Arkadaşlar hepinize merhaba. Aranıza yeni katıldım. 34 yaşındayım, 2 sene önce kimyasal gebelik sonucu düşük yaşadım. Daha kese bile görünecek ilerleme olmamıştı. Bir süre sonra çocuk düşündüğümüz için doktora gittik ve bir takım kan testleri verdik. Testlerde pıhtılaşma ve bazı vitaminlerde eksiklikler vardı. Ayrıca amh düşüktü ( 0.800 civarı) doktorumuz bir süre sonra aşılama denedi ancak tutmadı. Sonra zaman kaybetmeden tüp bebek önerdi. Toplamda 3 kere tüp bebek denedik, hepsinde embriyo gelişiyordu ancak tutunmuyordu. Bir süre ara vermek istedik ve bu süreçte normal yollar ile hamile kaldım. İdrar testi pozitif çıkınca soluğu doktorda aldık. Beta HCG 1700 küsür çıkmıştı, ikiz bile olabilir dedi doktorumuz ve 2 gün sonra kesenin görülebileceğini söyledi. 2 gün sonra gittiğimizde keseyi gördük, 4 haftalık bir kese idi ve SAT tarihine göre doğruydu. 10 gün sonrasına randevu verdik doktorumuz ve bugün tekrar gittik. Bugün itibari ile 6 haftalıktı, Çok şükür kalp atışlarını gördük ve duyduk ancak doktor kesenin boyutunun biraz büyük olduğunu söyledi. Zaten ilk düşük nedeni ile sevinmeye korkuyorduk bu da tuzu biberi oldu. Sorduğumuzda anormallik te olabilir sorun olmayadabilir dedi. Eşim ve ben çok üzüldük, kalp atışlarını duyduk ama sevinmeye korkuyoruz. İnternette araştırmalarımızda down sendromu vb ihtimaller üzerine durulmuş. Başından benzer bir süreç geçen ve yorumlayabilecek var mı aranızda? Bebeğin ölçüleri normal görünüyor ancak kese biraz büyük