• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 haftalık gebelik kesem sadece 3mm ! yardım...

chocolategirl

oooppss!
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2007
2.657
78
363
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

az önce doktordan geldim,15 ekimde test yaptım pozitif çıkınca bugün doktora gidebildim... doktor üstten ultrasonla baktı keseyi zor gördü, alttan bakınca da kesenin 3 mm olduğunu, normalde 6 haftalık bir gebelik kesesinin 15 mm olması gerektiğini söyleyip şöyle bir açıklama yaptı :

"en son 6 eylülde adet görmüşsün,buna göre 21-22gibi yumurtlama dönemin olması gerek.eğer o dönemde yumurtlama oldu da bu kese bu kdr küçükse gebeliğin sonlanma riski çok fazla.ama yumurtlama dönemin 27 sine filan kaymışsa (planlamamıştım) o zaman normal olabilir bu büyüklük" dedi ve 2 hafta sonraya randevu verdi. eğer 2 hafta içinde gelişim olmazsa hamileliğimi sonlandıracak...

bu durumla ilgili tecrübesi ya da bilgisi olan var da benimle paylaşırsa çok sevinirim.sizce sonuç ne olur???

6. haftada 15 mm cok deıl mı ya benım 6+6 haftalıkken 7 mm di sen canını sıkma bence evham yapma içini ferah tut

cnm gerçekten öyle miydi? ben bugün çok üzüldüm. ama yine de çok küçük değil mi... 6. haftada kalp atışı duyulurmuş bebeğin,ki bir arkadaşım 4 haftalıkken duyduğunu söyledi. benim kesem bile 3 mm ..nasıl kalbini duyayım... kafam öyle karıştıki...

kalp atislarina falan takilma canim..8-9 haftalik duymayanlar bile var..
drun dedigi gibi tarihte bir yanilma olabilir..
bence icini ferah tut,stres yapma ve 2 hafta sonrasini bekle..
kan degerin kac cikti bu arada??

kalp atislarina falan takilma canim..8-9 haftalik duymayanlar bile var..
drun dedigi gibi tarihte bir yanilma olabilir..
bence icini ferah tut,stres yapma ve 2 hafta sonrasini bekle..
kan degerin kac cikti bu arada??

bunu da sormadım işte... ama istedğim zaman arayıp istedğm soruyu sorabileceğimi söyledi... ben hemen başka bir doktora sordurdum o da beklemek gerektiğini,olumlu ya da olumsuz birşey söylemek için erken olduğunu söyledi. 2 hafta sonra kendi doktoruma randevu aldım ama cumaya filan bir başka doktora da görünebilirim bakalım. günde en az
1 mm büyümesi gerekiyomuş kesenin,cumaya kadar 6 mm olması lzm en kötü...

canım benimki ölçülmedi bile bebekde daha karından ultrasonla gözükmez çok küçük bana doktor şöyle anlatmıştı ilk önce üzüm oluşuyor sonra çekirdeği inş herşey yolunda gider

canım benimki ölçülmedi bile bebekde daha karından ultrasonla gözükmez çok küçük bana doktor şöyle anlatmıştı ilk önce üzüm oluşuyor sonra çekirdeği inş herşey yolunda gider

çok sağol cnm doktor alttan bakınca ancak görebildi keseyi,3 mm diyorum.üstten görünmez ki zaten. .. hayırlısı neyse o olacak tabii

Nette şöyle bir şey var:

Hafta Kese (mm) CRL(mm)
4---------3
5--------- 6
6--------- 14
7--------- 27--------- 8
8 ---------29--------- 15
9--------- 33--------- 21
10------------------ 31
11------------------ 41
12 ------------------ 51
13 ------------------ 71

Dolayısıyla senin kesen 3 mm ölçüldüyse, 4 haftalık gebelik demek oluyor, ancak bu özellikle geç döllenme olduysa gayet normal olabilir. Benim de b-HCG ölçümlerim olması gerekene kıyasla 2 hafta geriydi, doktor geç döllenme olduğuna kanaat getirip ultrasona girdiği SAT tarihini gerçekten 2 hafta ileriye aldı. Canını sıkma, hayırlısını düşün, çok sık rastlanan şeyler bunlar.

Son düzenleme:
Nette şöyle bir şey var:

Hafta Kese (mm) CRL(mm)
4---------3
5--------- 6
6--------- 14
7--------- 27--------- 8
8 ---------29--------- 15
9--------- 33--------- 21
10------------------ 31
11------------------ 41
12 ------------------ 51
13 ------------------ 71

Dolayısıyla senin kesen 3 mm ölçüldüyse, 4 haftalık gebelik demek oluyor, ancak bu özellikle geç döllenme olduysa gayet normal olabilir. Benim de b-HCG ölçümlerim olması gerekene kıyasla 2 hafta geriydi, doktor geç döllenme olduğuna kanaat getirip ultrasona girdiği SAT tarihini gerçekten 2 hafta ileriye aldı. Canını sıkma, hayırlısını düşün, çok sık rastlanan şeyler bunlar.

çok teşekkür ederim canım, verdiğin bilgiler için... inş dediğin gibi olur..sevgiler

sakın üzülme canım 7 haftada üstten belli oluyor kalp atışı
inşallah seninkide büyüyecek geç döllenme olabilir.
1 hafta daha sabret sonra kontrole git

çok sağol cnm doktor alttan bakınca ancak görebildi keseyi,3 mm diyorum.üstten görünmez ki zaten. .. hayırlısı neyse o olacak tabii

ben bebek gözükmez dedim canım benim karnımdan bakılınca 5.haftada kese gözüktü bebek gözükmedi...sıkma canını inş herşey yolundadır

Son düzenleme:
bende ilk ultrasonla baktırdıgımda 5 haftalık dedi doktor ve sadece bomboş bir kese vardı 2 hafta sonra gel dedi kalp atışı için bence senınkısı normal

bende ilk ultrasonla baktırdıgımda 5 haftalık dedi doktor ve sadece bomboş bir kese vardı 2 hafta sonra gel dedi kalp atışı için bence senınkısı normal

ben bebek gözükmez dedim canım benim karnımdan bakılınca 5.haftada kese gözüktü bebek gözükmedi...sıkma canını inş herşey yolundadır

sakın üzülme canım 7 haftada üstten belli oluyor kalp atışı
inşallah seninkide büyüyecek geç döllenme olabilir.
1 hafta daha sabret sonra kontrole git

destekleriniz için çok teşekkürler.
benimkine benzer birçok vaka var,düşükle sonuçlanan da çok... insan evhamlanıyor işte. herşeyin hayırlısı...

merhaba arkadaşlar,

az önce doktordan geldim,15 ekimde test yaptım pozitif çıkınca bugün doktora gidebildim... doktor üstten ultrasonla baktı keseyi zor gördü, alttan bakınca da kesenin 3 mm olduğunu, normalde 6 haftalık bir gebelik kesesinin 15 mm olması gerektiğini söyleyip şöyle bir açıklama yaptı :

"en son 6 eylülde adet görmüşsün,buna göre 21-22gibi yumurtlama dönemin olması gerek.eğer o dönemde yumurtlama oldu da bu kese bu kdr küçükse gebeliğin sonlanma riski çok fazla.ama yumurtlama dönemin 27 sine filan kaymışsa (planlamamıştım) o zaman normal olabilir bu büyüklük" dedi ve 2 hafta sonraya randevu verdi. eğer 2 hafta içinde gelişim olmazsa hamileliğimi sonlandıracak...

bu durumla ilgili tecrübesi ya da bilgisi olan var da benimle paylaşırsa çok sevinirim.sizce sonuç ne olur???
arkadaşım 5+4 haftalıkken gitmiştim 4mm idi kese kalp atışlarınıda 8 haftalıkken ancak vajinal ultrasonla duyabilmiştik şimdi 3 haftam var doğuma :teytey: senin içinde hayırlısı olsun umarım herşey iyi olur

benimde en son adet tarihim 6 eylül ve 13 ekimde doktora gittim.ultrasonla doktor üstten göremedi ve alttan baktı.keseyi gösterdi ama kesenin boyutuyla ilgili herhangi bir şey söylemedi.kan tahlili sonucumu ertesi gün doktora gösterdim değeri 2947 çıkmıştı.değerime bakarak yumurlamadan 3 gün sonra döllenme olduğunu doğumun 13 hazıran yerine 16 hazıran olacagını soyledı.ama bende merak ettim şimdi keseyi bide kalp atışlarını duyana kadar bebeğinden emin olma dedi doktor ve o beni üzdü açıkcası hayırlısı olsun artık.

tek doktorla sınırlama kendini,eğer aklında soru işarete varsa bir dr.daha görün..bende böyle birşey yaşadım,bebeğim gelişmedi ve 6 haftalıkken alındı maalesef..ama canının sıkma sen,geç döllenme olmuş olabilir..ayrıca ikizlerimi hamileyken 5.haftada sadece kese vardı ve içi boştu zaten..7.haftada bebişleri görmüştük.

Son düzenleme:
Back
X