6 haftalık gebelikte kahverengi leke

vayanamvayhalime

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
6
9
3
28
Selamun aleyküm 6+4 hamileyim elhamdulillah. Gecen Çarşamba günü doktora gittik kalp atışlarını dinledik ve oldukca sağlıklı bebis çok şükür.. Ama bugun sabah bi anda gelen mide bulntisiyla afedersiniz refleks olarak öğürdüm ve bi anda kasildim kaldım sonra kendimi duzelttim baya bi zaman sonra wc ye gittim ve 2 3 damla kahverengi leke gördüm :KK43: hastaneyi aradim doktorum yoktu baska doktorla görüştüm ve progestan kullaniyo musun dedi hayir dedim 100 mg basla sabah aksam dedi düşük mü dedim Hayır sen ilacı kullan dedi yinede korkuyorum.:( böyle bi sey yasayan var mı ?

ben yasamadım. dr da dusme ıhtımalıne karsı o ılacı vermıstır zaten ama sen yıne kendı druna gorun derım. tekrarlarsa hatta doktorunu bekleme acilden giriş yap cnm. gecmıs olsun.

Ben yasamistim canim kahverengi lekelenmem olmustu bana ilac bile vermedi. Aramistim doktorumu kahverengiyse korkma kirmizi ya da yogun bi sekilde olursa mutlaka gel demisti.

Ama ikinci kez olursa da gel dedi sen simdi her ihtimale karsi doktoruna gorun. Kahverengi ve hafifse yerlesme lekelenmesi oluyo genelde ama doktordan iyi bilemeyiz gorunmende fayda var..

Bugün hiç gelmedi hep dinleniyorum. Bi de bi sey duymustum ben gebelikte de adet zamanı gelince agri oluyomus hafif hafif dogru mu ?

Bugün hiç gelmedi hep dinleniyorum. Bi de bi sey duymustum ben gebelikte de adet zamanı gelince agri oluyomus hafif hafif dogru mu ?
aleykum selam öncelikle,gebeliğin hayırlı olsun bende kalp atışını duyduktan sonra kanama yaşamıştım 12. haftaya kadar progestan kullanmıştım ara ara kasık ağrım oldu bol bol dinlen dr knt aksatma kırmızı kanama daha tehlikeli diye biliyorum geçmiş olsun.

Selamun aleyküm 6+4 hamileyim elhamdulillah. Gecen Çarşamba günü doktora gittik kalp atışlarını dinledik ve oldukca sağlıklı bebis çok şükür.. Ama bugun sabah bi anda gelen mide bulntisiyla afedersiniz refleks olarak öğürdüm ve bi anda kasildim kaldım sonra kendimi duzelttim baya bi zaman sonra wc ye gittim ve 2 3 damla kahverengi leke gördüm :KK43: hastaneyi aradim doktorum yoktu baska doktorla görüştüm ve progestan kullaniyo musun dedi hayir dedim 100 mg basla sabah aksam dedi düşük mü dedim Hayır sen ilacı kullan dedi yinede korkuyorum.:KK43: böyle bi sey yasayan var mı ?
Bende yaşadım canım,kahverengi lekelenmeyi çok korkmuştum.doktorum düşük tehlikesi var demişti,progestanı fitil olarak kullandım ve 2ay sürekli yattım çok şükür hiç bi sarun olmadı, şimdi 38.haftadayız, gelmesini bekliyoruz. Geçmiş olsun canım, tedbirli ol, inş. Bi sorun olmaz,

Selamun aleyküm 6+4 hamileyim elhamdulillah. Gecen Çarşamba günü doktora gittik kalp atışlarını dinledik ve oldukca sağlıklı bebis çok şükür.. Ama bugun sabah bi anda gelen mide bulntisiyla afedersiniz refleks olarak öğürdüm ve bi anda kasildim kaldım sonra kendimi duzelttim baya bi zaman sonra wc ye gittim ve 2 3 damla kahverengi leke gördüm :KK43: hastaneyi aradim doktorum yoktu baska doktorla görüştüm ve progestan kullaniyo musun dedi hayir dedim 100 mg basla sabah aksam dedi düşük mü dedim Hayır sen ilacı kullan dedi yinede korkuyorum.:KK43: böyle bi sey yasayan var mı ?

Öncelikle hayırlı olsun, sonrasında da geçmiş olsun canım. Hiç canını sıkma, benim de 7. haftada açık kahvarengi lekelenmem olmuştu hem de 4-5 gün devam etti. Etlik Zübeyde Hanım'a gittik orda progestan 100 mg x 3 tane alın her gün dediler ve sürekli yatın sadece tuvalet için kalkın dedi doktor. Ben de çalışıyorum nasıl sürekli yatıcam dedim, poliklinikten girş yaptırıp rapor yazdırın dedi (biz acilden giriş yamıştık). Ertesi gün eşimle Atatürk Araştırmaya gittik ve orda Reyyan Özkan Temizkan hoca baktı ve kesede kanama alanı görünmüyor, bence bu yerleşme kanaması, ilk haftalarda kese yerleşirken olabiliyor dedi. İçimi nasıl rahatlattı anlatamam. Ama yine de 10 gün rapor verdi ve ilaca devam et dedi. Senin de haftana göre yerleşme kanaması olabilir, ama doktorun daha iyi bilir tabii. Yine de tedbiri elden bırakma sürekli ayaklarını uzatarak otur ya da yat, ayakta fazla kalma ve bol bol su tüket. Su tüketimi de bebeğim rahme tutunmasını kolaylaştırıyomuş. Benim sonrasında 14. haftada yine oldu lekelenmem ve yine ilaca başladım, 3 gün sonra falan geçmişti sonra da olmadı Allah'a çok şükür. Doktorumun söylediği: sakın kafana takıp kendini üzme, bu bebeğe daha çok zarar verir. Hamileliğinin 9 ayı boyunca lekelenme hatta kanama yaşayan gebelerimiz oluyo, bebeğin kromozomları güçlüyse zaten her şekilde sana tutunup sağlıkla doğuyor. Hiç büyütüp de canını sıkma. bence de hiç canını sıkma inşallah Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, çok çok geçmiş olsun...

Merhaba,ben 7 haftamin icindeyim.doktor muayenesinde bebeğimin gelisim ayi icinde oldugunu fakat kesenin gelisiminin geriden geldigini ifade etti doktorumuz.sonrasinda bu durumda bebek düşecek o yuzden herhangi birsey yapmaya gerek yok dedi ilac filan verilmedi.(bu arada benim iki haftadir surekli kahverengi lekem de geliyor..)bebeğimin kalp sesini duyduktan sonra onun düşecek olmasini dusunmek beni cok yipratti. Stres ve uzuntunun ne kadar kotu etkiledigini cok iyi biliyorum.o minicik atan kalbe bile resmen hayran oldum.benim gibi durumda olup bebegi saglikli bir sekilde gelisip kucagina alan bir kisiyi duysam havalara ucucam resmen...

Back
X