• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 cm'lik folikl kist, ameliyat edilirse?

ruyabu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
375
1
96
37
Almanya
merhabalar
3 yillik evliyim.2 aydir cocuk icin ugrasiyoruz..3 hafta once yumurtlama döneminden sonra adet olana kadarki süre icinde sol kasigimda batmalar hissettim düne kadarda devam edince doktora kontrole gittim.kontrolleri sonrasinda sol yumurtaligimda 6 cm büyüklügünde bir kist gördü...ameliyatla alinmasi gerekiyormus korkum ameliyat olmak degilde acaba yumurtaliklarim zarar görürmü? benneyaptımki ayni sorunu yasayipta hamile kalaniniz varmi? senağlama cok üzülüyorum anne olamiyacagim korkusu sardi :a015:

ben sadece adet sancımdan dolayı kadın doğuma gittim sol yumurtalığımda 7 cm kist (çikolata kisti)çıktı çok korktum ve de şaşırdım 5 cmden büyükler laparoskopi yada açık ameliyat yöntemiyle alınıyormuş .henüz evlide değilim nişanlıyım çok korktum zor dönemler geçirdim doktorum kisti laparoskopi yöntemiyle aldı aynı gün eve çıktım acı hissetmedim 10 günde iyileştim normal yaşantıma döndüm doktorum çocukla ilgili bi problem çıkmayacağını söyledi aslında halen endişeliyim ama bi problem olup olmadığını evlenince görücem.uzman bi doktora git yumurtalığa zarar gelmesini istemiyorsan uzman ellere teslim et kendini.bi de kistinin türü nedir?

merhabalar
3 yillik evliyim.2 aydir cocuk icin ugrasiyoruz..3 hafta once yumurtlama döneminden sonra adet olana kadarki süre icinde sol kasigimda batmalar hissettim düne kadarda devam edince doktora kontrole gittim.kontrolleri sonrasinda sol yumurtaligimda 6 cm büyüklügünde bir kist gördü...ameliyatla alinmasi gerekiyormus korkum ameliyat olmak degilde acaba yumurtaliklarim zarar görürmü? benneyaptımki ayni sorunu yasayipta hamile kalaniniz varmi? senağlama cok üzülüyorum anne olamiyacagim korkusu sardi :a015:

aynı ben, bende 3 yıllık evliydim, benimde biri 6 ve biri 2 cm kistlerim vardı, dr hemen ameliyat dedi, şok olmuştuk, açık ameliyatla alındı ev şuan 5 yaşında olmak üzre olan bir oğlum var. ameliyattan 6 ay sonra hamile kaldım. dr korunmayın bir an önce çocuk sahibi olun bunun en iyi ilacı bu demişti. Ama benim iyleşme sürecimde sewal kadar şanslı değildim, bir ay zorlandım.
bu arada benim kistler solid ti, o yüzden açık ameliyat oldum, senin kistin içi sıvıysa laparoskopi şansın var, zaten laparoskopi olursan büyük şans bi haftaya kalmaz iyileşirsin

Son düzenleyen: Moderatör:
benimki tam solid değildi ama katılaşmaya başlamış.ayrıca doktor banada en iyi tedavinin çocuk olduğunu söyledi umarım evlenince bende çocuk sahibi olurum tek dileğim bu şimdilik

ben sadece adet sancımdan dolayı kadın doğuma gittim sol yumurtalığımda 7 cm kist (çikolata kisti)çıktı çok korktum ve de şaşırdım 5 cmden büyükler laparoskopi yada açık ameliyat yöntemiyle alınıyormuş .henüz evlide değilim nişanlıyım çok korktum zor dönemler geçirdim doktorum kisti laparoskopi yöntemiyle aldı aynı gün eve çıktım acı hissetmedim 10 günde iyileştim normal yaşantıma döndüm doktorum çocukla ilgili bi problem çıkmayacağını söyledi aslında halen endişeliyim ama bi problem olup olmadığını evlenince görücem.uzman bi doktora git yumurtalığa zarar gelmesini istemiyorsan uzman ellere teslim et kendini.bi de kistinin türü nedir?

canim cok rahatladim yazdiklarini okuyunca şutarafagitti iyilesmenin kisa sürdügünü ve ameliyat sonrasi aci hissetmiyecegimi doktorumda söylüyor. 27.07.09 tarihinde ameliyati gerceklestirecek doktorla görüsmem var mafoldumben tek endisem yumurtaliklarimin zarar görüp gürmeyecegi.. bu arada kistimin türünün folikül oldugunu söyledi :utangac:

aynı ben, bende 3 yıllık evliydim, benimde biri 6 ve biri 2 cm kistlerim vardı, dr hemen ameliyat dedi, şok olmuştuk, açık ameliyatla alındı ev şuan 5 yaşında olmak üzre olan bir oğlum var. ameliyattan 6 ay sonra hamile kaldım. dr korunmayın bir an önce çocuk sahibi olun bunun en iyi ilacı bu demişti. Ama benim iyleşme sürecimde sewal kadar şanslı değildim, bir ay zorlandım.
bu arada benim kistler solid ti, o yüzden açık ameliyat oldum, senin kistin içi sıvıysa laparoskopi şansın var, zaten laparoskopi olursan büyük şans bi haftaya kalmaz iyileşirsin

Insallah bende senin gibi bu sorunu halletmenin ardindan bi bebek sahibi olurum :kedi: bunu gercekten cok istiyorum :CüvCüv: ameliyatimin türünün yani acikmi laparoskopimi olacagini henuz bilmiyorum :sinifsinif: bakalim artik gelismeleri buraya yazarim:))

amacım size yardımcı olmak bende kisten dolayı bitkisel tedvi görüyorum .ve bitkisel tedaviyle kistin yok olduğunu biliyorum onun için zaten bu tedaviye başladım .tedavi için yardım almak isterseniz

Son düzenleyen: Moderatör:
çoook geçmiş olsun canım yumurtalığın işin ehli bir cerraha gittiğin sürece zarar görmezmiş öyle söylüyorlar doktorum bana 6 ay içinde çocuk önerdi ama evli deilim bir sene sonra evlenicem vede hemen yapmaya çalışıcam:)

kizlar benimde tarih belli oldu 06.08.09 tarihinde ameliyat :gitme: nasil olcak cok korkuyorum mafoldumben kistin alinmasi gerektigine yüzde yüz karar verildi... yumurtaliklarima zarar vermiceklerini söylüyor ameliyati gerceklestirecek doktorlar ama bakalim kafamçokkarıştı insallah bisicik olmaz :Saruboceq:

kizlar benimde tarih belli oldu 06.08.09 tarihinde ameliyat :gitme: nasil olcak cok korkuyorum mafoldumben kistin alinmasi gerektigine yüzde yüz karar verildi... yumurtaliklarima zarar vermiceklerini söylüyor ameliyati gerceklestirecek doktorlar ama bakalim kafamçokkarıştı insallah bisicik olmaz :Saruboceq:

slm canım cok gecmş olsun şimdiden...

sağ salim tertemiz yumurtalıklarla çıkacaksn ameliyattan inş.

bende de pko var...

bakalım biz kurtulabilcekmiyiz?:uhm:

slm canım cok gecmş olsun şimdiden...

sağ salim tertemiz yumurtalıklarla çıkacaksn ameliyattan inş.

bende de pko var...

bakalım biz kurtulabilcekmiyiz?:uhm:

Allah yardimcimiz olsun valla :Saruboceq: kadin olmak cokzor!!! :umursamaz: hersey yolunda gider umarim senağlama

hiiiç bişey olmayacak korkma uyuyup uyanacaksın sonrada stersten kurtulduğun için büyük bir rahatlama inan bak;)

hiiiç bişey olmayacak korkma uyuyup uyanacaksın sonrada stersten kurtulduğun için büyük bir rahatlama inan bak;)

ameliyattan korkmuyorum.. endisem sadece yumurtaliklarima zarar gelirmi diye.. yillar önce ilk genc kizliga adim attigim zaman adet olamiyorum diye(rahim agzi komple kapaliydi kan cikamiyordu)ameliyat olmustum... korkum o deil yaani simdide bu sorunum cikti internette arastirma yapmadigim sayfa kalmadi -tatlicadiarzu- insalah dedigin gibi sag salim gecerde bu stresten kurtulurum :Saruboceq:

Son düzenleme:
Evt sonunda bu sabah laparoskopi oldum ve aksama dogru eve geldim.henuz sersem gibiyim ama gene haber verim dedim senağlama omuzlarimdaki agridan ve gaz sorunumdan baska problemim yok yalniz doktorum kistin alindigini ancak sag yumurtaligimin calismadigini söyledi senağlama yani sol tarafla hamile kalabilirim yalniz:((( ayy fena oldum gözlerimin yasindan yazdiklarimi okuyamiyorum hoscakalin kizlar :a015:

merhabalar

merhaba öncelikle geçmiş olsun ameliyatın kapalımı eger kapalı yani laparoskopi ameliyatı ise hiç korkma.tamam agrın olacaktır ama büyütülecek kadar degil.bende ameliyat oldum çikolata kistinden alındı kurtuldum ama yerine folükül kistler çıktı evet gebe kalamadım ama allahtan ümit kesilmez.bu ara yumurtalıklarım zarar görmedi fakat iyi doktor lazım bu iş için.

Back