağrı kaslarınızı çalıştırdıgınızın göstergesidir. 1 gün ara verip tekrardan aynı tempoda 5 km yürüyün. Birden yüklenmeyin. Vücut alıştıkça 1 km arttırın. Bol su tüketin. Yürüyüş bitiminde esnetme hareketi yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…