Merhabalar, bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. 6 hafta 3 günlük gebeyim.
Bundan 15 gün önce ultrasonda kese görünmüştü, doktorum 15 gün sonra gel kalp atışlarına bakıcaz demişti. Bugün gittik. Doktor ultrasonda kesenin gözüktüğünü ama bebeğin gözükmediğini söyleyip renkli ultrasyonla bakılmasını istedi. Renkli ultrasonda da bebek gözükmeyince, boş gebelik denildi ve yarın kürtaj için gelebilirsiniz dediler
Sonra buradaki benimle aynı durumu yaşayan kardeşlerimin yazılarını okuyunca, ikinci doktora gittik. Gittiğimzi doktor, normal ultrasonla baktığında kesenin gözüktüğünü ama bebeğin gözükmediğini söyledi
ultrasonlar bakarken gözüne bir nokta ilişti. Sonra ekranda onu iyice büyüttü, galiba bu bebek dedi
ama emin olmak için vajinal ultrason yapması gerektiğini söyledi. Biraz tereddütle de olsa kabul ettim. (İnanın hiç korkulacak, çekinilecek birşey değil.Gayet kolay, acısız ağrısız bir yöntemmiş.Bende o anda öğrendim.)
Aman Allah'ım bebişimiz oradaydı
6 mm'cik bir şeydi ama kalbi atmıyordu. Doktorumuz pek ümit vermedi ama yinede bekleyebileceğimizi söyledi. Buradan okuduklarıma göre bazen 7-8. haftaya kadar gecikebiliyormuş. Rabbim umutlarımızı boşa çıkarmasın. Dua edin bu kardeşinize lütfen