6 haftalık hamileyim 2 kese olabilir mi?

NuRuM_29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
399
3
96
İstanbul
Arkadaşlar bugün doktora gittim. 2 tane kese gördü. Ama kesin diğeride bebek diyemem, kanama da olabilir dedi. İki afta sonra gel anlaşılır dedi. Sizce bu görüntüde ki gerçekten bebekmidir? Yani ikiz olabilir mi? Böyle durumu yaşayan arkadaşlar varsa yada yorum yapabilcek mi? Ya bizde ikizleri olan kimseee yokki. Ben iki haftayı nasıl bekleyeceğim. Belki siz bana yardımcı olabilirsiniz dedim???
Eki Görüntüle 109413

Ben varım. Aynı bu şekilde.
6. haftamda iki kese göründü benim de.
Birinde bebişimiz var. Kalp atışını dinledik ama diğer kese için dr. kesin bişey söylemem için şuan erken dedi.
2 hafta sonrası için randevu verdi.
Nasıl geçer demiştik ama yarın öğlen kontrolüm var.
Daha net bilgimiz olur inşallah.

Eğer ikizlerim olursa bende aile de ilk olacağım.
Üstelik tedavi ile hamile de kalmadım.
Çok büyük sürpriz oldu bize.
Hala şaşkınız.
Hayırlısı artık ne diyelim..

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Allah sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına almayıda nasip etsin. sat ne zaman cnm? Yarın buraya da sonucu yazarsın inş.?

Çok teşekkür ederimmm...Aminnn inşallahhh.
Sizin de gözünüz aydın. Allah tamamına erdirsin. :nazar:
Sat 24 Eylül..
Tabii canım gelişmeleri yazarım.
Ama saatler geçmek bilmiyor.
Çok heyecanlıyım.. :52:

Son durum şöyle; diğer kesede de artık bir bebiş var ama kalp atışını duyamadık.
Öteki kesenin arkasında kalıyormuş o kadar uğraştı dr ama mümkün olmadı.
2 hafta sonrasına yine randevumuz var .
Anlayacağın heyecanla bekleyişe devam..
Eğer o zaman bebişin kalbini duyarsak ikiz gebeliği yaşadığım ve bir sorun olmadığı tam kesinleşecek.
Yalnız ben minyon yapıda olduğum için zor olacağını bu yüzden birinden vazgeçme hakkım olduğu gibi saçma bişey söyledi.
Asla düşünmeyiz bunu. Buna nasıl karar verilebilir ki?
Sonuç olarak diğer bebişin kalbini duyana kadar içimiz tam rahat etmeyecek.

Son düzenleme:
Kesin olarak bebiş olduğu anlaşılmış. İnşallah sorunsuz sağlıklı sıhatli olur onunda kalp atışını duyarsın.
Minyon derken boyun kaç canım? Anne karnında diğer bebeğin hayatına mı son veriliyormuş yani:45:
Amann allah korusunnnnnnn cx cx cx. bilmiyordum ilk defa duydum anlamadım yanii
oyy oyyy şimdi o iki afta nasıl gececek yaw. Çok şükür benim biaftam geçti kaldi biafta daha:66:

Son düzenleme:
Amin canım inşallah.
Boy 1.57 :)
İkisi arasında asla seçim yapamam. Beraber gelmek istemişler başımızın tacı.
Birinin yaşayıp yaşamaması bizim kararımızla olacak iş mi?
Hele ki sağlıklılarsa, bir problem yoksa..
Bir de görsen hiç ayrılmıyorlar şimdiden birbirlerine bağlılar.
Nasıl kıyabiliriz ki?
Neyse..
Az kaldı senin de.
Bekliyorum güzel haberlerini..

Aynıyız desene:90: Bende o yüzden sordum ki boyun kaç diye yine 2cm uzunsun benden
Heralde canım sağlıklı bebişler insan bicana nasıl kıyar aman allah korusun.
Ben birşeyi merak ediyorum; şimdi iki kese olunca çift yumurta ikizimi oluyorlar, eğer öyleyse bu durumda birbirlerine benzemezler.
Dört gözle bekliyorum bidaha ki pazartesiyi inş. hayırlı haberlerle gelirim...

Kese ile ilgisi yok canım.
Tek yumurta ikizi de olabilir çift yumurta ikizi de..
O da bizim şansımıza artık.
Anlayacağın bunu da öğrenmek için bir süre bekleyeceğiz. :52:

Çok şükür herşey yolunda... Ama diğer bebeklere göre ikizlerin daha çoook riskleri olduğunu söyledi doktorum.. Hayırlısı allahtan.

Ben de ilk gittiğimde 3 kesemiz vardı,doktorum çook riskli olduğunu söylemişti,ben de sizin gibi minyonum taşıyamayacağımı söylemişti ,bütün bunları 4+4 de görmüştük,sonraki hafta 3. kese kayboldu 2 kese kaldı o gelişm olarak gerideydi ama kalp atışı vardı,15 gün önce doğum yaptım,bebeklerim 33. haftada gelmek istediler önce ilaçlarla durdurduk sancıları,36. haftaya kadar zor beklettik,ve 36.haftada doğum oldu,riskler bunlar oluyor.bebeklerim küçük doğdu tabi,ikinci kesedeki diğerine göre 1 hafta gerideydi kilo olarak daha az doğdu.taşıyamazsın lafına inat taşıdım bebekleri ama onlar inat ettiler erken gelmek için :)
İkiz gebeliklere bakın bunları herkes yaşıyor.
İnşallah sizlerde sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebklerinizi.

hadi cnm allah tamamını erdirsin gecenlerde okumustum bakiim dedim ssevindim ....
Çok teşekkür ederim. Amin ecmain...

hayirlisi olsunn ikizz gibi duruyor amaa :emir_bebek::emir_bebek:
Sağolasın hemşerim evet çift yumurta ikizleri...

Ben de ilk gittiğimde 3 kesemiz vardı,doktorum çook riskli olduğunu söylemişti,ben de sizin gibi minyonum taşıyamayacağımı söylemişti ,bütün bunları 4+4 de görmüştük,sonraki hafta 3. kese kayboldu 2 kese kaldı o gelişm olarak gerideydi ama kalp atışı vardı,15 gün önce doğum yaptım,bebeklerim 33. haftada gelmek istediler önce ilaçlarla durdurduk sancıları,36. haftaya kadar zor beklettik,ve 36.haftada doğum oldu,riskler bunlar oluyor.bebeklerim küçük doğdu tabi,ikinci kesedeki diğerine göre 1 hafta gerideydi kilo olarak daha az doğdu.taşıyamazsın lafına inat taşıdım bebekleri ama onlar inat ettiler erken gelmek için :)
İkiz gebeliklere bakın bunları herkes yaşıyor.
İnşallah sizlerde sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebklerinizi.
Gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün melekleriniz daha çok küçüklermiş maşallah tebarekeallah.
Bende okumuştum 9aylık doğmadıklarını. Şimdi bizler 8. aylarda mı doğumumuz olacak, hayırlısı.
Bebişlerini çift yumurta ikizlerimi? Doğumunuz normal mi sezeryan mı oldu?

Sevindim. :nazar:
Bak gör bizi üzmeyecek bebişlerimiz.
Tadını çıkar hamileliğinin.
Gerisini hiç kafana takma.
İnşallah canım inşallah. Dün dr. gittin ne söyledi? Bende hayırlı haberlerini bekliyorum..

Kalp atışını duyamadığımız bebişimiz dünyaya gelmekten vazgeçmiş. Gerilemiş, kese küçülmüş. Kaybolup gidecek. Hayırlısı buymuş demek ki.
Şimdi oğluşumuz bizimle sadece. Dr. söylemek için daha erken dedi ama çok emindi cinsiyetinden.. Sağlıklı olması herşeyden daha çok önemli.
Usg ve sat uyumlu artık. 11 haftayı geride bıraktık. :nazar:
İşte böyle canım.
Çizelgeyi değiştirmeli ilk fırsatta. Bezelye tanelerim bire düştü.
Senin bebişlere Allah sağlık versin hiç ayırmasın birbirinden.
Güzel bir hamilelik dönemin olsun inşallah.
Seni takipteyim. Merak ederim ben. :)

30. haftadan itibaren her an doğum olabiliyor,riskli gebelik biliyorsunuz çoğul gebelikler,o yüzden her an hazır olmak lazım.
sezeryanla doğum oluyor mecburen,benimkiler de çift yumurta ikizi,hiç benzemiyorlar birbirlerine :)

Back