merhabalar
3 yillik evliyim.2 aydir cocuk icin ugrasiyoruz..3 hafta once yumurtlama döneminden sonra adet olana kadarki süre icinde sol kasigimda batmalar hissettim düne kadarda devam edince doktora kontrole gittim.kontrolleri sonrasinda sol yumurtaligimda 6 cm büyüklügünde bir kist gördü...ameliyatla alinmasi gerekiyormus korkum ameliyat olmak degilde acaba yumurtaliklarim zarar görürmü? benneyaptımki ayni sorunu yasayipta hamile kalaniniz varmi? senağlama cok üzülüyorum anne olamiyacagim korkusu sardi :a015:
ben sadece adet sancımdan dolayı kadın doğuma gittim sol yumurtalığımda 7 cm kist (çikolata kisti)çıktı çok korktum ve de şaşırdım 5 cmden büyükler laparoskopi yada açık ameliyat yöntemiyle alınıyormuş .henüz evlide değilim nişanlıyım çok korktum zor dönemler geçirdim doktorum kisti laparoskopi yöntemiyle aldı aynı gün eve çıktım acı hissetmedim 10 günde iyileştim normal yaşantıma döndüm doktorum çocukla ilgili bi problem çıkmayacağını söyledi aslında halen endişeliyim ama bi problem olup olmadığını evlenince görücem.uzman bi doktora git yumurtalığa zarar gelmesini istemiyorsan uzman ellere teslim et kendini.bi de kistinin türü nedir?
aynı ben, bende 3 yıllık evliydim, benimde biri 6 ve biri 2 cm kistlerim vardı, dr hemen ameliyat dedi, şok olmuştuk, açık ameliyatla alındı ev şuan 5 yaşında olmak üzre olan bir oğlum var. ameliyattan 6 ay sonra hamile kaldım. dr korunmayın bir an önce çocuk sahibi olun bunun en iyi ilacı bu demişti. Ama benim iyleşme sürecimde sewal kadar şanslı değildim, bir ay zorlandım.
bu arada benim kistler solid ti, o yüzden açık ameliyat oldum, senin kistin içi sıvıysa laparoskopi şansın var, zaten laparoskopi olursan büyük şans bi haftaya kalmaz iyileşirsin
kizlar benimde tarih belli oldu 06.08.09 tarihinde ameliyat :gitme: nasil olcak cok korkuyorum mafoldumben kistin alinmasi gerektigine yüzde yüz karar verildi... yumurtaliklarima zarar vermiceklerini söylüyor ameliyati gerceklestirecek doktorlar ama bakalim kafamçokkarıştı insallah bisicik olmaz :Saruboceq:
slm canım cok gecmş olsun şimdiden...
sağ salim tertemiz yumurtalıklarla çıkacaksn ameliyattan inş.
bende de pko var...
bakalım biz kurtulabilcekmiyiz?:uhm:
hiiiç bişey olmayacak korkma uyuyup uyanacaksın sonrada stersten kurtulduğun için büyük bir rahatlama inan bak
merhabalar
3 yillik evliyim.2 aydir cocuk icin ugrasiyoruz..3 hafta once yumurtlama döneminden sonra adet olana kadarki süre icinde sol kasigimda batmalar hissettim düne kadarda devam edince doktora kontrole gittim.kontrolleri sonrasinda sol yumurtaligimda 6 cm büyüklügünde bir kist gördü...ameliyatla alinmasi gerekiyormus korkum ameliyat olmak degilde acaba yumurtaliklarim zarar görürmü? benneyaptımki ayni sorunu yasayipta hamile kalaniniz varmi? senağlama cok üzülüyorum anne olamiyacagim korkusu sardi :a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?